Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

letitevso

17. 9. 2009 22:24
USA nemohla CR nikomu predhodit protoze ji

CR nikdy nepatrilo!! Uz sito konecne Cesi jednou uvedomte,i ten fakt ze vase pro ruska ci sovetska orientace mela vliv nejen na Jaltu ale i na rok 1968!! A tez vase z vetsiny  proti US radarove preference  ukazali jasne postoj CR jako takove! Tak jenom zase nezacnete brecet o nejake US "zrade"! Zradila vas pouze SSSR a Frantici, kdyz svama mela smlouvu a nesla vam s Francouzema na pomoc tak jak bylo pred Mnichovem dohodnuto! A podruhe vas zradila kdyz prohrala zavod ve zbrojeni s USA a nemohla vas a jine drzavy nadale zivit,takze jste to museli vyresit sametem! Pro koho byl nejsametovejsi ten samet,vite nejlepe sami !;-)

0 0
možnosti
M

maxas

17. 9. 2009 23:24
Re: USA nemohla CR nikomu predhodit protoze ji

Máte v tom trochu zmatek,

Mnichovskou dohodu uzavřely : Anglie, Francie,Italie a Německo. Tak tam netahejte SSSR. Smlouvy o vojenské spolupráci a ponoci byly uzavřeny s Francií a Anglií. Se SSSR byla tato smlouva teprve v počátečním jednání.

Tvrzení, že ČSR byla "živena" Sovětským svazem mi přijde poněkud slaboduché. Především s ohledem na rozdíl v životní úrovni ve prospěch ČSR.

Co ovlivnilo výsledek jednání v Jaltě těžko můžete vědět. Osobně jsem v názoru, že hlavně myšlenka na spuštění železné opony v hlavě pana Churchila, který by proslulý panickým strachem z komunismu. A železnou oponu vymyslel jako obranu Západu před jeho šířením.

Samet bylo představení dramarturgicky i režijně zajištěné ze zámoří, škoda slov.

0 0
možnosti
M

maxas

17. 9. 2009 22:05
Váš antirusismus je opravdu výstavní

Ameriku jste popravil taky bez skrupulí. Hezký! Takže co?? Spojené státy evropské??? Pěkná blbost. Spolek, který se tak jako tak do 25let rozpadne pod tíhou plíživé islamizace a masivní imigrace z afroarabských zemí. Už teď po nás chce pan Barroso abychom začali přijímat (a zaopatřovat) imigranty z detenčních táborů na jihu Evropy. Francie a Anglie jsou země s velmi nejistou budoucností díky svým masivním islámským menšinám. Pro nás velmi důležité Německo, nebude na tom o mnoho líp, pokud se urychleně nezbaví poválečného syndromu a neobnoví své NS tradice. Moc bych na to nespoléhal. Spoléhat na Polsko nebo Ukrajinu??? Cha!

Takže Vážený máte v podstatě dvě možnosti urychleně začít s arabštinou a hlavně Korán, nebo ta strašná ruština. Islám ovšem nepotřebuje nové konvertyty má lidského materiálu nadbytek, potřebuje lebensraum. Víme?? Pěkně blbý co?? A nebo emigrace do Australie. Tam už začali muslimům dávat najevo ať vypadnou. Je to ovšem trochu z ruky, ale ruština ta tam teda není!!

0 0
možnosti
K

kaktusak

17. 9. 2009 20:58
Nebýt Rusů, tak český národ neexistuje

Nejvýznamnější měrou se podíleli na našem osvobození od nacismu. Protiruská hysterie je zcela absurdní. Němci přitom nevadí.

A USA samozřejmě nic nevyklízejí ani nepřestávají být velmocí, ČR pořád zůstává v americké sféře vlivu, snad jen přestala dřívější agresivní zahraniční politika. 

0 0
možnosti
L

letitevso

17. 9. 2009 21:16
Re: Nebýt Rusů, tak český národ neexistuje

Omyl!Soveti se podileli zrovnatak jako spojenci,zejmena USA,ktera to nejen v cetne sovetu financovala ,ale tez se postarala oto ze nemel Hitler atomovou bombu jako prvni ,tim systematickym bombardovanim tech "tovaren" kde se vyrabela ,a systematickou sabotazi spolecne s Britama! Soveti Bojovali o sve preziti a vyhrali na sve pude hlavne diky te krute zime na kterou nebyli nemci pripraveni a diky neschudnemu terenu a rozloham,kdyz meli ze zacatku porad kam ustupovat !! Tim nechci nijak zlehcovat osobni statecnost sovetu v boji s nacisty! Pouze naznacuji ze na nejakou invazi bez spojencu jmenovite bez USA by mohl Stalin zapomenout !!!!A tudis by nemohl nikoho v cetne CSSR od niceho osvobozovat na vlastni pest !! Na CSSR  Soveti nemeli takovy dopad protoze bylo prakticky po valce a to povstani v CSSR zachranovali Vlasovci !!! Pouze byl vymenen nacismus za Stalinismus! Samozrejme ti vojaci >>

0 0
možnosti
V

veit

17. 9. 2009 13:25
Na vědomost se dává

Na vědomost se dává, že Petr Litoš je nevzdělaný popleta. Jinak by věděl, že od dob, kdy jakýsi Ronald Reagan měl paranoidní sen a vymyslel hvězdné války, systém, plánovaný k nám a do Polska nikdy nic netrefil kromě kapes amerických daňových poplatníků. Skoro bych nevěřil, že se najde někdo tak hloupý jako countryzpěvačka.;-D

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

17. 9. 2009 14:05
Re: Na vědomost se dává

Lzete. Viz test IFT 3, 6, 7, 8 a 9. :-)

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 9. 2009 12:56
nechce se mi to psát znovu

to že žádný radar nebude bylo jasné už dávno

http://vasicek.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=46060

0 0
možnosti
Y

Yoachim

17. 9. 2009 12:54
Panská láska po zajících skáče.

Katastrofický scénář autora jistě vzbudí obavy a neklid značné části účastníků diskuze , kteří věří v naši důležitost pro Spojené státy, nebo kterýkoliv jiný stát světa a evropy.Ta důležitost nikdy nebyla a ani nebude větší než  posledních 91 let, snad  mimo období 1918-1938, kdy jsme spojenectví hledali a nakonec jsme si vybrali špatně. Od  té doby  již jen někomu patříme a když dojde na lámání chleba mezi velkými, obětují nás pro vlastní prospěch.Myslet si, že si vládneme sami   nás  pustilo po zkušenostech z EU, kde jsme poznali i naší nedůležitost.Pokud  bychom to přeci jenom zkusili, dopadli bychom nejspíš jako  Jugoslávie.  Tam svoji hrdost měli i za Tita, nepatřili nikomu a to jsme jím záviděli a podíleli se na jejich ponížení. Kéž by nám tato zkušenost připoměla pořekadlo že, "Panská láska po zajících skáče".

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

17. 9. 2009 12:43
máte pravdu s USA,

ale s EU jste úplně vedle. Nikdy jsem nevěřil, že tu nějaký radar bude. Jednání o něm začala probíhat v době, kdy již bylo zjevné, že na to USA nebudou mít. Nynější vývoj je zcela logický, USA půjde o holou existenci, budou rádi, když se vyhnou občanské válce. EU je naprosto impotentní spolek s naprosto demoralizovaným obyvatelstvem a armádami. Evropa byla poražena v r.1945, od té doby nikdy nezískala obranyschopnost.

0 0
možnosti
ZK

SID09

17. 9. 2009 14:12
Re: máte pravdu s USA,

A k čemu je dobrá taková obranyschopnost v dnešním světě, kde si může ten bohatější toho chudšího koupit za pár kaček  ? ;-D;-D;-D!!!!??

0 0
možnosti
J

jirkaknop

17. 9. 2009 12:46
Re: Sakra,to je drsňák...

Předseda sněmovního branného výboru Jan Vidím (ODS): "První pocit je obrovské zklamání a znechucení nad zbabělostí pana Obamy, předvádí "nekonečné ústupky", například vůči Rusku. Považuji to za zradu na spojencích. Pokud by Obamova administrativa náhodou někdy něco chtěla po ČR, budu prvním, který se postaví proti."

0 0
možnosti
T

tromi

17. 9. 2009 12:28
konečně je v usa prezident který nechce jen válčit

R^R^

0 0
možnosti
J

jirkaknop

17. 9. 2009 12:43
Re: konečně je v usa prezident který nechce jen válčit

A nakonec bude muset a bude to stát daleko víc životů. Doufám,že branná povinnost se vás bude týkat!

0 0
možnosti
AA

Saša

17. 9. 2009 12:14
Přes 200 let vládli v USA lidé,

kteří nějakou země v  Evropě nazývali "stará vlast".

S Obamou přišli do administrativy USA lidé, kteří tento vztah k Evropě nemají.

Proč by ostatně černoši a Arabové a Indové měli mít nějaký nostalgický vztah k Evropě a k evropanům?

0 0
možnosti
J

jirkaknop

17. 9. 2009 12:44
Re: Přes 200 let vládli v USA lidé,

Nejde o nostalgii. Ale o zmenšující se sféru vlivu.

0 0
možnosti