Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nástup socialismu v západních zemí žene tyto země do chudoby. Směšné je to, že tomu socialismu věří i lidé u nás, kteří mají se socialismem svou zkušenost.

Je zapotřebí vrátit se k poctivému volnému trhu. Jen ten zabezpečí dostatek zdrojů pro všechny lidské potřeby, včetně důchodů.

0 0
možnosti
ZZ

A koho pak by mohly vybrané země EU tak snadno kolonizovat a vydírat ?

;-(

0 0
možnosti
Foto

Vedle v průměru 40 let zde dříve pracujících občanů, v Česku ještě existuje necelých 33 let zvláštní sorta občanů nikdy nepracujících. A i když žádný důchod od státu nedostávají, přesto naši vážení spoluobčané hlady ani zimou dosud nepomřeli. Protože stát se o ně stará přesně podle hesla - "Koláče jsou v Česku k mání i bez práce" - a jsou dokonalým výsměchem pracujícímu lidu, co musí státu povinně odvádět daně a pojištění. !!

6 0
možnosti
JV

J66i81r65i 92V38r89a75b18e17c

14. 11. 2022 9:11

No, nevím. To přece musí chápat každý kdo měl ve škole "počty". Lidé žijí naštěstí furt dýl a furt se rodí méně platících do důchodové kasy. Tak se to musí řešit. Příkladů je v Evropě dost.

5 0
možnosti
ZZ

Že bychom nejprve odstranili příčinu toho nesmyslně dlouhého žití ?

;-D

0 0
možnosti
JZ

V tolik některými obdivovaném Rusku musí důchodci vystačit v přepočtu se čtyřmi tisíci korunami měsíčně, při zhruba srovnatelných cenách.

4 0
možnosti
ZZ

Opět lžete, nebo máte hodně staré informace.

25.5.2022

Průměrný důchod po zvýšení bude 19 360 rublů (7558 korun), reagoval na Putinův návrh ministr Koťakov; v průměru penze vzrostou o 1900 rublů (742 korun).

https://www.e15.cz/valka-na-ukrajine/putin-naridil-navyseni-ruskych-duchodu-a-minimalni-mzdy-o-deset-procent-1390386

;-)

0 0
možnosti
JZ

Všichni vládě vytýkají rozhazování, ale pak chodí s nataženou dlaní. Že se nestydíte pokrytci. Bohužel šetřit se musí.

7 0
možnosti
ZZ

Že naši politikové nešetří především u sebe a nejdou příkladem ostatním ?

;-D

0 0
možnosti
MB

To je pořád dokola. Subjekt, který nepřispívá do státní kasy, je zatěžující. V případě důchodců je to přirozené. Své odvedli a tak po právu čerpají služeb. Přirozený koloběh, který čeká na každého z nás. Veškeré přívlastkování - "Poctivě pracoval" je naprosto směšné. Vůbec nejde o to, jak pracoval. Jde o to, kolik odvedl do "Důchodového měštce". Docela blízko je další pojem - "Dobře vychované děti". Které to jsou? Ty které zdraví a staršího pustí sednout v MHD? Asi ty, které normálně pracují, opět odvádějí daně a podporují rodiče své. Způsobů je kopec, hlavně pak příspěvek na jejich důchod. Nejlépe cestou daňového odpočtu. Děti, rodina dostává svůj smysl, mezigenerační podpora

Veškerá čísla, ukazují zřejmé. Sedíme v letadle. Početní nárůsty, mnohá snaha vyvázat se z pracovního procesu je pochopitelná. Mít už pokoj, řešit své zdravotní problémy ap. - Obrovský tlak na finanční výdaje. Docela problém, jak jej řešit ... ?

Starší člověk - důchodce je citlivou "komoditou". Jasně se prokazuje, že systém je neudržitelný. Minimálním řešením je Důchodová reforma. Neexistuje, protože na této se volby vyhrát nedají. Pak tedy 2 směry. První říká, že se něco už konečně musí udělat - V podstatě to trvá 30 let. Kdo sdělí omezení financí, zvýšení roků odchodu? To je zloduch. Kdo i nad rámec valorizace bude stále něco přidávat z neexistujících zdrojů? To je borec! Je vřele podporován, s přáním. Aby ten krach padl až na tu generaci následnou ...

V klidu, sám si v letadle sedím. Důchodový let probíhá docela dobře, vzdušné víry a turbulence se nekonají. Rozumný člověk si ovšem tajně může říci - Důchod, není sociální dávka. V podstatě jej má takový - jaký jej chtěl mít. Formoval si jej přece celý život ... :-)

5 1
možnosti
Foto

Pan Mojmír Hampl by si měl vyzkoušet žít čtvrt roku z průměrného důchodu bez použití svých úspor.

A mimochodem odpovědní důchodci, kteří mají úspory na stáří, platí fakticky státu daň z celé výše úspor ve výši rozdílu inflace mínus úroková sazba.

12 0
možnosti
Foto

A já z lehce podprůměrného důchodu žiji již skoro 20 let. :-)

2 0
možnosti
PC

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jaký postoj zaujímá a jak se chová k lidem hendikepovaným (jakkoli!) a sociálně slabým, tedy i k většině seniorů.

Pana Hampla a jemu podobné proto nelze označit jinak nežli jako ubohé morální trosky.

10 1
možnosti
MB

To je nesporně pravda. Úrověň společnosti se pozná ovšem i dále,. V sebereflexi odpovědného hospodáře. Zřejmý prvek - Tato záma poslední není. Podobně, ani my nejsme poslední generací. Po nás přijdou další. Už prostý sedlák věděl - Po zimě přijde jaro. Asi bych měl mít nějaké semeno k zasetí . Aby z něj vzešla ta úroda následná. Tasky může obcházet políčko - Volat, že bez činění bude líp. A nechat se dotovat - to je vůbec nejlepší + dluhy k tomu ... :-)

2 0
možnosti
MP

Jeden můj kolega říká: "Už abychom vychcípali". On tím ale nemyslí důchodce, ani nezaměstnané, ani nějakou jinou skupinu, ale prostě všechny. To by bylo řešení všech problémů :-).

1 0
možnosti
Foto

To je tak hlouoé, že to bude jistě mít vysokou karmu.

No a první roztleskávači jsou už na místě.

5 3
možnosti
JD

Proč p. Matuška opět trolí?

3 6
možnosti
  • Počet článků 390
  • Celková karma 28,33
  • Průměrná čtenost 1008x
Jsem čelní a zatím jediný protagonista Venturismu. Venturismus znamená odvahu, odvážné vyslovení pravdy, ale také riskantní podnik. V ekonomii venture kapitál představuje finanční prostředky sloužící k investování do velmi rychle rostoucích inovativních projektů. Před rokem 1989 jsem založil hnutí „Tupohlaví“, které žádnou měrou přispělo k pádu socialismu. Venturismus a venturisté chtějí tímto odvážným směrem pokračovat...

Seznam rubrik