Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Pokud nevíte, jaké kompetence má ERU, tak si je na internetu najděte.

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, jak byste chtěl nastavit výběrové řízení na dodávku elektřiny na něčem jiném než je cena. Současná pravidla pro veřejné zakázky jsou cestou do pekel, ale u elektřiny to vynikne víc než jinde. Ale co už, lid to chtěl a lid to má, soutěžit a ještě aby to bylo transparentní. U výběru elektřiny splněno, co by lid chtěl víc. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Přesně. §257 tr.z. to patřičně ocení (je krásně nazván "Pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži"). Odst. 1d hovoří o nepřiměřeně vysoké nebo nevýhodné ceně (až 3 roky) a odst. 2b) v případě úřední osoby sazbu zvyšuje až na 8 let.

Ale výběrové řízení, kde není kritériem cena, ani nevypíšete, shodí to nadřízený orgán (v případě ERÚ ministerstvo), případně to úspěšně napadnou levnější uchazeči.

0 0
možnosti
VV

Rekl bych ze k nicemu.

Protoze jinak by jisti dodavatele posledni instance nemohli dodavat energie za mnohanasobek ceny bezne.

2 0
možnosti
PK

Ano, je to bordel, ale abych uvedl na pravou míru - viz můj případ. Za elektřinu jsme platili Bohemii cca 1200 Kč měsíčně. Přesně měsíc jsme byli u Pražské energetiky DPI. Vyžádala si zálohu 6500 Kč. Nyní nám vrátila 4402 Kč, tedy měsíc nás stál cca 2100 Kč. Je to hodně, ale není to několikanásobek. Podle mne tu zálohu ladili - že budeme u nich v průměru 3 měsíce (polovina max. období DPI 6 měsíců).

0 0
možnosti
FD

Neviditelná ruka trhu?V tom socialistickém balastu?

2 0
možnosti
Foto

Prudký nárůst cen je jen částečná pravda u krachu firem. Hlavní podíl je u firem, protože sice uzavírali smlouvy s konečnými odběrateli a fixovanou cenou, ale neměli recipročně uzavřené smlouvy na dodávky. Vydělávali na tom, že cena na trhu klesala, ale odběratelé platili vyšší zafixované ceny. Je pak logické, že při tom nárůstu cen zkrachovali.

Co se týká ERU, je to podle mne zbytečná instituce, protože své poslání absolutně nezvládli a na jejich neschopnost doplácí statisíce občanů.

0 1
možnosti
PK

Možná správně položený dotaz, alternativně bych se dotázal, k čemu je instituce zvaná Senát....?

0 4
možnosti
Foto

A k čemu je instituce zvaná PS a president? ;-D

3 0
možnosti
Foto

Pane, regulovat se musí vše. Tedy i podvody musí splňovat určité podmínky. Přeci nemůžeme dopustit aby si každý dělal co chce.

1 0
možnosti
  • Počet článků 392
  • Celková karma 28,97
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik