Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Zatímco oni tam živořili, my jsme si žili celkem spokojeně, bezstarostně, zajištěni sociálním nebem,...

Pokud někdo na západě živořil, tak to byl líný lempl.

0 0
možnosti
ZZ

No vždyť i pan Vokoun tvrdí, že úspěšní zůstali a lemplové se vraceli rozdávat své rozumy.

R^

1 0
možnosti
VB

Spisovatel Josef Škvorecký se svou paní radši zůstal v Kanadě, měl čuch na Čecháčky, některými blbostmi, které u nás zahlédl v 90. letech, se už patrně nechtěl zatěžovat.

3 0
možnosti
VV

Nejen Josef Skvorecky s pani, ale i Milan Kundera.

0 0
možnosti
MB

Pokud se člověk "Do něčeho narodí", tak v tom prostě žije. Absurdity např. Protektorátu, následných 50 let a Normalizace, jsou dobou jeho. Prokáže se, že v každé epoše lze žít a svého druhu být i osobně šťastným! Pochopí pravidla, přizpůsobí se - řada lidí i přisluhuje, objeví se menšina odpíračů. Na člověku to nechtěně zanechá stopy. To nenormální, mu normální přijde, aniž si je vědom ovlivní to způsob jeho myšlení - konání. S nástupem další generace ...

Neuvěřitelnosti, kdy se ocitne jako "Rybka v akváriu"! Šílené, kdy akvárium střeží represivní aparát chovatele, pohraničník střílí. Ovšem do vnitrozemí! Tu a tam pronikají infa, že existuje i nějaké moře? Celá společnost se mění, hospodář zmizne, nastoupí všelidový budovatel vlastník! Sice nic nevlastní - vlastní pouze svůj socialistický závazek.

Žít se v tom dá! Chovatel se i stará, krmí - občas vodu vymění. I rybky rebelují pod kamenem, chovatele pomlouvají, poslouchají zakázanou hudbu, něco očítají. I je to vzrušivé, na poměry chovu to ovšem nemá podstatný vliv. Náš chov rybek nesmírně utrpěl. Exempláře uplovaly - Před Adolfem, Klémou, před Brežněvem. Objevily, to vzpomínané moře ! V moři, jako v moři - Uchytily se, byly sežrány. Každopádně jejich zkušenost, mentalita bude odlišná. To je ta směs, která nám citelně chybí! To je ta základna, která se dodnes domáhá dalšího chovatele! Zpátky do akvária, už se zjevil chovatel nový! Je rozumnější a je hodný! A tak se krmí dále. Sliby, kecy, marketinkem ap. Starší rybky to povzbuzuje. Konečně bude to, co nám bylo slibováno, pryč s mořem - Vzhůru do rybníka českého - Akvária. Tam nám bude konečně lépe ... :-)

0 0
možnosti
JM

J16a48n 43M80a79r13e63k

16. 8. 2021 20:49

Pane Lněnička, to co tu píšete jsou jenom dojmy z těch některých, kteří se vrátili. Nezapoměnte, že nás po roce 1948 a 1968 odešlo několik sesítek tisíců, možná i set tisíc. neznám přesně číslo. Do Staré vlasri se vracím rád, zheuba každý druhý rok (před Covidem) a mohu vás ujistit, že tam nikomu neradím, ani se nikterak nechlubím. Nicméně, když ještě existovalo blogoviště na LN, jedna paní blogařka mne požádala, abych pro její blog napsal něco o mých dojmech z návratu (návštěvy) Napsal jsem to pozitivní i to negativní. nemáte tušení, pane Lněničko, jak jsem to schytal. Ta jména, která jsem dostal by administrativa tohoto blogoviště nepovolila. Víte, tak jako jsou dobří a špatní lidé ve staré vlasti, takoví jsou i mezi emigranty. Nám emigrantům se spílá, že zatím, co vy jste bojovali proti komunismu, my jsme do zahraničí čli jen za 'lepším' Snad vám nemusím říkat, že za horším by nikdo nikam nešel. Druihá věc je ten váš boj proti komunistům. O žádných jsem se v zahraničním tisku nedozvěděl. Naopak o masových podpisech pod antichartou. Na př. Božský Karel. Já to nikomu z vás nevyčítám, nebyla to snadná doba. Jenom bych ocenil trochu objektivity. V diskusi pod jedním nedávným blogem jsem psal o mojich zkušenostech ve Staré vlasti, kdy mne moji bývalí kolegové žádali o to, že by mohli pro náš podnik v Kanadě vyrábět určité polotovary. Tu spolupráci jsem inicioval, a po několika měsících se mně můj šéf zde v Kanadě ptal, co to tam v tom česku je za pitomce. Takže NĚKDY ty rady byly opodstatněné. Jinak nic ve zlém, pane Lněničko!!!!

1 0
možnosti
VV

Ja si myslim, ze od tech spilacu to neni nic jineho nez bohapusta zavist. Odesli jsme s nahym zadkem a k necemu se vypracovali.

Kdysi jsem se tusim v rokytnici setkal v hotelu s rodinou velitele prazskejch hasicu. a pani velitelova manzelce septala vy se mate vy jste emigrovali.

1 0
možnosti
VV

No v tech devadesatych se opravdu vraceli jen ti neuspesni. A pak jeste tico verili na hloupost byvalych spoluobcanu a snazili se je nejak okrast.

4 0
možnosti
ZZ

V tomto s vámi souhlasím !

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 27,23
  • Průměrná čtenost 1016x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik