Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vcelku souhlas, až na to, že být Západem (rozuměj mít západní platy a životní úroveň) si přeje náš lid a politici se jen (špatně) snaží plnit jeho přání. Vypadá to ale skutečně tak, že vyspělému Západu ani tak moc nejde o to, abychom ho dohnali (eventuálně předehnali), protože by neměl kde udat své podřadnější zboží a ztratil by své levné montovny. Například se hodně nabízí, že až na Západě převládnou elektromobily, jejich více či méně ojetá auta na klasický pohon najdou odbytiště u nás a v ostatních státech střední a východní Evropy.

0 0
možnosti
JT

J38i20r20i 60T40i75c21h17y

14. 10. 2021 15:56

Vas rozbor si urcite dal rozsirit, v podstate souhlasim.

0 0
možnosti
IL

I67v92a45n 13L37a57c29k17o

14. 10. 2021 8:07

"...Západní firmy dodávají do našich montoven zastaralé strojní vybavení, a makejte!.." To je velký omyl, ne-li hloupá lež.

4 1
možnosti
JS

Ty montovny - to je také lež?

1 2
možnosti
JT

Ne všechno na východě je špatné. Třeba takové Japonsko. Nebo ještě dál Kalifornie.

3 0
možnosti
JT

J31i72r42i 36T36i97c52h87y

14. 10. 2021 16:00

Kalifornii bych radeji neuvadel, ta se dnes ridi do diktatury radikalni levice.

0 0
možnosti
Foto

Karma. Směšná jsou slova některých politiků (a jejich dětí) ;-D. Stejně směšné by bylo, kdyby některý prohlašoval, že patříme na Východ :-)

Nejlepší je zahrát si a zazpívat. Tuhle písničku mám dost ráda: Je na západ cesta dlouhá, zbytečná, marná je touha, hola hola hou, hola hola hola hou...

3 2
možnosti
JS

Na západ se dá jít, letět i dojed autem, ale území se tam přemístit nedá. S východem je to naprosto stejné.

0 0
možnosti
KL

Západ už neni "západ" a naše země je podle mne mnohem "západnější" než země, které leží na západ od nás.

9 0
možnosti
PK

No, ale málokomu to dochází..;-DR^

2 0
možnosti
JF

Myslím ze Západ to dělá celkově docrla dobře jen se nesmí nechat ukonejsit asijskou pracovitostí v čínských montovnach a zahálet v automatizaci. Vidím to spíš tak ze Regan se projel po Číně a navrhl jsk z toho ven ze dostanou práci, a číňané školení na západních univerzitách(podobné jako naši bolševici Klaus a Dlouhy), Čína se toho chytla poněkud lepe a už lítá do kosmu a my pejeme hedla o ZapaduR^. Technologie musí dál a teď je to automatizace a snížení čínského dovozu a snížení pracovní doby v nejen v pseudozamestnanich zhyckaneho Západu ze své dominance. Anglani odešly z Eu protože jim Amici nabídly podmínky ... však jsou Anglani poloviční Amici a Německu staci uplne kontinent ;-)

0 0
možnosti
JL

Skutecne, zeme, ktera skutecne Zapadem je, to nema zapotrebi neustale opakovat. Napr. Rakousko, i kdyz je Viden vychodne od Prahy. Kormidlo na Vychod otocil uz Eda Benes, kdyz sebe i veskery cs. lid, v prosinci 1943 upsal certu.

8 1
možnosti
Foto

A východním směrem jsme se "díky" našim dvě nejvyšším ubírali již několik let.

1 0
možnosti
JL

člověk je specifický tvor, který skrze neustálé množení se, expanzi, industrializaci chtě nechtě likviduje tzv. divokou přírodu. Máme i nové sakrální slovo, jímž se vše vysvětlí - globalizace. Je to něco na úrovni starých slov jako pokrok, civilizace, blaho pro všechny. Možná až se lidi rozmnoží na nějakých 20 miliard, všude nastaví silnice, železnice,letiště, města, sklady a továrny, všude, kde to jde, tak snad pochopí, že zničili volnou přírodu a že už je čeká jen postupná degenerace. Pak doufejme tento homo futurus vyhyne a planeta si oddechne.

2 0
možnosti
ZZ

Ano - Opravdu musíme budovat moderní infrastrukturu a rozřezat zem sítí dálnic. Je to jednak mnohem ekologičtější než stávající silnice, ale zejména se umožní rozvoj Bohem zapomenutých oblastí ČR.

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 29,63
  • Průměrná čtenost 1014x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik