Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U Vás doma nikdy! Rv

0 0
možnosti

A48d42a61m 43M92a43l89ý

1. 8. 2022 8:15

"Primitivní antikomunismus" to je něco zavrženíhodného? A co takhle primitivní antinacismus? To je taky fuj? Nebo primitivní antirasismus? .... :-/

6 0
možnosti
Foto

Lidé jako vy a vám podobní by si ta dvě slova vůbec neměli brát do úst. Je to stejně chucpe, jako když to udělal Babiš.:-/

7 3
možnosti

Komunismus ze své podstaty je režim potlačující základní práva a svobody člověka, je postaven na nesmiřitelné nenávisti, která z pohledu komunismu musí být vyřešena pouze ozbrojeným bojem a trvalým terorem proti všem odpůrcům režimu. Do čela komunistického režimu se díky této doktríně nedostávají ti nejchytřejší, ale jen ti nejkrutější sociopati. To mají společné všechny totalitní režimy, krutovládce hlásá, že koná zrůdnosti v samozřejmě zájmu všeho lidu, jen ti popravení a umučení mezi lid nepatří a kdo to je určuje vůdce.

Autor ze opět snaží ukazovat komunismus "s lidskou tváří", ale to už také známe a prokázalo se, že to nefunguje a vede to jen k "normalizaci", což je výraz komunistů pro neuvěřitelné krutosti. Nemám pochopení pro ty co chtějí exhumovat komunismus, naopak je potřeba nasypat další vrstvu a pořádně udusat, zatím je, jak vidno, vrstva tenká a sem tam něco prosakuje.

Součástí je samozřejmě dehonestace hesla, které fakticky rozložilo nejen naše tuzemské komunisty, ale pronásleduje jejich pohrobky i v současnosti. Jsou to oni, kdo ho stále vytahují a mají nutkání se proti němu vymezovat. Také různí aktivisté vědí, že použitím hesla zvednou tlak skalním komunistům a tím je zřetelně odhalí pro okolí. Od chvíle co komunisti u nás dostávají na frak, tak se to heslo už neobjevuje skoro vůbec, což je dobře, je rozumné nechat komunisty s jejich přesvědčením dožít v klidu v ústraní, nejsme jako oni.

Liberální demokracie, v praxi provozovaná jako zastupitelská demokracie je neúspěšnější uspořádání ve smyslu hájení lidských práv a svobod a s tím je spojena i prosperita a bohatství. Nejen ono "uzbrojení" socialistického bloku je toho důkazem. Svoboda jednotlivce jako hlavní zbraň demokracie je zároveň i jejím prokletím. Systém je postaven na osobní odpovědnosti za sebe a budování svého bohatství, což není jednoduché a chce to velké úsilí a vytrvalost. Jenže se najdou i lidé, kteří to úsilí vynaložit nechtějí a soustředí se na to, jak okrást ty úspěšné.

9 0
možnosti

Ta myšlenka lépe uspořádat společnost - svět, je nekonečná> Bude zde stále. Jde o to, jak na to? Odpovědný člověk především vyřeší základ solidarity - Sám sebe. Velkorysí neumětelové se s tím nemažou. Vrhnou se na ty druhé. Vytvoří si třídy a boj. Diktují, arestují a vraždí. Dobro se musí proklestit. Celé dějiny pak ukazují totéž. Krach a zmar. V bývalých dobách bylo na západě pro pracujícího více sociálna - Jako pro toho našeho socialismu. Nebudujme socialismus, vydřeme si tu prosperující sociálně tržní společnost. Nic významněji, při restaurování přirozenosti - kapitalismu nepomohlo - Jako existence socialistické soustavy. Dopady její rádoby ekonomiky - pociťujeme dodnes ... :-)

1 0
možnosti

Čím je člověk starší, tak se stává jakousi retro - bytostí. Od nevinnosti vzpomínek, byl mladý i švestky byly větší. Jev docela pochopitelný. Rozumný člověk to ovšem vidí. Lze nastolovat dobro - produkcí zlem novým? Pak tedy i logický dotaz, když se komunisté přihlásili k Chartě lidským práv - Tak proč se toho nedrželi? Odpověď je jednoduchá - dokomunistovali by. Už by to dobro nemohli diktovat. Ostatně, tak se i stalo, zesměšnili se ...

Teď jde o to, co člověk vlastně považuje. Za tu pravdu a lásku? Dobrá myšlenka, blbě prosazovanýá, navíc špatnými lidmi? Znovu, lépe a jinak, restart? V mysli jednotlivce určitě ano. Ten motiv je věčný, jako kdysi Sovětský svaz. Prosaztováno do celospolečenských poměrů? Proboha, to již nikoliv. A tak u mne láska nad lží zvítězila. Ostatně, ona zvítězí vždy. Jde pouze o to, za jak dlouho a jaké škody tay lež ještě natropí. S pojmem nenávist nepracuji. Nahradil jsem tuto pojmem totálního pohrdání. Už mám nějaký věk, nemohu tříštit síly nějakým bludo rudým třeštěním ...

A tak zírají mé děti, v jakých poměrech jsem vlastně žil. Nevěří tomu idiocismu - , neumí si udělat představu. Čas se posune. Další se budou divit. A dědo. Prio jste strpěli M. Zemana - dokonce 2x ha Hrdě? Proč agent Srb Bureš mohl volně popojíždět po ČR a strašit po náměstích. A já jim řeknu. Aby jste se měly lépe a švestky byly jětě větší. Dcery pokývou hlavou a tiše utrousí - Retro děd se nám zbláznil ... :-)

1 0
možnosti
Foto

A což to zkusit nejdříve u sebe a pak nám dal vědět, jestli to funguje alespoň u jednotlivce? Třeba se následně i jiní přidají.

3 0
možnosti

téma dobré, jinak nic moc. Proč láska nemůže zvítězit? Protože homo sapiens je pořád zvíře, nenávistné, egoistické, agresivní, všepožírající bez dostatečné moudrosti a reflexe. Sám Havel, pokud si vzpomínám, řekl, že to heslo ho napadlo spontánně, chtěl něco říct smysluplného davu na ulici, který už se těšil na přerozdělování majetku a privatizaci.

0 0
možnosti
Foto

Co je pravda ???

1 0
možnosti

Budeme radi, kdyz uhraji aspon plichtu ...

0 0
možnosti

Tak aspoň vás už pustilo to hysterčení nad existencí kapitalismu

2 0
možnosti
  • Počet článků 390
  • Celková karma 28,26
  • Průměrná čtenost 1008x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik