Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ellukas

8. 5. 2010 11:49
No fakt je ten, že kdybych měl jenom na výběr

mezi VV, ODS a TOP09, asi bych volil tu poslední a po volbách se šel oběsit.

0 0
možnosti
JB

Jack B

8. 5. 2010 12:39
Re: No fakt je ten, že kdybych měl jenom na výběr

Já budu volit VV, na komunální úrovni je sleduji již dlouho a dle mého názoru odvádějí slušnou práci.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 5. 2010 11:03
Nemůžu si pomoct,

ale VV se mi taky nelíbí. Třeba jen to, jak do čela nastrčili mediálně známou osobu, která jim má přitáhnout voliče, udělali z něj předsedu, ale statutárním zástupcem je už místopředseda a John vlastně nemá právo za ně vyjednávat. John je jen zkušeným manipulátorem z Novy, vzpomeňte si na Železného, jak se s Bobošíkovou dostali do parlamentu EU a od té doby, co ho z Novy vyšoupli, tak po něm neštěkne ani pes.

0 0
možnosti
JB

Jack B

8. 5. 2010 12:37
Re: Nemůžu si pomoct,

Johna do čela VV nikdo nenastrčil. On je podporoval již během voleb do EP. Předsedou byl pak zvolen v přímé volbě členy a příznivci strany a co si budeme povídat, dnešní příznivé preference VV jsou z velké části jeho dílem. S tím statutárním zástupcem přišel Kalousek, aby byl za vtipnýho. Je ale vcelku jasný, že když je John předseda strany, tak za ní může i jednat.

0 0
možnosti
MB

MacX

8. 5. 2010 10:48
Vy volíte TOP09?

No, pane, víte, to jsou pochybnosti, které může kdokoliv o VV mít. Já je ostatně volit nehodlám.

Ale překvapuje mne, že někdo rozumný chce volit TOP09.

MIroslav Kalousek se vydává za bojovníka proti dluhům. Když se podívám, jak bojoval s dluhem on jako ministr financí, tak to musím označit za špatný vtip. V roce 2008 (krize ještě nebyla) sestavil státní rozpočet, který dopadl se slavně vyhlášeným deficitem -20 miliard. Když se ale podíváte do statistik Eurostatu, tak deficit veřejných rozpočtů v za rok 2008 činil v ČR -100 miliard. Čili, veřejný dluh se zvýšil stejně, jako za Sobotky.

O rozpočtu 2009, který pan Kalousek nastavil na růst HDP 4,8% a který dopadl deficitem -225, hanba mluvit. Jen za 4 roky od roku 2006 se veřejný dluh ČR zvedne o 600 miliard (průměr 150 miliard ročně), za předchozích 8 let (1998-2006), kdy vládli socialisté, se zvýšil asi o 800 miliard (průměr 100 miliard).

Nepředpokládám, že přesvědčím přesvědčené, ale zamyslet by se mohli...

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

8. 5. 2010 10:57
Re: Vy volíte TOP09?

K tomu dluhu SR všichni zapomínáte, že jen v minulém roce 60mld z deficitu SR činí splátky úroků za dluhy z předchozích let.

Takže když odečtete tyto úroky, tak by ty roční deficity nevypadaly zas tak špatně. Jo a ještě všichni takticky zamlčujete, že tu byla nějaká krize. Chtěl bych vidět s jakým dluhem by to ukočírovala čSSD, tipuji, že tak dvojnásobným.

0 0
možnosti
MP

Vrah

8. 5. 2010 9:59
Píšete: „Pokud někdo z Věcí veřejných ví o konkrétním

případě rozkrádání veřejných peněz, nebo korupce, musí to snad oznámit jako trestný čin, jinak se sám dopouští hrubého porušení zákona.“

To není pravda: § 168 Tr. Z.

(1) Kdo se hodnověrným způsobem doví, že jiný spáchal trestný čin vlastizrady, rozvracení republiky, teroru, teroristického útoku, záškodnictví, sabotáže, vyzvědačství, ohrožení utajované informace, porušování předpisů o nakládání s kontrolovaným zbožím a technologiemi, porušování předpisů o zahraničním obchodu s vojenským materiálem, padělání a pozměňování peněz, porušování mezinárodních sankcí, neoprávněného nakládání s osobními údaji, účasti na zločinném spolčení, obecného ohrožení podle, ohrožení bezpečnosti vzdušného dopravního prostředku a civilního plavidla podle, zavlečení vzdušného dopravního prostředku do ciziny, týrání svěřené osoby, vraždy, genocidia nebo používání zakázaného bojového prostředku a nedovoleného vedení boje…

Obdobně § 167

http://business.center.cz/business/pravo/zakony/trestni_zakon/cast2h3.aspx

0 0
možnosti

vodní želva

8. 5. 2010 9:18
Snaha plivnou na sooupeře je evidentní.

1. Příspěvky od státu berou všechny strany nikoliv jedna, nějak mi uniklo, co tedy s těmi penězi dělají jiné strany, když VV je mají použít do podnikání.

2. O korupci v tomto státě mluví všechny strany jako o hotové věci, nemluví o tom jenom VV. Já si pamatuji Topolánka v jedné z posledních debat (kdy byl ještě v čele ODS), tam řekl, že se na něho obracejí podnikatelé ve stavebnictví, že musí dávat provizi ve výši 15%, a že je to ničí. Topolánek říkal něco v tom duchu, že ta provize by se měla být určitě pod 10% (a to nelžu, slyšel jsem to na vlastní uši). Ve středečních OVM všichni zástupci stran konstatovali, že korupce u nás jenom kvete a nikdo trestní oznámení nepodává, takže mi v tom článku chybí objektivita. 

Takže ten článek beru jako účelové plivnutí na soupeře, kterému rostou preference a je pravděpodobně schopen porazit i TOP 09. 

0 0
možnosti
G

Gmur

8. 5. 2010 11:21
Re: Snaha plivnou na sooupeře je evidentní.

fakt to Topolanek rekl?

To snad neni mozny. Ja ho mam plne zuby.

0 0
možnosti
JB

Jack B

8. 5. 2010 9:01
Podobné příspěvky mě vždy pobaví.

Je evidentní, že nemáte tušení, kolik dnes stojí volební kampaň. Kupříkladu ČSSD investovala něco hodně přes 500 milionů, ODS cca. 200 - 300 milinoů (asi také víc). Srovnáte-li poměrně viditelnou kampaň VV, mělo by vám dojít, že stojí minimálně několik desítek milionů. Státní příspěvky jsou sice docela štědré, ale při předpokládaném zisku 5 - 10 mandátů pro VV by se peníze do kampaně zcela určitě nevrátily... Nepopírám ale, že existují strany, které jdou do voleb pouze kvůli státnímu příspěvku - např. Suverenita Jany Bobošíkové.

V blogu se ptáte co chtějí VV dělat s bezdomovci. Funkci hlídek VV máte vysvětlenou např. zde: http://praha.veciverejne.cz/veci-verejne/clanky/fakta-a-myty-o-hlidkach-vv-aneb-nejcastejsi-otazky-a-desinterpreta.html 

0 0
možnosti

studánka

8. 5. 2010 8:37
Několik vysvětlení

Ať je strana VV jakákoliv,jako jediná se snaží řešit nepravosti (v minulosti pouze v Praze). Jaká je skutečně, to se pozná až po volbách.Skutečností také je, že ostatní strany, zejména parlamentní,nepravosti neřeší, spíše je svou nekompetentní politikou způsobují. Korupci nelze nikdy zcela vymýtit,lze ji však více či méně omezit, záleží na snaze a ochotě. Opět, současné parlamentní strany na to měly 20 let a neudělaly s problémem nic. Za jejich vlád korupce naopak vzrostla do nebývalých výšin a jejich členové se jí osobně účastnili. Pokud se týče placení činnosti politických stran,mají mít tyto příjmy pouze a jedině z členských příspěvků svých členů,ev sponzorů. Jakékoliv příspěvky ze státního rozpočtu jsou kontraproduktivní, protože způsobují přímo korupci politickou (pozor, nezaměňovat s korupcí klasickou).Politická strana totiž není ničím jiným,než spolkem lidí, stejného pol. smýšlení, stejně, jako jakýkoliv spolek jiný, kterého činnost je placena pouze z příspěvků členů a sponzorů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik