Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

BlackAnonym

6. 1. 2010 16:57
Ne

Autor to vzdal s různě hodnotnými výmluvami, nicméně to neznamená, že každý má stejně sil jako autor! Možná mi podnikání nepůjde, ale rozhodně to radši zkusím než dělat blba - když to řeknu hodně slušně. To že nic není fér je prostě fakt. O to víc si cením svých postojů, když neustále musím bojovat blbostí lidí, kteří mají nad mojím životem moc. Nicméně jsem nikdy nebyl takový jako autor článek zakončil! Za pár let jsem několikrát změnil zaměstnání, ale vždy jsem to ukončil já a to vždy když jsem cítil, že právě musím lhát atd....Je na tom vidět, že každý má na výběr a někdo to neunese jako autor....

0 0
možnosti
EE

engels

6. 1. 2010 15:10
7

Podnikatele(OSVC) jsou zlodeji co neplati dane a okradaji stat, vsem sebrat vsechno a pozavirat. Tato zeme by se mela lepe. UzR^ by se nekradlo.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

6. 1. 2010 16:01
Re: 7

jistě. Někteří, co neztratili paměť si takovou éru prožili a dobře vědí, jak se "nekradlo" a jak se "země" měla lépe. ("Zemí" se obvykle nemyslí pár soudruhů a jejich poskoků - ti se lépe bezpochyby měli.)

0 0
možnosti
UBR

URB-inspirace básníků revoluce

6. 1. 2010 13:40
Po dvaceti letech v podnikání prohlašuji, že pro většinu

lidí byl socializmus šťastnější. Můžu si o nich myslet, že jsou banda myšlenky a životní strategie neschopných mamlasů, ale já jiný domov, než Čechy nemám a tak bych ráda žila mezi spokojenými a vyrovnanými lidmi. Já si sice splnila všechny životní sny, mám živobytí zaběhlé, ale stále mám vypěstovaný v sobě děs, když jdu kolem schránky na dopisy, jestli tam není zase výzva k vyzvednutí doporučené zásilky s pruhem. To je daň za život na hraně, ono to někdy jinak nejde.

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

6. 1. 2010 16:01
---

Holt za socíku se zase děsili, jestli u schránek nestojí chlapci v kožákách, když někde něco hloupýho plácli. Děsili se, co řekne uliční důvěrnice k jejich žádosti o výjezdní doložku, jestli tentokrát opět neseženou hajzlpapír apod.

0 0
možnosti
P

probošt

6. 1. 2010 13:04
Mně spíš není pořád jasné, že

navzdory občasnému rozdmychávání nenávisti mezi sociálními vrstvami úředníky ministerstva práce a soc. věcí, kteří mají záporný vztah k OSVČ a dávají to v diskusích najevo tím, že ukazují na jejich zdánlivé nižší zatížení daněmi, je to právě naopak. Jak to, že ze 200000Kč příjmu zaplatí OSVČ 29200, zaměstnanec 13000 plus 7500 na dani, tj. celkem 20500, a přitom z toho plyne vyměřovací základ pro výpočet důchodu u OSVČ 100 tisíc, u zaměstnance 200 tisíc? Jinými slovy, aby OSVČ měl stejný vyměřovací základ 200000, musí zaplatit na sociálním zabezpečení 400000x0,292=58400Kč. To nechápu, stejně jako to, že o tom nikdo nemluví!!! 

0 0
možnosti
BB

baggerfuhrer

6. 1. 2010 13:24
Re: Mně spíš není pořád jasné, že

S nejakym duchodem vubec nepocitam, ten system je na principu letadla a ty plany, jak demografickou krivku vylepsi imigranti berou postupem casu pomalu a jiste za sve, neb ideologie multikulti v eurorealu nejak nefunguje.

0 0
možnosti
K

kraag

6. 1. 2010 12:30
mno

tak ja uz podnikam asi 2 roky. zacal sem pri skole. ted to delam pri praci. Pred nedavnem jsme zalozili s.r.o. Jedina vec, ktera me opravdu vadi a vytaci je ucetnictvi a pravni system. Nevim jestli neprijde trebas zaloba a bude po vsem. Netusim jestli je ucetnictvi OK. Skoda... Mi prijde, ze tak polovinu casu co do podnikani vrazim travim blbostma...

0 0
možnosti
G

golemič

6. 1. 2010 12:50
Re: mno

pane, podnikáte-li při práci, okrádáte svého zaměstnavatele, protože on si váš čas, schopnosti a nasazení na těch 8 hodin koupil. O vás tato diskuse není. Sorry. 

0 0
možnosti
P

probošt

6. 1. 2010 12:18
Autor popsal vše přiléhavě a dokonale, ale

v posledních dvou odstavcích se mu to jaksepatří zvrtlo a točí se to kolem věty "O tom je totiž kapitalismus a jinou podobu mít ani nemůže." Proč dvacet let podnikal a teď toho lituje? To je stejně směšné, jako se chtít dát rozvést po třiceti letech manželství pro nepřekonatelný odpor k osobě, s kterou mám čtyři děti. Mám dojem, že poslední dva odstavce jsou jen momentálním výrazem momentální frustrace a že to přejde. My, kdo jsme vydrželi být živnostníky dvacet let, vydržíme to i dalších deset do důchodu a pak dalších deset, dá-li pámbů zdraví! Přežili jsme komunisty, přežili jsme názory klause i paroubka, přežijeme další. Postaráme se sami o sebe a ani teď nebudeme natahovat ruku o podporu státu. A jako se postaráme, aby nám nezůstal nic dlužen, tak stejně podobně budeme pohrdat touto polistopadovou politickou reprezentací, která nám živnostníkům nepomohla takřka v ničem, ať to byla pochopitelně levice, tak i pravice, pro kterou jsme jen póvl, ale dobrý při volbách.

0 0
možnosti
G

golemič

6. 1. 2010 12:22
Re: Autor popsal vše přiléhavě a dokonale, ale

Jo, napsal jste to líp než já:-)

0 0
možnosti
G

golemič

6. 1. 2010 12:17
Mám podobnou zkušenost, ale jiný závěr.

Vcelku s vámi souhlasím, měl jsem i osm zaměstnanců, ale bylo to  těžké utáhnout - nájem, platy, odvody, navíc kradli /snad ne všichni/. Přešel jsem na rodinou firmu, je to náročné, ale na rozdíl od zaměstnanců moho /do určité míry/ svou perspektivu ovlivnit a nečeká mne situace, že ráno přijdu do práce a zjistím, že firma je v úpadku. Důležité je nemít dluhy, nedávat, pokud možno, na dluh. Je jasné, že múžete zapomenout na velké bohatství, ale s Boží pomocí se uživíte.

0 0
možnosti
JB

majorBorovicka

6. 1. 2010 11:38
a to má být jako ironie?

Já mám jiný názor. Podnikejte, nikdy nebyla lepší doba začít. Začněte v malém, klidně při práci. Nezadlužujte se. Nědělejte to, co ostatní, najděte si své místo na trhu. Nezabývejte se nákupem/prodejem, to umí každý. Ze služeb se vykašlete na nejrůznější dealery, finančáky, pojišťováky, podomní služby a podobné "podnikání". Investujte do svých schopností - do profesních znalosti, znalostí řízení podnikání, angličtiny. Udržujte věci co nejjednodušší - agendu (finanční, personální). Do začátku neberte žádné zaměstnance. Začít můžete klidně i po padesátce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik