Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AG

A93l67e83x 88G65r42e26g36o70r

18. 5. 2023 15:11

Pro všechny ty hlupáky,kteří navrhuji omezení volebního práva určitým skupinam lidi nad 18 let, bych chtěl vzkázat asi toto.

Všeobecné volební právo je základem demokracie a omezování tohoto práva je cesta k totalitě.

2 0
možnosti
ZZ

To máte sice pravdu, ale všichni by měli volit jen tu správnou stranu, která sice má katastrofální výsledky hospodaření, ale na druhou stranu je tato partaj evidentně proevropská a jasně protiruská. Partaje s jiným deklarovaným názorem by do voleb do voleb neměly být ani připuštěny.

0 1
možnosti

"Některým z nás starších totiž již začíná svítat, že tento systém je stejně mizerný, jako byl ten předchozí."

Zdroj: https://lnenicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=801779

Ale jděte. Že nás některé věci štvou neznamená, že je tento systém stejně mizerný, jako byl ten předchozí. Takto může psát jen ten, komu ten minulý systém v podstatě vyhovoval.

2 0
možnosti
Foto

Loni jsem se stal důchodcem a myslím si, že rozhodovat o veřejných penězích by měli ti, co tyto peníze vytváří a nikdo jiný.

Proto by volební právo měli mít jen ti, kteří nejsou placeni z veřejného rozpočtu.

1 3
možnosti
MP

Volební právo... On je nějaký rozdíl, jestli je u koryta debil nebo blbeček?

0 1
možnosti
LV

Článek, na který se odkazujete, je blog. A jak víte sám z vlastní zkušenosti, na blogu si může každý plácat co chce. Včetně úplných ptakovin.

Co mě na tom zaráží, je okamžitá popularita toho textu. Ten článek se tam objevil včera v 11.03 hodin a prakticky okamžitě se stal velkým tématem barevných e-mailů s mnoha vykřičníky. Nezdá se mi pravděpodobné, že by autoři těchto mailu lačně čekali, až se text objeví. Spíš dostali avizo. Tak, jako Vy.

6 1
možnosti
ZK

Dnes jsem slyšel nového ministra školství, že velká část ani gymnazistů přesně nevědí, čím se stát. Je to postřeh z jeho dlouholetý praxe a zároveň přímluva, netlačte na ně, dejte jim čas se rozkoukat. Šestnáctiletí voliči je projekt dnešní pětikoalice, bez ní to mají možná spočítaný. Korenspondační volba je ze stejnýho soudku.

4 2
možnosti

Reaguji jen na nadpis a perex: Hloupý nápad!

4 3
možnosti
ZH

Staří lidé (nebo spíš přestárlí) mají skutečně často problém orientovat se v okolním světě a správně vyhodnotit situaci. O čemž svědčí to, že snadno naletí šmejdům. Takže bych byl pro, aby člověk po nějakém vyšším věku složil cosi jako zkoušku způsobilosti se rozhodovat. Na druhé straně bych ale také zvýšil věk pro volební právo. Třeba na 21 let.

0 9
možnosti
JK

J80a88n 20K82a56r57a44s39e54k

16. 5. 2023 20:33

to stale zesmesnovani komunistu je fakt trapne. A. Zapotocky, prezident republiky rekl:

'stari lide si musi uvedomit, ze jsou na obtiz'

Komuniste byli ti posledni, kteri meli opravdu koule, ktery z demokratickych presidentu nebo premieru mel tu odvahu starsim lidem rici pravdu do oci.

0 6
možnosti
JD

Rozhodně důchodce volebně neomezovat!

Volební účast by klesla a třeba u voleb do senátu by bylo několik stovek volebních komisí bez práce.

Pěkně je nechat přijít do volebních místností, vložit jim do ruky obálku s předem připraveným lístkem a nechat vhodit do urny.

Jedině tak, dosáhneme konečného vítezství!

7 5
možnosti
PJ

hmm konečné vítězství, že by byl pan Doležal obdivovatel jednoho rakouského malíře?

5 4
možnosti
JK

To je dobrá úvaha čerstvé pohledy voličů pod 18 let :-D to jsou opravdu pohledy s maximální životní nezkušeností a růžového vidění světa.

6 1
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 29,29
  • Průměrná čtenost 1011x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik