Cinknutý úspěch izraelské vakcinace

Zprávu o Izraelem přeplacených vakcínách jsem v pořadu „Jak to vidí“ slyšel od Břetislava Turečka, pátral jsem po dalších zdrojích a zjistil, že premiér Netanjahu tuto okolnost ještě drze přiznává.  

Co na to říci? Rozhodně je to nečestné a nesportovní, hlavně pro státy, které mají hluboko do státní kasy. „Vakcínu dostává kolem 150 tisíc lidí za den“, tvrdí se v tisku, i kdyby měl Izrael sebelepší zdravotní systém, jak všichni tvrdí, bez dostatečných zásob vakcíny by se podobnému číslu nedostal.

 

Jeden důvod je též, že podle zpráv budou v druhé polovině března volby, straně Likud teče do bot, tudíž se premiér Netanjahu snaží dělat vše pro to, aby pozici strany zachránil. Očkovaní jsou převážně lidé starší 60 let. Jak na to asi reagují izraelští novináři nebo opozice? Také zdůrazňují, že premiér nadbíhá důchodcům a kupuje si jejich hlasy jako u nás Babiš? Finance, jak u nás tak i v Izraeli, jdou přeci ze státní kasy.

 

Smutné je, že na Palestince na okupovaných území se kašle, na státy, jako například Ukrajina, se dostane, až bohaté země svou poptávku nasytí. Mezi tím stoupne počet mrtvých a ti movití, jako například oligarchové na Ukrajině, si prostřednictvím pašeráků vakcínu zajistí. Bohaté státy se budou dál uzavírat, pustí jen dělníky, kteří jim pomohou sesbírat úrodu, nebo jim budou makat na stavbách.

 

Na koronavirové krizi je nádherně vidět jak málo na obyčejných lidech záleží, můžeme si představit, jak by asi probíhala apokalypsa, kdo by se zachránil. Shlédl jsem hraný dokument, o kterém psaly LN v příloze Orientace 16. ledna. Dokument se jmenuje „Smrt do roku 2020“. V jedné scéně se miliardář Mark Multivers dozví, že je možná klimatická katastrofa, řekne si, že pro to musí něco udělat: a postaví si ve skále vlastní bunkr.

 

Je nám předkládán názor, že peníze ukazují naši hodnotu. Co na to říká Karel Marx?

„Peníze jako existující činný pojem hodnoty zaměňují, matou všechny věci, jsou všeobecnou záměnou a zmatením všech věcí, tedy převráceným světem, záměnou a zmatením všech přírodních a lidských kvalit.“

 

Jaký by byl asi problém posílit po celém světě síť laboratoří, které vakcínu vyrábějí? Pokud bude veškeré paradigma zaměřeno pouze na hromadění peněz a na navyšování zisku, tak zřejmě ohromný, tím pádem bude jakýkoliv úspěch vždycky cinknutý.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tisice-eur-za-vakcinu-z-izraele-elita-se-tajne-ockuje-pisi-na-ukrajine-137693

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/izrael-koronavirus-ockovani-covid-19-cesko-babis-vakcina-netanjahu_2101061158_eku

Autor: Jan Lněnička | pondělí 25.1.2021 18:51 | karma článku: 22,39 | přečteno: 1384x