Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kevinbb

6. 8. 2010 17:38
Jeden z

nejlepsich objektivnich clanku o Masinech a jejich parte, tehdejsi dobe a nasich politicich kteri se zucastnili Paumerova pohrbu. 

Ale myslime si, ze nebylo dobre srovnani z Drazdanama i kdyz chapeme proc jste ho uzil.

R^

0 0
možnosti

tojsouveci

6. 8. 2010 11:07
No jo

"Oni si totiž také, tak jako ti spojenečtí letci mysleli, že to, co dělají, dělají pro svoji zem a v duchu vyšších ideálů ......"

.

No jo, ale to si myslí i muslimští teroristé ;-(

0 0
možnosti

kaktusak

6. 8. 2010 21:05
Re: No jo

... nebo mariňáci (někteří) bojující "za lidská práva, svobodu".;-D

0 0
možnosti

petrph

6. 8. 2010 10:00
Karma

V článku je uvedeno několik názorů . se kterými lze jen souhlasit. Jednako, nastupující generaci to bude jedno. Proč si pamatovat zrovna Mašíny, kteří se 20 let uraženě domáhali uznání a vyznamenání za svou odbojovou činnost). Do historie a legend vstoupí jen někteří. Žižka, Jánošík,Gabčík s Kubišem, Horáková, a třeba otec Mašínů, člen legendárních "Tří králů". Jenom mám obavu aby mu to synkové nezkazili, asi se třeba za 50,100 let neříkalo "ty mašíne" jako dneska "ty grázle". (činnosti Johanna Georga Grasela je známá).

Druhá správna otázka-proč Mašínové a ti ostatní účastníci třetího odboje ne. A byli, opravdu byli, nejen oběti co nevinně skončili v lágrech.

http://www.svedomi.cz/dokdoby/item_treti_odboj.htm

Ale to je otázka na média a politiky.Obě strany vědí proč se zabývat tím co zrovna frčí a kde se dají nahrabat body a zájem veřejnosti.

A správná je i ta třetí.Že za války, i pár let po ní platila jiná morálka,a Mašínové(ani čeští komunisté) ještě nebyli ti z nejhorších

0 0
možnosti

kizt

6. 8. 2010 9:44
K vystoupení Nečase,Sobotky a Němcové na Palmerově pohřbu

mi připadá naprosto stejné jako vystoupení Ostravy, Jablonce  Plzně ve včerejších pohárech- hloupost ,trapnost, zoufalství, bezmyšlekovitost a nekvalita aktérů.

0 0
možnosti

Vendelín Nademlejnský mladčí

6. 8. 2010 9:52
Re: K vystoupení Nečase,Sobotky a Němcové na Palmerově pohřbu

nějakej argument by nebyl?

0 0
možnosti

Dr No

6. 8. 2010 8:52
Za to, že akce Mašínů a spol

vypadá jen jako bláznivá a nesmyslná, nemůžou její aktéři. Za to může 99,999% ostatních občanů, kteří se bez odporu (a velká část dokonce nadšeně) podřídili bolševické diktatuře. Pokud by se jako Mašínové chovalo podstatně víc lidí, tak by to určitě význam mělo - ale za to Mašínové nemohli ....

0 0
možnosti

svatopluk.dobrota

6. 8. 2010 9:16
Re: Za to, že akce Mašínů a spol

Tím myslíte i Přemysla Sobotku z ODS, který úspěšně absolvoval univerzitu marxismu-leninismu a nyní dojemně mluvil o vraždách Mašínů nad Paumerovou rakví ? ? ? Z takového charakteru politiků je pak lidem na zvracení ........8-o

0 0
možnosti

strycek-Joe GmbH

6. 8. 2010 8:45
Vraždu pokladníka, ukradené peníze a vystřelené oko hasiče

s bombardováním Drážďan srovnávat nelze.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

6. 8. 2010 8:26
A co se na Nečasovo vystoupení podívat jinak

Přestože mohl mlčet, aby nepopudil popovinu národa, rozhodl se postavit se na stranu, o které si myslí, že je správná. :-/

-

Na Mašíny jednoznačný názor nemám. Opravdu nic není černobílé, zdá se mi, že měli dobré důvody k ozbrojenému odporu, ale že ho kvůli mládí a nezkušenosti prováděli až hloupě.

-

Chápu, že v nich někdo může vidět hrdiny a někdo teroristy. Ale k jednoznačnému odsouzení je potřeba uznat Gottwaldův režim jako legitimní, a k jednoznačnému přijetí je nutné akceptovat všechny jejich činy. Co mi doopravdy vadí je vydávání komunistického režmu 50. let za normální. Mašínům můžu některé věci odpustit, byli v těžké situaci a při jejich nezkušenosti udělá chybu kde kdo. Ale pardónovat režim, který systematicky vyvražďoval své odpůrce, to tedy ani omylem. ;-€

0 0
možnosti

ellukas

6. 8. 2010 8:38
Re: A co se na Nečasovo vystoupení podívat jinak

A co jiného se dá dělat s terorosty než je vyvraždi, respektive zavřít do lapáku na doživotí.? A takto byli i označení. Otázka zní, zda to byli teroristi. Ozbrojení a střílející agenti-chodci určitě,  a navíc špatně vycvičení,  bratří Mašinové také, i ten Bouchal. Stejně tak lidé připravující vojenské puče.

A  nejenom pro mašiny platí vaše téze o nezkušenosti, totéž platí i o tehdejších estébácích, věsměs kluků z fabrik.

0 0
možnosti

svatopluk.dobrota

6. 8. 2010 8:11
Pěkné divadlo nad Paumerovou rakví......

Moc hezky mluvili předseda SSM Nečas a absolvent univerzity marxismu-leninismu Sobotka z ODS nad Paumerovou rakví, ještě mohli oprášit svazácké uniformy a komedie byla dokonalá..........;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3589x
Autor (věk seniorský) dlouhodobě publikuje, je členem Syndikátu novinářů ČR. Měl to štěstí, že mu byla, přes složitou situaci na knižním trhu, vydána kniha kriminálních povídek. Žije v Praze, vychoval dvě děti, má dva vnuky. Je bezvěrec, ale víru plně respektuje. Zajímá se o dějiny První republiky, biblistiku a všechno, co ovlivňuje život této společnosti. Má rád zbraně, psy a svojí rodinu. Rád formuluje své názory psaným slovem.

Seznam rubrik