Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Já bych se jím nezabýval. Buď je posedlej, placenej, nebo obojí.

0 0
možnosti
AK

ˇSkoda, že pan Ziegler na závěr neuvedl, že to myslel ironicky a ne jako projev zastydlé puberty - jednou antikomunista, do smrti antikomunista.

I když komunisti šli dávno od válu nikdy už nemají šanci se vrátit.

A že vidět v pohádce nějaké politikum je stejný nesmysl, jako vidět ho v návodu k obsluze pračky.

0 0
možnosti
TT

No, to mně tak připomíná, že pěkně politické pohádky dokáže tvořit i ryzí demokracie, jaká panuje v BRD. Já měl jednoho dne takový nápad se podívat, jestli Němci natočili něco podle pohádky Sůl nad zlato - a taky že jo! Zatímco v té naší (komunisticko-propagandistické) vyžene princeznu přihlouplý král, v té německé úplný hlupák a domácí tyran. Při své cestě do světa narazí princezna na výpravu afrického prince, která vykonává v zemi geologické průzkumy; pak nežije u čarovné babičky, ale musí se (aby přežila v patriarchálním teroru) v převlečení za chlapce živit v kovárně, kde všechny ohromí svojí učenlivostí a silou. Zázraky spočívají ve styku se zemřelou maminkou, která ji ze záhrobí učí emancipaci. Do hradu se vrátí s geniálním a hlavně feministickým černošským ženichem ke králi, který je sice pořád hloupý, ale už netyranizuje, protože musí držet ústa a krok.

Pěkná politika, že? ;-)

0 0
možnosti
JV

No a kdybyste byl jako hrdinný Ziegler, tak byste všechny nesouhlasné diskuzní příspěvky smazal, jako to dělá pod svými blogy on;-)

3 0
možnosti
Foto

J65i60ř97í 17K64i20n95d44l

30. 12. 2022 10:41

Můžete uvést jaké ceny film Triumf vůle o 6. sjezdu NSDAP, který velebil zločinný nacismus.obdržel a ve kterých zemí ???

0 0
možnosti
Foto

Na benátském Bienále 1935 oceněn jako nejlepší dokument. Na Světové výstavě v Paříži v roce 1937 také obdržel zlatou medaili za nejlepší dokumentární film. Ceny v Německu nepočítejme.

0 0
možnosti
Foto

Hloupý blog a ještě trapnější diskuze.

1 5
možnosti
DR

Kádrovací oddělení ÚV KSČ zase promluvilo.

4 0
možnosti
IB

Stačí kouknout do diskusí k páně Zieglerově agitce. Ale pan Ziegler stejně zvítězil, kontroverze zabrala a čtenost toho výplodu byla veliká.

2 1
možnosti
DR

A nejvíc na tomto žumpawebu vždy pobaví ta hláška pod články: "

Líbí se vám tento článek? Prosíme, podpořte nezávislou žurnalistiku". ;-D

1 0
možnosti
MB

Buďme v klidu.Tehdejší režim pochopitelně využíval film k podpoře svých idejí. Směšný Zápotocký vytváří teorii stárnutí Ježíška. Narostly mu vousy a tak se zjevil děda Mráz.Šílené dětské básně o Gottwaldově dýmce. Známá heroizace dějin od O. Vávry.Naopak, vše vynikající-V trezoru. Skřivánci, Rodáci, Bíllá paní...

Skutečný génius-Jan Werich. Romantický levičák- nikdy komunista. . Spousta paradoxů- "Až přijde kocour", mu končí rovněž v trezoru. Podveden archy Anticharty, nesouhlasí a protestně odchází středem ze sálu. Vynikající díla-"Pekař", s fantastickým textem písně- "Ten dělá to a ten zas tohle"!. Voskovec se dožere a vyjadřuje ve vzájemných dopisech. Podobně si dopisuje i s Ferdinandem Peroutkou. Později si sami komunisté s ikonou národa nevědí rady. "Co tomu říkáte pane Werich"?, Škutina . "Na Hradě plném bláznů", ap.

Precizní a velmi líbivá skladba. Přitom oslava bezpráví a teroru.Jak se asi na to v televizi ti postižení dívali.Jak mi po těle tak asi bylo? Jistě, děti to neřešily, své, očkování tak dostaly - "My všichni budem na tom lépe, když dáte rady nám a my vám dáme své rady, když všichni všechno všechněm dáme,tak budou všechni lidi všechno mit dohromady" ? ... :-)

4 0
možnosti
EK

Co takhle začít se dívat na Pyšnou princeznu současným pohledem? Stačí si představit Půlnoční království jako Rusko a Miroslavovu zemi jako EU a je to. Je přece jedno, co chtěli tehdy komunisti, důležité je, jak to na děti působí dnes. ;-D;-D;-D

4 0
možnosti
TT
DR

Tak pánové, kdo má zájem, za chvíli začíná Mrazík, tak ať si ho zájemci ještě můžou užít, než nám ho ti novodobí kádrováci zakážou. ;-D

11 3
možnosti
JK

Když už byste něco zakazoval, tak proč zrovna Mrazíka ?

2 0
možnosti
  • Počet článků 390
  • Celková karma 28,33
  • Průměrná čtenost 1008x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik