- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ta havěť, která má většinou vícero noh než čtyři se celkově nazývá členovci. A běžně se konzumuje už od pradávna. Já osobně jako kluk lovil raky, vařil v ešusu a vycucával z klepítek nic moc chutnající "maso". Taky langustu jsem ochutnal, rovněž členovec. Tím to asi končí.
Ale nejsem si jistý, jestli nedobrovolně nekonzumuju jiné broučky, neb naši vůdcové v EU nedávno rozhodli takto:
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/HTML/?uri=CELEX%3A32023R0005
Pan Lnenicka nevi, ze Trebicsko neni v Cechach. Co teda vlastne vi?
to se má prostý lid zase čeho děsit. Průmyslovou jitrnici sežere, ale brokolici, špargl, nebo pražené mravence, z toho má osypky.
Já děkuju, mne jste pobavil!
Znám syna jednoho ze zdejších blogerů, který jako ještě svobodný chodil pár měsíců do práce, nějakou korunu vydělal a protože byl zvídavý, odjel na půl roku někam za hranice všedních dnů. Sám, bez Čedoku. Takhle se dostal i do Číny, kde strávil asi půl roku.
Když jsem si četl váš příspěvek, vzpomněl jsem si (komunikovali jsme spolu tehdy přes Skype), jak ho na nějaké tržnici přesvědčovali, aby ochutnal nějaký hmyz. Moc se mu do toho nechtělo, nakonec ale smaženého cvrčka ochutnal. Prý to špatné nebylo, jen mu ty nožičky zůstaly mezi zubama...
K tomu ještě připodotknu, že když se vracel (bylo to v době, kdy Rusové posílali k zemi ISS), tatík mu na uvítanou připravil doma tradiční české jídlo - svíčkovou. Aby ten přechod z čínské stravy na tu českou neměl tak šílený, udělal mu jí z rejží.
Já teď nevím, co je horší. Jestli se cpát cvrčky nebo jako přílohu k svíčkové konzumovat rýži...
No nevím,ale zůstanu u hovězího a vepřového.
Nechápu, jak by národ, který žere Kostelecké uzeniny, s tímhle mohl mít problém.
Nejím je, zřejmě nejsem národ. Co vy?