Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

medvědice

30. 1. 2010 22:02
v tolik propagované demokraci je přece svoboda slova.

Svoboda slova, znamená moci beztrestně mluvit o všem, s vyjímkou utajovaných skutečností. Existují snad o době nacismu nějaké utajované skutečnost? ono to tak vypadá, když popírat či obhajovat nacistické zločiny je zakázané.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

30. 1. 2010 10:57
Kdyby

v histografii bohudíky neexistuje. Jinak se to příliš neliší od ostatních okupovaných států. Z lidí se stávají zvířata buď ideologie, závisti nebo existečního strachu. A dohromady to je hrozný coctail.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

30. 1. 2010 9:17
Kdyby, to jsou ty chyby.

Kdyby to Rakousko Uhersko začátkem 20. století nepohnojilo, třeba bychom mohli žít v Rakousku Uhersku (Česku?) pod vládou císaře spokojeně dodnes.

Za atentátem na Heydricha mohly být údajně i britské zájmy na tajném vyjednávání s Canarisem do kterého se Heydrich měl montovat.

BTW: Autore - kdybys žil za protektorátu, vzal bys flintu a bojoval proti Němcům nebo by ses snažil i s rodinou přežít?

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

30. 1. 2010 11:00
Re: Kdyby, to jsou ty chyby.

Heydrich se měl přesunout do Paříže, kde měl organizovat zničení resitance, tedy francouského odboje. Jako odborník. (archivní zdroje)Také byl považován za jednoho z nejnebezbečnějšího člověka po Hitlerovi. Neboť byla inteligetní bestie v lidské podobě.

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

30. 1. 2010 8:53
Zajímavé,

ale plné omylů!

Už jenom víra, že budovatele Národního socialismu by nějak přesvědčily peníze a dotáhly je k nějakému pragmatismu je velmi ošidná! Budovatelům Internacionálního socialismu /bolševismu/ to trvalo 70 let, a ten se potom zhroutil! A to byl v rozděleném světě,kde ta druhá půlka na peníze věřila! Nacistcké Německo by po vítězné válce žilo ve světě, kde by byl jenom ono a Japonsko!

Další argument, který můžu požít jsou Norimberské zákony. Úplně stačí si přečíst o různch půl židech a čtvrt židech. To samozřejmě platilo i o Slovanech, a protože by Poláci byii  vylikvidovaní, na řadě bychom byli my! Vy tady píšete o dělnících, ale většina společnosti v té době ještě byla agrární / např. moje rodina/ a ti by určitě při aplikování německé  idee  o půdě a krvi na svých pozemcích nezůstali!

0 0
možnosti