Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Helena1

18. 5. 2009 20:34
Parazitismus, ne rasismus

Kdy už konečně někdo pochopí, že na parazitující etnikum/společenství se musí použít jiné prostředky něž na spolupracující/soutěžící  etnikum/společenství.

0 0
možnosti

jafava

18. 5. 2009 17:24
Konečně rozumná slova,

autore, proč neděláte vládního poradce pro menšiny? R^R^R^!

0 0
možnosti

jenjan

18. 5. 2009 16:59
Vopravdu

Petře vopravdu..

0 0
možnosti

pavel 99

18. 5. 2009 17:25
Re: Vopravdu

kvalifikovaný závěr byste mohl prezentovat až poté, co Vaše dítě absolvuje "vzdělání" ve třídě s polovičním počtem jedinců bez zájmu o vzdělání a bez základních civilizačních návyků. (A je jedno, jaké budou rasy.)

Jinak "kážete vodu", kterou sám nepijete.

0 0
možnosti

tojsouveci

18. 5. 2009 16:50
Karma

"Vše by mělo být jen a jen o občanech této republiky, o jejich právech a o jejich povinnostech."

Konečně někdo kdo přemýšlí stejným směrem jako já. Snad budou přibývat a prosazovat to, aby práva a povinnosti platili pro všechny občany naší republiky bez ohledu na rasu, či barvu kůže. Ostatní bude trestné "Rómská iniciativy, všelijaké "pozitivní" diskriminace apod.)

0 0
možnosti

vlask

18. 5. 2009 15:20
V australii

No vidite a v australii se domorodci soudi s bilima ze je takhle asimilovali a znicili jejich kulturu. A kdyz jedna skola se tomu chce vyhnout, tak je hned chtel zalovat. Aby se pak treba za 30 let nesoudili ze sme je počešťovali.....

0 0
možnosti

pavel 99

18. 5. 2009 17:22
Re: V australii

samozřejmě. Zaplatíme odškodné a dvakrát. Jednou za to, že jsem je "počešťovali" (nutili do vzdělání a tím "zlikvidovali" jejich kulturu analfabetismu. Podruhé pak za to, že jsme je "počešťovali" málo, neboť nedosáhli stejných výsledků jako zbytek populace.;-D

0 0
možnosti

nyny.

18. 5. 2009 14:50
souhlas

akorát si nejsem až tak jistá, proč by nutně takové rozdělení muselo být špatné a rasistické. Jak jsem pochopila, do okolí se přistěhovalo hodně cikánských rodin s hodně dětmi, takže to dá dohromady třídu. Já si dovedu představit, že jsou třídy rozdělené již proto, aby se v cikánské třídě ověřila schopnost návyků, které ostatní děti mají a případně jejich nedostatek byl vyrovnán v rámci výuky. Dovedu si představit, že v druhé třídě se zařadí jako předmět třeba něco o cikánech, jejich jazyku, původiu, jejich pohádky apod, a v okamžiku, kdy si třídy budou rovnocenné, bych děti sloučila na dvě smíšené třídy. Pokud by byla jistota, že tím neutrpí výuka dětí. V době dnešní rádoby rasistické hysterie mi připadá, že tento krok byl od školy velmi statečný, protože museli tušit, co se na ně sesype. Mně to tedy zas až tak špatné nepřijde, pokud je vše promyšleno za výše uvedeným účelem.

0 0
možnosti

sebr

18. 5. 2009 14:01
100% pravda!!!

Dík za článek, který naprosto vystihuje můj postoj. Problém z toho dělají pouze politici, protože se touto cestou zviditelňují. A média jim to samozřejmě s radostí "sežerou". A oni se dostanou do TV. V USA jsem byl svědkem, jak přijel šerif s pomocníky, stěhovák a majitel domu, kde bydlela černošská rodina. Oni mu neplatili nájem. Podotýkám, že jen dva měsíce! Za 40 minut nebylo co řešit. Rodina venku, včetně mimina a tří dětí, pár kusů nábytku na ulici a bylo vymalováno. A nikdo se o rasismu nezmiňoval! Jen u nás se dělá problém z toho, že drtivá většina obyvatel nechce a nemíní živit příživníky, feťáky, děvky a "multikulty" a jen se žvástá o rasismu. Když si bereme příklady z Ameriky, proč si nevezmeme i tento příklad za vzor a nejednáme tak. Když se jedna starostka odváží k razantním krokům, tak je orazítkovaná jako rasistka. Kde to jsme? Když se bude posuzovat čin každého pouze z pohledu občana a nebudou se dělat výjimky pro kohokoliv, tak nebude ani DS!

0 0
možnosti

Waspish

18. 5. 2009 13:58
I kdyby byl, tak co?

Copak je rasismus něco strašného? :-) V moderní historii, např. v JAR to fungovalo desítky let. Stovky let to fungovalo v britských koloniích - Indie, Indočína, aj. Odkopli jsme rasismus, zavedli multikulturalismus a hle - JAR je skoro jako Zimbabwe, vyhánějí bílé (to je v multikulturní pohádce v pořádku), jdou ekonomicky a civilizačně dolů. Je naprosto v pořádku, že vyspělá civilizace ovládá tu nižší a pokud je vyspělost podpořena i na první pohled - zbarvením kůže, je to jen k prospěhu. :-)R^

0 0
možnosti

CarolusIV

18. 5. 2009 14:41
Re: I kdyby byl, tak co?

R^R^R^

0 0
možnosti

aadler

18. 5. 2009 13:41
Zase se opakuju...

Ze soucasne mutlykutly (to neni preklep) pozitivni diskriminace se mi taky otvira kudla v kapse, ale za rasistu se nepovazuji. Za studii jsem o prazdninach brigadnicil v jedne autobusove vozovne. Nejlehci nastroj byla montyrka, asi 5 kg. Delal jsem s jednim Cikanem, J.R. Drel jako kat, asi mi parkrat zachranil zivot a nekolikrat jsme se spolu srdecne namazali. Ve skole s nami studoval jisty S.W. z Nigerie. Cernej jak boty. Meli jsme ho vsichni radi. Privydelaval jsem si jako muzikant. Vlozku v nasem koncertu obstaraval nejaky Rony Marton, snad Laosan. Po prvni pisnicce mu publikum lezelo u nohou a my pomalu taky. Po emigraci mi hodne pomohl kolega dr. R.N., myslim z Kambodze. Vzdycky vlidny a pratelsky, prvotridni odbornik. Pro cerstvou zeleninu a ovoce chodim do tureckeho obchudku, prvotridni kvalita a rozumne ceny. Rad se potapim s divemasterem Nabilem v egyptske Hurghade, taky Mustapha Camel je o.k. Jestli o me nekdo rekne, ze jsem rasista, naplacam mu drzku.

0 0
možnosti

Malicekk

18. 5. 2009 13:36
predevsim

je treba vedet, ze takovy "zamer" ani zrizovatel mit nemuze, jelikoz jeho zrizovaci prava se tykaji zcela neceho jineho, nez je proces vyucovani a vzdelavani. Takze pokud se tvrdi, ze jde o zamer zrizoavtele, je to bud lez, ci zrizovatel cini neco, k cemu neneni opravnen. Neco jineho je, pokud s tim prislo vedeni skoly. Zrizovatl ovsem takovou zadnou kompetenci nema.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik