Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sledovat jak memy nebp paradigma současného vidění světa jsou zakořeněny v našich myslích je dost zoufalé. Jak všichni víte, že tak jak to je, je to správně? Ale co když je všechno jinak?

0 0
možnosti
PB

Jinak už to zkoušeli komunisté = 100 milionů obětí.

1 0
možnosti
Foto

Tvrdě a nekompromisně kážete své odsudky, zpovzdálí nadzvedáváte mandle a škodolibě, sám neviděn, trousíte nepodložená tvrzení, čímž se sám dostáváte do těsné blízkosti těch svazáků socialistických. Kapitalistických nikoliv, protože nejdete s kůží na trh, od osobní odpovědnosti se odtahujete.

BTW: spojovat velikost amygdaly s afinitou k hromadění statků je velmi odvážné, průkopnické, leč veskrze nesmyslné. ;-D

0 0
možnosti
Foto

Sobecký gen sám k vytvoření komunismu nestačí. K tomu je ještě třeba gen neschopnosti a nemakačenkosti. A ještě pořádná zlomyslná závist. Rv

2 0
možnosti
Foto

Společnost, kde je odstraněno násilí, celkem hezky vykresluje Stanislaw Lem ve sci-fi Návrat z hvězd. Doporučuji k přečtení

1 0
možnosti
PB

;-D tohle je tedy fakt hlína.

1 0
možnosti
Foto

Máte vůbec nějaké principy o které byste mohl opírat svá tvrzení, nebo jste dal jen volný průchod emocím.

Sobecký gen je důležitější než altruismus. Bez tohoto genu bychom totiž nikdy nevybudovali naši civilizaci.

3 0
možnosti
Foto

Například Budha tvrdí, že život je utrpení a nad životem nejásá.

0 0
možnosti
MB

Vy jste fakt dobrej, šel bych s Vámi na pivo ! Lidově - hrábě k sobě, legislativně - Zákon o rodině a pak pojem "Sobecký gen". V samotné přírodě, si ptáci vydobývají své lepší hnízdo, krmí mláďata. I bojují o žížalu !

Zákon o rodině nám všem ! Ukládá - Prostě se o ni postarat. Předpokládá se prací - nerozvodovostí. Pak člověk nemůže být bezdomovcem, či samoživitelkou, (může být vdovou). Každý člověk se chce mít lépe a cosi jej popohání. Je to ten sobecký gen ! Vlastnost přirozená, vítaná a přínosná ! Člověk dře a zajistí si rodinu - život. V podstatě lhostejno, jací slibovači jsou na scéně .

Oni za člověka nic nevyřeší, logické ! Taky jsou povinováni ! - vyhovět Zákonu, o rodině své. Rovněž mají, sobecké geny. Pokud je vše, tak nějak v míře, nic se neděje. Tak tomu bylo a bude. Pravda, čas od času se zjeví šílenci nápadů - Vše jim vzít - znárodnit.Nebo do všelidové kádě. Nebo naopak - ANO, co se dá odnárodnit a šoupnout do majetku koncernu neznámého ... ! :-)

2 0
možnosti
IS

Kriste pane, Ty to vidíš...

2 0
možnosti
  • Počet článků 391
  • Celková karma 29,78
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik