Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

djaba de hut

9. 7. 2009 14:45
A bude konec světa...

Autor mi přijde poněkud paranoidní. Připomíná mi to vize o konci světa v roce 2012 a jim podobné. Jistě, imigrace může být v budoucnu problém, ale stavět kulometné hnízda na hranicích? To je trochu moc ne?

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

11. 6. 2009 22:45
Toto vize patří do alarmistické kategorie...

.. tzn. vizí přehnaných a neopodstatněných... Proč?

1) Aby se najednou sebraly miliony afričanů na pochod do Evropy, musela by nastat v Africe nějaká nesmírná katastrofa celokontinentálního rozsahu - její pravděpodobnost patří do kategorie sci-fi. mluvím o přírodní katastrofě, příp. politickou by si síla milionů dokázala jednodušeji vyřídit sama doma . 2) Vize nepočítá s vývojem v čase - dnes chudé země přece jenom bohatnou a s tím se mění mnohé, např. porodnost. Současné "horké" problémy nemusí být tak horké za 20 let, ti se týká i imigrace. Vzpomeńte, co se říkalo před 30 lety o Rusech či Číňanech, jak zaplaví Evropu, jakmile se jim otevřou hranice. Dnes mají hranice prakticky volné, ale Čína i Rusko se pomalu stávají cílovými zeměmi pro chudší národy. 3) Je naprosto utopická představa (max. pro C-čkový akční film) o kulometných postech a masívního střílení do anonymních lidí. To by jednak Evropa přestala být Evropou (popřením základních idejí lidskosti, na kterých stojí)...

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

11. 6. 2009 22:57
Re: Toto vize patří do alarmistické kategorie...

... a jednak i politicky a společensky by bylo takové řešení naprosto neúnosné (spadající do postkatastrofických fantazií typu Den poté, počítající s totální destrukcí lidské civilizace a nástupu animálních středověkých vztahů)

Zkrátka - pokud chtěl autor rozpracovat jakousi vysoce abstraktní úvahu typu "coby-kdyby" bez jasného napojení na realitu - je to legitimní, měl to však takto uvést. Pokud se ale snažíl psát úvahu o "reálném a pravděpodobném" světě, jak píše v závěru, tak v tomto případě nezvládl rozlišit hranici toho reálného, pravděpodobného a fantaskního...

0 0
možnosti
K

kion1111

9. 6. 2009 14:49
to alianated

Je vidět , že máš hlavu, pouze na to aby ti nepršelo do krku;-DRv

0 0
možnosti
S

sonic

9. 6. 2009 12:15
můj bože

nejste trochu magor? zabarikádovat pobřeží i za cenu totálního ekonomického kolapsu? z vašich daní, pane, ne z mých.

a "Evropa zůstane Evropou, pro naše potomky?" víte, naši potomci nejsou inherentně vypatlaní xenofobní náckové, takže by jim snad nemuselo vadit, že sem tam potkají na ulici černocha. myslím, že se jim může žít dobře i tak. rozhodně líp, než kdyby se z jejich daní platily nesmyslné opatření proti imigrantům.

běžte si radši vylívat zlost třeba na Vietnamce a neděste tady lidi svýma hysterickýma vizema.

0 0
možnosti
MS

kenzo

9. 6. 2009 17:00
To vy jste magor a rovnou multikulti

Vaše děti možná ne, ale autor psal o Evropě! To že sdílíte nadšení pro multikulti balast (kriminalitu a islámský rozvrat) ještě neznamená, že jej budou sdílet i jiní  a jiné generace. V Nizozemsku proběhl výzkum mezi dospívajícími na školách, ve věkové kategorii 15 - 20 let, který zjistil, že vítězem voleb by byl s přehledem Wilders. Také výsledky studie v Německu, zpracované Kriminologickým ústavem v Hannoveru, zpracované na základě 50 tisíc dotázaných mladých lidí prokazují, že afiliace mladistvých s pravicově extremistickými proudy dosahuje kolosálních rozměrů a je na vzestupu. Zahrnuje dnes řádově stovky tisíc lidí tj. (každý sedmý mladistvý je xenofobní a 30 % si myslí  že je v Německu přespříliš imigrantů). Polovinu hlasu v loňských rakouských parlamentních volbách dostala ultrapravice právě od mladých lidí! Nemyslím, že černý a muslimský problém je to, co by dnes ve jménu rozkladné levicové a etnoobchodnické diverzity bylo to, co by bylo obdivované a společností žádané!

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

9. 6. 2009 12:05
vojenske reseni mozne je

Armady jsou na nej cviceny a dokazi ho provest. Ovsem zatim je evropska civilizace paralyzovana sebemrskacstvim a netroufa branit sama sebe.

0 0
možnosti
PS

alienated

9. 6. 2009 12:16
Re: vojenske reseni mozne je

jen jestli Evropa / nebo zkrátka euroamerická civilizace/ trošku nedluží...

Bránit se můžeme, otázka je čeho tím v celosvětovém kontextu můžeme dokázat...

0 0
možnosti
RB

erben3

9. 6. 2009 11:11
.

Zatím je problém řešitelný. Zatím. Jen se musí od vesla dostat multikulti pseudohumanisté a začít vládnout rozum. Za článek samozřejmě karma R^

0 0
možnosti
PS

alienated

9. 6. 2009 11:12
Re: .

a jaký volební program představuje "rozum"?

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

9. 6. 2009 10:49
Kolonizace

Nazývejme věci pravými jmény. Příliv lidí z Afriky není nic jiného než kolonizace Evropy, stejně jako byl příliv lidí Z Evropy do Ameriky v minulých stoletích. Vojenská obrana je proto na místě. Čím dřív si to Evropa uvědomí, tím větší bude mít šance.

0 0
možnosti
PS

alienated

9. 6. 2009 10:54
Re: Kolonizace

Abys mohl věci nazývat pravým jménem, musíš jim trošku co?Rozumět. A pokud chápeš motivy kolonizátorů a rozdíl úrovní civilizací tehdy a nyní jako totožné, tak... nepokoušej se věci nazvývat ravými jmény prosím;-D

0 0
možnosti
PN

vver440

9. 6. 2009 9:46
proto volím NS

aby sme měli svůj stát pro svoje dětiR^

0 0
možnosti
PS

alienated

9. 6. 2009 9:42
Imigrace

je a bude jen důsledek nezodpovědného způsobu fungování naší společnosti. Neschopnost vládnout s přihlédnutím na kontext doby, možná ani ne neschopnost, jako naprosté ignorantství. Vše je vyšponováno na slušný tah a blíží se doba, kdy se na naší aroganci postavený systém zhroutí jako domeček z karet. Jestli prvně padne karta ekonomiky, zdraví, potravin, vody, bezpečí, či jakákoliv jiná, je v podstatě uplně jedno. Nakonec to dopadne tak, že v bezvýchodnosti této situace někdo iniciuje pandemii a bude se tvářit že jde o přirozené pročištěný naší civilizace. Kéž by se mu to povedlo, protože jakékoliv politicky podbarvené řešení povede k pročištění ktré vyústí ve fatální konflikt...

0 0
možnosti
VP

krajinář

9. 6. 2009 9:33
současní politici

Současní politici dnes hledí jen na svůj dnešní prospěch a dnešní vliv a vůbec nám nepředkládají svoje vize jak si představují budoucnost našich dětí a vnoučat, kontinuitu naší kultury a ochranu našeho teritoria. Takže se možná budeme za takových 20 let divit výhře politických stran a hnutí, která dnes označujeme jako extremistická, xenofobní, rasistická apod. Pokud ovšem již nebude pozdě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik