Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane. Uvědomte si, že právo na obranu už máte, takže když Vás bude někdo z Vámi zmíněných "ohrožovat", můžete jej "třísknout lešeňovou trubkou" a budete po právu odsouzen, stejně, jako byste použil střelnou zbraň.

Zákon jasně říká, co je obrana nutná a nepřiměřená. Pokud si budete dělat zbrojní průkaz, budete to muset znát, jinak Vám jej nedají. Váš článek je jen neznalý výkřik do tmy.

0 0
možnosti
AP

Dobře, že přiznáváte, že nemáte pravdu ...

0 0
možnosti
Foto

O50t60a 41B84l48a12ž47e75k

19. 7. 2020 21:52

Co to je za blábol ? Petice nepožaduje jakoukoliv změnu pro našich současných 300.000 držitelů zbrojních průkazů, vlastnících 800.000 ostrých zbraní. I při těchto počtech jsme jednou z nejbezpečnějších zemí na světe, protože naše zákonné podmínky pro držení zbraní jsou velmi přísné a i proto jedny z nejlepších na světě. Petice žádá jen obhajobu tohoto stavu proti nesmyslným zásahům EU, ve kterých má EU v úmyslu v dalších krocích pokračovat.

9 0
možnosti
MB

Za tohle vám karmu fakt nedám. Pokud se bojíte zbraní a legálně ozbrojených lidí, je to váš osobní problém a radím vám navštívit specialistu, možná vám pomůže. Rozhodně vám ale nepomůže psát demagogické doměnky. Vůbec mi není jasné, čemu by mělo právo bránit se legálně drženou zbraní vadit. Bojíte se, že někdo bude někde pod vlivem mávat bouchačkou? Přečtěte si současnou legislativu a zjistíte, že to žádný vlastník legální zbraně neudělá, protože by mu ji obratem sebrali a s ní i zbroják a "spolehlivost". Bouchačkou bude mávat primárně ožralý primitiv, který ji nemá legálně, tomu tudíž není co sebrat - žádný zbroják nemá a "spolehlivost" je pro něj neznámý pojem.

A zločinec si zbraň sežene vždycky, pro něj zákony neplatí. Na to pamatujte, až budete příště pouštět svou dojmologii mezi lidi.

15 0
možnosti
Foto

Možná se trošičku mýlíte, pane Lněničko. Po 90. roce jsme si říkali, že co není zakázáno, je povoleno. Soudci, bohužel, přistoupili na formulaci "obcházení zákona". Tedy to co není v zákoně uvedeno a úředník, potažmo soudce to ze zákona vyvozuje. To je špatně. Proto asi vznikl uvedený "kvérový zákon". Těch zákonů by mělo být více, aby soudci nedovozovali, že pokud policie smí na svou obranu použít zbraň, vyplývá z toho, že nikdo jiný ji použít nemůže. Logicky, pokud někdo ohrožuje zbraní souseda, mohu ho zastřelit i já a nemusím čekat na policii. To není zbytečný zákon, toje ochrana před tupouny všeho druhu...

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Podobně třeskutě vtipný styl jsem viděl v Dikobrazech z let padesátých, co měl děda na půdě.

1 0
možnosti
JB

Jste zdráv? Tohle je ještě horší slátanina, než od Jiřího Turnera. Akorát vy se snažíte být vtipný a on seriózní. Ani jednomu to nevyšlo.

8 0
možnosti
Foto

Blog je samozřejmě nadsázka. Pokud bude někdo uvažovat způsobem mnou popsaným, a to bude, pak nazdar hodiny. Budu muset založit institut na vysvětlení svých blogů jako byl podobný institut v Saturninovi. Mimochodem institut nutné obrany dosud zrušen nebyl. Takže znovu: na co ten přílepek do Listiny? Snad ubohý šprajc EU?

0 4
možnosti
PV

P42a90v27e72l 84V92é94b31r

19. 7. 2020 11:33

No to, že Brusel je nadřazen zákonům členských zemí, ale není nadřazen ústavním zákonům. Takže ten, podle vás, směšný ústavní zákon, který by za normální situace neměl skutečně praktický význam, poskytne alespoň nějakou munici při sporu s Bruselem. Oni se, samozřejmě, budou tvářit, že na něm nezáleží, ale bude to za cenu pošlapání vlastních zásad.

12 0
možnosti
MM

Je to dobré. Zásadní většina komentujicích je normální... R^

5 0
možnosti
JS

Je to zajímavé. V USA právo nosit zbraň je důkazem svobody, u nás je touha po tomto právu důkazem mylného chápání demokracie.

2 0
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik