Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Ať si pálí... My budeme v sobotu koncertovat a po delší době vytáhneme nádherné ruské písně, Stěp, Poljuško, Kalina, Daleko daleko, Večernyj zvon, Šmugljanka, Vyjdu v pole s koňom, Kaťuša... Asi před deseti lety, kdy válka ještě nebyla, respektive byla, ale neválčili Rusové, jsem něco podobného psala do diskuze tohoto Blogu, a někteří my to pěkně nandali - nepomohlo ani to, když jsem jim vysvětlila, že hrajeme i americkou country. Byla jsem vinna! ;-D;-D

0 0
možnosti
MS

Škoda, že blogy jsou v elektronické podobě. Ten váš by šel mezi prvními.

0 1
možnosti
Foto

I takový může být pohled. Jedinec je determinován a jeho postoje jsou ovlivňovány city a pocity víc, než si uvědomuje. A tak vy, který vyčítáte až přehnaný antirusismus, jste se dohnal do druhého pólu extrému, když předhazujete možnost pálení knih.

A tak, samozřejmě, existují jiné pohledy, více akcentující obezřetnost a vnímání ovlivnitelnosti propagandou a také i chápající, že svou situaci si Nohavica způsobil sám. Možná svou inertností, možná ....

1 0
možnosti
LV

Na to jste přišel sám od sebe, nebo až po pečlivě analýze Vašich kolegů, kteří totéž napsali už asi 100x před Vámi? Nebo to máme chápat tak, že je to Váš unikátní názor, protože Vy jste přece neutrální jedinečná osobnost, která nestojí na žádné straně, je nad věcí a schopna udělat si vlastní názor, na rozdíl od mainstreamem naočkovaných ovci? To už jsme totiž taky slyšeli aspoň 100x, od těch samých.

1 0
možnosti
PK

Sledoval jsem jeden báječný vlog, kde byl rozbor manipulátorů a dezinformátorů. Velmi zajímavé byl rozbor, jak oni se cítí více chytřejší než zbytek světa. Neb jako jediní dokáží prohlédnout ty lži, které jim mainstream servíruje.

No, tady to celkem sedí. :-)

0 0
možnosti
JD

J17a64n 21D90o43u82š33e52k

23. 3. 2022 23:15

Rozbiju svou matrjošku. A nebo ne, líbí se mi. Každopádně je věc divadla co bude promítat a co ne. Že je to úlitba době a svým divákům je nabíledni.

Taková slušivá póza.

0 0
možnosti
PK

A nemyslíte si, že je věcí každého divadla, co bude uvádět? Za sebe také nemám nyní náladu na nic, co se alespoň okrajem dotýká Ruska.

Jakožto fanoušek hokeje vynechávám i zápasy týmů, kde hraje nějaký rusák. Prostě mě to dráždí.

Nikoho nelustruji. Nezajímá mě dokonce, zda je podporovatel či naopak odpůrce Putina. Prostě a jednoduše, nechci rusáka vidět.

Ono totiž...dnes a denně vidím desítky žen, často s dětmi. Ukrajinských žen, které by nyní rozhodně nechodili kolem mého domu, nebýt jednoho ruského válečného zločince a jeho klaky.

Takže za sebe v tom nemám kádrování, ale prostou neochotu sledovat cokoli ruského.

Dost možná nebudu sám a pokud se k takovému kroku divadlo rozhodlo, asi ví proč. Důvody zkoumat nebudu. Nicméně konstatuji, že s tím souhlasím.

1 0
možnosti
JP

J94a62n 92P64a35v59l69í12k

23. 3. 2022 21:32

Dramaturgický plán jakéhokoliv divadla je věcí vedení onoho divadla a nikoliv věcí různých diletantů z blogu idnes. Když se ten plán nezdaří, nebudou tam chodit diváci a naopak, to je celé.

2 1
možnosti
Foto

Jedinou ruskou knížku, kterou jsem četl byly Neználkovy příhody a on ten autor byl stejně Ukrajinec.;-D

2 1
možnosti
JV

Nebyl. Nikolaj Nikolajevič Nosov byl Rus. Zjistěte si to, než budete připínat smajlíky.

0 0
možnosti
Foto

Když je válka, mlčí múzy a sport je také mírové soupeření. Dnes Rusko vyváží svou kulturu na pásech tanků a soupeří přes hlavně pušek. Když se sportovci a umělci navlékají do uniforem, aby bránili svou zem, nevidím důvod proč by mírové činnosti měli pokračovat. Jak by vypadalo fotbalové utkání mezi Ruskem a Ukrajinou? Nebo si dát koncert Alexandrovců v Kyjevě?

0 0
možnosti
JL

četl jsem dnes rozhovor s Nohavicou v novinách. Čili svobodu projevu trvá. Mohlo by se zdát, že je nějaký mučedník, ale tento umělec řekl, že mu zákazy koncertů moc nevadí. Je v kontaktu s lidmi, kteří mu fandí, má svůj klub, kde může hrát a odhaduju, že ani neumírá hlady a nemusí vymetat pod záštitou SSM školy, jako to dělal kdysi Hutka v 70.letech, aby měl na oběd. Takže přece jen nějaký historický pokrok oproti marx-leninským režimům tu vidíme. Navíc p. Nohavica má svobodu pohybu, může klidně hned odjet na Východ či na Západ, dokonce i na Sever nebo Jih. Ani mu nehrozí, že vypadne z balkonu. Nebo že by byl pod Hradem v Praze zastřelen neznámým pachateli.

6 0
možnosti
  • Počet článků 391
  • Celková karma 29,69
  • Průměrná čtenost 1021x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik