Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem obcanem, ktery prozil tech ...ismusu o dva vice nez vy, paneJane Lněničko. Ten druhy byl velmi kratky. (1945-1948). Nejkrasnejsi obdoby meho zivota.

Dnes jsem konzervatista, ktery poznal mnoho tech "pomoci pracujicimu lidu"!!!!

I zde v USA to zacalo ve tricatych letech a pomalu se to prohlubuje a to s nadsenim mlade generace. To vse pomoci konzervatistu, kteri se nesnazily dovrsit ten sen dokonale demokracie se spravnymi podminkami..

Napsal jsem pod jiny clanek moji myslenku o nemoznosti vytvoreni konzervativniho statu v CR. Rozvod duvodu je obsahly. Snad jedna veta nam muze rici proc. "Obcan vyzaduje garanci dobreho zivota pro zitrek. To mu slibuje stat"!!! Iniciativa obcana se vytraci. Poslednich 30 let je to viditelne.

0 0
možnosti

Když liberalismus porazil své dva největší soupeře - fašismus a komunismus, tak se očekávalo jeho bezkonkurenční panování ale on nyní selhává a občané nejsou spokojeni ani s tím klasickým a ani s progresivistickým...

Řekl bych, že další vývoj povede k radikalizaci konzervativců. Liberální snaha po ovládnutí společnosti vyvolává nutně protireakci, přičemž liberálnímu nástupu nelze již dost dobře čelit klasickými demokratickými prostředky, jak např. diskutovat s cenzurou?

Katolická církev reagovala na reformaci protireformací, v reakci na komunismus se objevilo jako jeho antiteze fašistické hnutí. Lze tedy očekávat, že se vyprofiluje i militantnější typ konzervatismu jako reakce na dnešní liberalismus.

0 0
možnosti

P26e57t81r 79B24u47r13i53a81n

20. 5. 2021 11:11

Fašismus fakt není antiteze na komunistickou ideologii. Ve své podstatě je to také levičácký řád. Jen místo zaměření na určitou třídu, je postaven na upřednostňování státu ve stylu: co je dobré pro stát, to je dobré pro všechny jeho občany. Koneckonců Mussoliny byl původně, než se našel, ultralevičák jak poleno. Vydavatel plátků Vpřed a Italský lid. Také fašismus, jako i nacismus a komunismus, bojuje proti nadnárodním korporacím a nadnárodnímu kapitálu.

0 0
možnosti

Socialismus je vývojové stádium komunismu. (Marx-Leninismus)

Komunistická ideologie stojí pevně na třídní nenávist. (úvodní preambule z Marx-Leninismu).

Hlavním vnitřním úkolem komunistické ideologie je boj proti vnitřnímu nepříteli. Hlavním vnějším úkolem komunistické ideologie je boj proti vnějšímu nepříteli. (Marx-Leninismus)

Vláda proletariátu se násilím získává a silou udržuje. V.I.Lenin

Už jen z těchto pár úvodních vět je patrné, že komunistická ideologie je ideologií násilí, nenávisti a teroru a že se od té nacistické liší pouze tím, že v době míru stihla povraždit 2x více nevinných lidí (přes 100 milionů), než nacismus v době světové války (kterou obě spolurozpoutaly). A skutečně, pokud si vezmete všechny atributy obou ideologií zjistíte, že jsou totožné, včetně formy proslovů, ideoplakátů a cíle stvořit nový typ člověka. A zatímco nacismus byl nacionální socialismus, komunismus představoval socialismus internacionální.

Z toho také plyne, že socialismus je forma komunismu, jak již vyplývá z úvodní poučky. Opakem komunistické ideologie není kapitalismus, jak se nám snažíte podsunout, nýbrž demokracie. Tu nenávidí jak nacismus, tak i komunismus. Tržní kapitalismus si naopak byli nuceni zavést (a velmi prozíravě) čínští komunisté na svém XII. sjezdu po sérii hladomorů a hospodářských kolapsů země. Je to dáno tím, že čím důslednější zavádění vlády proletariátu, tím větší hospodářský krach, zaostávání země až po vlny hladomorů, které jsou budování rudé budoucnosti vlastní. Socialismus a jeho hospodářství se nikdy nemůže rovnat kapitalistickému tržnímu hospodářství, ať už produktivitou, technologickou vyspělostí, či sociálními výdobytky pro dělnictvo. O tom se může komunistům jen snít.

Tržní kapitalismus spolu s parlamentní a společenskou demokracií je to nejlepší, co mohlo lidstvo potkat. Je garantem humanismu, byl nastolen relativní světový mír, blahobyt a sociální jistoty. To se nepovedlo žádné formě lidského uspořádání nikdy předtím. Za to jsme v 89. cinkali.

2 0
možnosti
Foto

Nesdílím váš názor. Stačí se jen trochu porozhlédnout, kolem sebe. Tržní kapitalismus a demokracie je jen zástěrka pro ty, kteří tomu věří. Jen to další ideologie.

0 0
možnosti

Já bych režim po roce 1989 nazval parlamentní demokracií. Kapitalismus tu je (někteří vrší kapitál a nemovitosti velmi zdatně), ale současně už jsme se zapojili do Evropské unie a stát je tudíž integrován do dalšího "nadsystému". Za 20 let doufám už tu nebudu: zbývá mi už teď málo zubů a nechodí se mi jako zamlada... Ale kdybych si měl tipnout, zda se něco změní v dohledné době, tak nic. - Změnit by to mohla jedině válka a tu nikomu nepřeju -zbraně jsou čím dál účinnější.

1 1
možnosti

Taky jste zažil v devadesátkách Klausismus, potom Zemanismus a teď Navšechnoserismus.

1 0
možnosti

Já mám pocit, že stále více sklouzáváme do doby před r. 1989 anebo se blížíme do čínského komunistického kapitalismu. Jisté je, že jsme zemí s vysokou mírou korupce. Např. podílejí se na očkovací kampani odborníci bez střetu zájmů, nesvázáni s farmaceutickými firmami? Spolurozhodují o povinném testování bezpříznakových osob lidé nesvázáni s firmami?

1 0
možnosti
  • Počet článků 390
  • Celková karma 30,12
  • Průměrná čtenost 1008x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik