Gendři, alarmisté a zlotřilá mládež

 Ekologických a jiných alarmistů je prý v naší zemi jen hrstka, klidně bychom je utloukli čepicemi. Než bychom jim popřáli sluchu, budeme se raději opájet naším zdravým selským rozumem.

Jsme přece Češi a sami dobře víme, co je pro nás nejlepší. Unisex záchodky v Berlíně! Konec piktogramů na vložkách! Bezpohlavní výchova dětí! Jen pár titulků, které našince rozruší. „To už se ty baby zbláznily?“ řeknou si, pustí si zprávy a tam jakási sedmnáctiletá školačka mluví v OSN o globálním klimatu, nabádá politiky, že je třeba zdržet se emisí. A co hůř! Nutí děti, aby nechodily v pátek do školy.

 

"Uvědomělé“ komentáře novinářů a blogerů dehonestující hysterické počínání alarmistů, gendrů a zlotřilé mládeže, cosi připomínají. Přesně tak se psalo před třiceti lety: svedená mládež, která neví co chce, obrací svá hledí k západu. Mládež podléhající hlasům šířeným ze štvavých vysílaček, mládež popletená slovy zaprodanců a ztroskotanců...atd.

 

 V roce 1976 vstoupil na scénu punk. Pohoršeně o něm psaly časopisy Signál i Vlasta. Radost z toho, že punk byl západoevropským dekadentním stylem, zkalila skutečnost, že punk se bez doložky dostal i k nám. Znovu byli starší občané i sdělovací prostředky pobouřeni.

 Filosof Sokrates byl odsouzen za to, že kazil mládež a posmíval se bohům. Dnes se o Sokratovi učíme. je možné, že za pár let bude Greta Thunberg zasedat v evropském parlamentu, tím bude její svaté poslání eliminováno; pokud ne, budeme se o ní možná učit.

Ať děláme, co děláme, zlotřilá mládež zkrátka vždycky něco vymyslí.

 

Autor: Jan Lněnička | pondělí 11.11.2019 17:27 | karma článku: 21,57 | přečteno: 3720x