Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apeppepa

15. 11. 2010 21:56
Váš způsob uvažování je poněkud nešťastný

Je to takový pohled "doma z gauče". EU nám kromě vydatných dotací také poskytuje trh s 500 miliony zákazníků, což je pro nás jako exportní zemi ještě důležitější. A s vízi do Kanady nemá EU co do činění, nemá cenu vyžadovat falešnou solidaritu. Je to problém náš a našich Romů, musíme si ho vyřešit. Asi bychom také nepřipustili, aby k nám z Kanady volně cestovali Romové, a my se o ně museli starat.

0 0
možnosti

Gašpo

17. 11. 2010 10:10
Re: Váš způsob uvažování je poněkud nešťastný

Hmm, to akože ten trh by bez Bruselu neexistoval? Desaťročia fungovalo nejaké EHS ak ste to zažil. Bolo to o hospodárskej spolupráci a bez politikárčenia, presadzovania multikulti a plýtvania peňazí daňových poplatníkov. Ako protipól EHS bolo vytvorené RVHP. Bohužiaľ EU je omnoho bližšie nešťastnému RVPH o ktorom predpokladám niečo viete.

"Výdatné dotace." Áno ako povedal guru Paroubek, "ty peníze jsou".;-D A skúste podumať kde sa asi berú? A koľko nás tá šaškárna, ktorá to prerozdeľovanie robí, koľko nás asi stojí? A koľko percent sa pri tom "prerozdeľovaní" vyhodí z okna?

0 0
možnosti

vítek z prčice

14. 11. 2010 0:58
mezi Německem a Ruskem, mezi Evropou a Asií

V tomto prostoru je nám Čechům, Petře, EU k přežití. Tedy jako Češi a neokupovaný stát. Dnešní okupace se ovšem provádí ekonomicky, tanky už nejezdí. A vzhledem k vývoji islámských států a přesunu světové politiky do Asie s Čínou jako první světovou velmocí je nám potřeba nejen EU, ale rovnou evropský superstát. Také k přežití, Petře. To víte, Rakousko-Uhersko chybí a ničím jiným než EU je  v současné době nahradit nelze. Předpisy na balení sušenek přežijeme.To by mohlo být jasné všem, kteří vidí dále než do nejbližšího "supermarketu".

0 0
možnosti

lecaks

14. 11. 2010 1:11
Re: mezi Německem a Ruskem, mezi Evropou a Asií

Za dob RVHP taky tvrdili, že bez RVHP nelze přežít. A co přišlo?

No jo, ale EU nepřežije víc jak 5 let. Nepružnost (viz Řecko) a byrokracie(viz např.diktát posouvání hodin 2x ročně) to potvrzuje a s 30ti tisíci úředníky v Bruselu superstát nevybudujeme. Bohužel. Kde se bere strach, strach z "přežití"? Spíše vybudujme suverénní stát, podobný tomu z r.1937. Z něj měli strach mocnosti, proto jej zlikvidovali pomocí diktátora. A ještě těsně před skončením války honem rozbombardovali Škodovku Plzeň aj. továrny, jejichž výrobky zajistili moc a blahobyt ČSR. Podobný scénář proběhl po r.1996 v Jugoslávii, že?

Obranou mohou být Spojené státy(ale suverénní) Evropské, podobně jako se nyní formují Spojené státy severské. Ale bez zbytečných byrokratů, které ovlivňují lobisté. Tedy peníze. Více viz http://www.suverenita.cz. V

0 0
možnosti

Kolumbo

14. 11. 2010 0:30
Evropské fondy

a dotace znamenají jen enormní nárůst plýtvání všeho druhu. Našinec je velmi na prachy  a když mu někdo dá na pořízení titanové rozhledny s obří sochou trpaslíka na vrcholu sto milionů s tím, že "město proinvestuje dvacet milionů svých" tak tam ten trpaslík bude stát i kdyby jinak na chleba nebylo.  Evropské dotace jsou jen  psychologicky elegantnější formou donucení...

0 0
možnosti

Tramp_007

11. 11. 2010 19:22
Tak jsme se

dozvěděli, že za ten ten bordel v Česku může vlastně Evropská Unie.;-D

0 0
možnosti

spalovac

11. 11. 2010 20:42
Re: Tak jsme se

A já se dozvěděl že Tramp neumí číst :-)

0 0
možnosti

ingchemik

11. 11. 2010 19:04
Průměrný diskutér

k některým typům článků na idnes je protievropský pravicový ateistický pacifista (omlouvám se všem ostatním).

0 0
možnosti

dampfer

11. 11. 2010 17:48
Samozřejmě

EU má moře nedostatků, avšak jednu obrovskou přednost::: už by neměla v Evropě proběhnout válka !!! A pokud se týká české speciální ""závislosti""---tak čím větší--- tím pro lid lépe !!! Český právní řád je chaos a bordel.

0 0
možnosti

Fox Mulder

11. 11. 2010 18:01
Re: Samozřejmě

Sovětský svaz měl tutéž funkci také a víte kolik tam pak bylo válek – Náhorní Karabach, Čečensko, Gruzie, Osetie.. To samé Jugoslávie – válka v Bosně, přerůstající do Chorvatska a Srbska, v Kosovu, incidenty v Makedonii... EU může dopadnout podobně.

Největší chaos jsou ale příkazy a směrnice z EU. Těch přichází tolik, že je už ani nikdo nečte, nikdo se v nich nevyzná, jsme nuceni schvalovat zákony, ke kterým ještě neexistuje český překlad a nikdo neví co to pro nás vlastně bude znamenat, atd.

Nevím čemu říkáte "speciální česká závislost". Nechápu.

0 0
možnosti

J i ř í

11. 11. 2010 15:15
Nesouhlasím.

Vím, že je módní na EU nadávat (tak jako na ekologii, náboženství a další věci) a tak budu nepříjemně vyčnívat ze stáda. Neříkám, že členství v EU je výhodné, ale domnívám se, že nebýt tam, bylo by to ještě mnohem horší. Už všichni zapomněli na legislativní paskvily našich poslanců v 90. letech, které umožňovaly tunelování, naprostou džungli atd.? Požadavky EU daly aspoň nějaké mantinely a dělat tak velké legislativní paskvily dnes přece jen není tak snadné. Pokud EU má dejme tomu 10 % nařízení nesmyslných (a o nich naši novináři rádi a hodně píší), od našich zákonodárců jde nesmyslů mnohem více. Proč jiné národy (ani ty menší) nejsou tak nabroušené proti EU jako Češi? Myslím, že to není vina jen EU, ale Češi budou brblat vždy, všude a na všechno.

0 0
možnosti

Fox Mulder

11. 11. 2010 17:42
Re: Nesouhlasím.

Pokud vim, tak ve Francii, Nizozemsku a Irsku odmítli v referendu Evropskou ústavu, takže to určitě není české specifikum.

Počátek 90. let byl velmi specifický, teprve se utvářel kapitalismus, vytvářela se nová společnost, reformovala se celá ekonomika, atd. V době, kdy se řešilo EU a přizpůsobovaly se zákony (1998-2002) už byla dávno jiná éra...

Uvědomte si také, že pokud bysme v EU nebyli, tak by nám vládli naši poslanci, které jsme si zvolili, které známe, kterým rozumíme (mluví naším jazykem, znají naše potřeby) sledujeme je denně ve zprávách a které pak můžeme nebo nemusíme znovu zvolit. Ale pokud jsme v EU, tak nám vládnou nikým nevolení euroúředníci, které jsme si nezvolili, neznáme je, nerozumíme jim, oni ani pomalu nevědí kde ČR leží, nikdy tu nebyli, ale rozhodují o nás a nemůžeme je nezvolit, prostě tam budou pořád, jako za komunistů. Chápete to? Tohle prostě není demokracie a náš parlament už jen schvaluje to, co dostává od EU jako příkaz schválit i když s tim nesouhlasí.

0 0
možnosti

molok

11. 11. 2010 14:40
Pár faktů

1/ ČR zažila největší hospodářský růst v historii právě po vstupu do EU 2/ ČR jak správně píšete je příjemcem v rámci přerozdělování v EU 3/ Není uplným problémem instituce EU, že to, co se do ČR pošle se z menší či větší části rozkrade. Tj těžko vinit EU i z toho, že postkomunistická Evropa je specialista na korupci a klientelismus 4/ EU není zas tak přerozdělečná, protože rozpočet organizace která zašťiťuje cca 0.5 miliardy lidí je jen o málo větší než rozpočet desetimiliónové Belgie. Jinými slovy se dá řít, že EU přerozděluje cca 40x méně než běžný západní stát. 5/ Bezohledu na to, co si myslím o případném superstátu EU, zajímavým faktem je, že odpůrci takového zřízení bývají dost často příznivci Spojených států amerických. Přitom státy USA mají nulovou pravomoc v rámci celku proti státům EU. 6/ EU a její směřování by potřebovala především konstruktivní opozici, bohužel tu často suplují nebo suplovali populisti jako Klaus, Kazinští, Heider a spol.

0 0
možnosti

cannibal_aj

11. 11. 2010 14:50
Re: Pár faktů

;-D

Růst vám na dluh umí vykouzlit kde kdo, k tomu nepotřebujete být v EU

0 0
možnosti

crutov

11. 11. 2010 14:38
Všichni,

kdo si myslíte, že bysme po vystoupení, byli bráni jako Norsko nebo Švýcarsko, se zkuste zamyslet, zda-li bysme se nedostali spíše naroveň Běloruska, Ukrajiny nebo Moldavie. Malá zkorumpovaná země s nepříliš přesvědčivou politickou elitou, země bez jakékoliv nenahraditelné hodnoty pro zbytek Evropy... V globální důležitosti naprosto bezvýznamní.

0 0
možnosti

molok

11. 11. 2010 14:48
Re: Všichni,

málokdo si uvědomuje že externality působení v rámci EU jsou daleko menší než výhody, které z toho plynou. U nás je debata často absurdní, protože i někteří politici vytváří představu že EU = spiknutí 26 států proti ČR

0 0
možnosti

Josef II

11. 11. 2010 14:29
Prectete si to znovu o cem ten clanek je !

Autor presvedcuje, ze EU k nam zatahla korupci, coz je blbost. Vzpominam jake to bylo pred vstupem. Tenkrat se o tunelech pouze psalo v novinach, vysetrovany nebyly nikdy. Zahranicni investori k nam masove neprichazeli, protoze neexistovala vymahatelnost prava - pravni stat.  Dokonce i dluznici se smali veritelum! Kdyz si na to vzpomenu, ani se mi nechce verit. Stav podobny tomu jaky existuje dodnes treba na Ukrajine - tam take investora nedostanete !!

0 0
možnosti

molok

11. 11. 2010 14:44
Re: Prectete si to znovu o cem ten clanek je !

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik