Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FV

fouly

25. 3. 2011 23:33
Lybie

Já bych to tak nedramatizoval, každá totalitní vláda,která rozpoutá boj proti svým vlastním lidem, musí být zlikvidována,to je v pořádku!

0 0
možnosti
FV

fouly

25. 3. 2011 23:38
Re: Lybie

Oprava: Libye

0 0
možnosti
JK

jan kubalek

25. 3. 2011 18:43
...

s zasahem v Libj take nesouhlasim. Kdyz se podivame do minulosti ... kolika africkým státům vládl tiran, vraždili se tam desetitisíce lidí ...a kde bylo OSN a Amerika s Francii  ?? ... NIcmene je to asi nutne, copak vy byste chtel, aby byl litr benzinu za 40 kc ? ...

Je jednoduché hodnotit, když nejste politikem a na vasem rozhodnutí nezavisi dalsich 100 milionu lidi ...

az jim jednou budete, mozna si uvedomite, ze to zase neni tak jednoduche jak to vypada ....

0 0
možnosti
TH

Tak nevim

25. 3. 2011 18:25
Asi by mělo OSN zavést

nějaké univerzální pravidlo pro případné zásahy zvenčí.Násilí ve Rwandě nikoho nedojalo a odhadem 500 000 mrtvých,Válka v Čečně byla záležitost jenom Ruska a taky dodnes nikoho nezajímá jak to dopadlo.Vypadá to,že většině lidí vadí role USA v Lybii.Potom by mě zajímal pravý důvod proč.

0 0
možnosti
JK

jan kubalek

26. 3. 2011 18:31
Re: Asi by mělo OSN zavést

Je zajimave, na jedne strane ohlasovat ubytek bojovych akci a setreni v armádě, a na straně druhé, vyhazovat stovky milionu dolaru za bombardovani [libie]

0 0
možnosti
JC

REDD-Grrr

25. 3. 2011 14:42
hmm

nevim v cem nesouhlasit, takze karma

0 0
možnosti
MI

Ajetak

25. 3. 2011 11:10
Nepochybuji, že kdyby RB OSN tu rezoluci nevydala

vznikl by podobně kritický článek s podobně vysokou karmou a důvodů by se našlo víc než dost.

0 0
možnosti
TK

tomas.kohoutek

25. 3. 2011 9:13
vidite to prilis emotivne

zkratka je fakt, euro-americka civilizace pred par staletimi zavedla system - dnes opet zvany demokraticky - plus k tomu uvedla v chod volny trh a obchod a za tu dobu na tom dost profitovala a to casto i na ukor oblasti mene rozvinutych. tuto svou vyhodu doposud uplatnuje, vy tvrdite, ze zneuziva.

muzete si byt ale jist, ze kdyby v minulosti vyspela vice spolecnost napr. arabska, tak dnes bombarduje revoltujici evropany. cili budte rad, ze jste prislusnikem civilizace, co ma stale aktualne jeste

trochu navrch, nebot v opacnem pripade by vase "frustrace" byla jeste

vetsi nez nyni, kdy si muzete svobodne napsat, co chcete.

jinak tez plati ano, jde o ropu, ano, jde o sferu vlivu, ano, muzete to brat i jako snahu o urcity typ kolonializmu. pro kadafiho plati, ze ma za sousedy mocne staty evropy, ktera se aktualne rozhodla, ze ji nebavi to, co on dela a holt nyni v jejich zemi uplatnuje svuj vliv. muze byt rad, ze tam jeste nevlitli i s pozemni armadou.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

24. 3. 2011 23:59
Castecny souhlas

Ale nektere uvahy jsou zcela mylne. Islam je podobne jako krestanstvi pouze nabozenstvi, vira. Samotny koran neni nijak agresivni a rozhodne nevybizi k vetsimu krveproliti nez treba Tora. Ze je Islam o par stoleti vyvoje pozadu a radikalni agresivni vyklady v bezvychodne situaci snadno prevladnou je tez dulezitym faktorem.

Nicmene treba Saria je mnohem svobodnejsi pravo nez tu mame my - je trivialni, je nemenne, je dane a plati mnohem vic pro vsechny. Tyto parametry jej samy o sobe definuji jako pravo dobre, byt nektere sledovane spolecenske hodnoty muzeme povazovat za nam nemile ci primo neprijatelne.

Nas pravni rad sice teoreticky zarucuje hromadu nesmyslu, ale jednak mnohe podminuje radou absurdit a jednak obsahuje stohy ucelove zneuzitelnych paragrafu jimiz lze jit proti komukoliv. Takze jen cekame kdy spadne klec a nas system se zmeni v totalitni a diky dostupnym technologiim velmi tezko porazitelny stat.

0 0
možnosti
LE

Lejdy L

24. 3. 2011 12:07
Pamatujete se

na rok 1968? Myslím, že tehdy bychom byli rádi, kdyby někdo zasáhl. Proto neodsuzujme.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

25. 3. 2011 0:01
Re: Pamatujete se

Je otazka kdo by mel zasahnout a zda by se nam dusledek skutecne libil. Cela ta dekada byla primarne ve jmenu udrzeni pospolitosti rozhadaneho zapadniho bloku - ono totiz velkou cast statu prestalo bavit rozkradani zlatych zasob jmenem brettonwoodsky system. No a nebyt invaze 1968, kubanske krize a dalsich par udalosti, amici by to asi neudrzeli a dolar by padnul i celou masinerii uz tehdy.

Jenze protoze oba rezimy spolu celou dobu uzce spolupracovaly a spolupracuji, nebylo zas tak tezke vyvolat strach a jim vnutit pokracovani podovodu a nasledne uzavreni zlateho okna.

0 0
možnosti
BANSS

bofums a nelvastní syn s.r.o.

23. 3. 2011 20:54
A že sa to tam řeže, co?

Šak enem co vyhodija teho Vondru z toho okna, tož tam pomaže dělať kuchařa tym vojskom z teho NATA.:-P

0 0
možnosti
M

milan16647

22. 3. 2011 21:26
Kupte

Kupte si kobereček a nashle někde v mešitě.Už se začínají stavět.:-)[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik