Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Ta havěť, která má většinou vícero noh než čtyři se celkově nazývá členovci. A běžně se konzumuje už od pradávna. Já osobně jako kluk lovil raky, vařil v ešusu a vycucával z klepítek nic moc chutnající "maso". Taky langustu jsem ochutnal, rovněž členovec. Tím to asi končí.

Ale nejsem si jistý, jestli nedobrovolně nekonzumuju jiné broučky, neb naši vůdcové v EU nedávno rozhodli takto:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32023R0005

0 0
možnosti
JL

Pan Lnenicka nevi, ze Trebicsko neni v Cechach. Co teda vlastne vi?

0 0
možnosti
JZ

to se má prostý lid zase čeho děsit. Průmyslovou jitrnici sežere, ale brokolici, špargl, nebo pražené mravence, z toho má osypky.

0 0
možnosti

Já děkuju, mne jste pobavil!

Znám syna jednoho ze zdejších blogerů, který jako ještě svobodný chodil pár měsíců do práce, nějakou korunu vydělal a protože byl zvídavý, odjel na půl roku někam za hranice všedních dnů. Sám, bez Čedoku. Takhle se dostal i do Číny, kde strávil asi půl roku.

Když jsem si četl váš příspěvek, vzpomněl jsem si (komunikovali jsme spolu tehdy přes Skype), jak ho na nějaké tržnici přesvědčovali, aby ochutnal nějaký hmyz. Moc se mu do toho nechtělo, nakonec ale smaženého cvrčka ochutnal. Prý to špatné nebylo, jen mu ty nožičky zůstaly mezi zubama...

K tomu ještě připodotknu, že když se vracel (bylo to v době, kdy Rusové posílali k zemi ISS), tatík mu na uvítanou připravil doma tradiční české jídlo - svíčkovou. Aby ten přechod z čínské stravy na tu českou neměl tak šílený, udělal mu jí z rejží.

Já teď nevím, co je horší. Jestli se cpát cvrčky nebo jako přílohu k svíčkové konzumovat rýži...

1 0
možnosti
JK

J43i83ř37í 60K57o58z41á71k

10. 9. 2023 20:34

No nevím,ale zůstanu u hovězího a vepřového.

1 0
možnosti
JK

Nechápu, jak by národ, který žere Kostelecké uzeniny, s tímhle mohl mít problém.

3 2
možnosti
LH

Nejím je, zřejmě nejsem národ. Co vy?

1 0
možnosti