Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Q

quoko

24. 1. 2011 9:52
křižáci?

Pane Litoši Vy se zajímáte o dějiny? Víte jak ve středověku působili a proč křižáci? A jak katolíkům stačilo najít zakázanou knihu a skončil jste na mučení a na hranici? Agresivitu islámu si zavinili agresivní katolíci a mnohdy i evangelíci sami. Pro mnoho lidí jsou křesťanské církve zdiskreditované, a tak hledají něco jinéfo.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

24. 1. 2011 10:09
Obdivuji Váš přehled

Váš příspěvek je jistě založen na hluboké znalosti. Určitě jste viděl aspoň Vávrovy filmy. Nebo dokonce jste něco pochytil i z Nejedlého učebnic?

0 0
možnosti
C

certik_bertik

24. 1. 2011 9:27
no

ta rezoluce byla spíš taková aby se nikdo neurazil se mi zdá

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

24. 1. 2011 9:23
Může katolík přestoupit na islám?

Jistě může, a nehrozí mu přitom ztráta hrdla, jako v opačném případě. Otázka ale stojí jinak - byl takový přeběhlík vůbec někdy katolíkem? Totéž platí o současných hromadných "vystoupeních z církve" v Rakousku, Německu atd. Ve skutečnosti tito lidé nikdy opravdovými členy církve nebyli.

V počtech to opravdu není, na začátku církve stála jen hrstka prostých rybářů. Panna Maria v mnoha zjeveních slíbila svým věrným, že ona ani její Syn nás nikdy neopustí. A to je nesrovnatelně větší naděje, než jakákoli usnesení EU a bubnování na poplach.

0 0
možnosti
R

Rilian

24. 1. 2011 9:01
Pokud jste to nezaznamenal:

Minulý týden se konala na Václavském náměstí demonstrace na podporu pronásledovaných křesťanů. Promluvil na ní i arcibiskup Duka a biskup Malý. byli tam zástupci dalších církví a křesťanských organizací (Evangelikální aliance, Mezinárodní křesťanská solidarita, Res claritatis, časopis Duše a hvězdy) a také některých politických stran (KDU-ČSL, Komzervativní strana, Mladí křesťanští demokraté). Podpořili ji i židé (Židovská liberální liga). To, že tam přišlo jen 200 lidí ukazuje, jak je celkově mnoha lidem u nás (včetně křesťanů)  represe křesťanů ve světě lhostejná. Jenže tito pronásledovaní křesťané brání hodnoty, na kterých spočívá naše civilizace. Je to skutečně jen vinou nečinnosti církví, že lidé dávají přednost sekulárnímu humanizmu, opustili Boha a vedou amorální život? Není to spíš výsledek dlouhotrvající snahy různých sil a skupin - ať už to byli levičáci, ateističtí filozovové, nebo náckové - tradiční duchovní hodnoty z myslí lidí eliminovat?

0 0
možnosti
M

maxas

24. 1. 2011 8:51
No zatím to na poplach moc nevypadá,

je to takové pípnutí. Vezmeme-li v úvahu nedávné prohlášení pana Kaddáfího, presidenta Lybie, že 50 milomů současných evropských muslimů přetvoří Evropu na muslimskou asi za 50 let demokratickou cestou a netřeba tady terorismu.Je potom konstatování, že sama Evropa se nesnaží o nic jiného, díky své multi kulti nablblosti a zbabělosti stávajících politiků (samozřejmě mimo pana Wilderse - o jiných jemu rovných nevím) velmi věrohodné. Vatikán myslím může již vybírat své záložní působiště, neboť po islamizaci Itálie, která se jeví jako první na ráně, mu hrozí celkem akutní bezdomoví. Jako reálné bych viděl Mexiko, nebo Brasilii. Svět se nedokáže vyrovnat s faktem, že průměrná Muslimka je matkou 7mi dětí a na to dojede. Cesty jak z toho nevidět!! Co naplat?!

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 1. 2011 8:41
Pane Litoši, před islamisty se nezachráníte tím,

že budete nadávat křesťanům a útočit na křesťanské církve.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik