Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bigvilik

30. 5. 2008 21:44
Ajvaj, založte, suveréne!

Pane Liško, mohu se Vás na něco zeptat? Kolik Vašich dramat se hraje aspoň v jedné evropské zemi? Kdy naposledy o Vás psali byť i jen průměrně významní divadelní kritici v Evropě či USA?

Nic? Vážně nic?

Co tedy konkrétně Vás - dle Vašeho ctěného názoru - kvalifikuje pro vedení divadla?

Víte něco o provozování neziskových organizací? Víte něco o příspěvkových organizacích? Je Vám znám rozdíl mezi "Broadway," Off-Broadway" a "Off-Off-Broadway" newyorskými koncepty? Znáte principy financování pařížských divadel?

Jinak řečeno: nechtěl byste se laskavě vyjadřovat k něčemu, o čem máte aspoň základní pojem?

0 0
možnosti
AH

alex hart

30. 5. 2008 14:23
Každý křičí.., ale kde je pravda?

Komedianti se odvážili nazvat pražské radní mafiány, a připomenout jim defenstraci, což by podle mne ráda udělala i řada jiných lidí, kteří ale, jak je u nás ostatně zvykem, drží hubu a krok. Až potud hercům docela fandím, protože takový bordel jako mezi pražskými konšeli asi jinde stěží pohledáte. Tuhle už dokonce sami do novin přiznali, že vlastně nejsou schopni řádně provádět územní plánování, že doslova "podléhají tlaku investorů" (jak asi a za kolik????) a vůbec toho, co pořádně nefunguje by byl dlouhý seznam na jinou diskusi.

Ale i páni herci by si měli zamést před vlastním prahem. Jsou opravdu naši divadelníci obětí? A nebo je to tak, jak tady bylo v diskusi vtipně poznamenáno, že mnohá divadla dobře nehospodaří, a ačkoliv jsou dotována z peněz obce, nejsou schopna předložit ani řádné účetnictví?? Zato peníze chtějí všichni!! Občane plať!!! 

Já osobně si myslím, že kus pravdy bude na obou stranách. Ale ta defenestrace by možná prevetivně neškodila už teď hned.

 

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

30. 5. 2008 12:26
tak krátké a chyba v každé větě

Dobrý den, zoufale jste to nepochopil. Píšete: "Můj ryze soukromý podnik bude prodělečný, ale to vůbec nevadí. Pražané to za mne zaplatí." Váš soukromý podnik zkrachuje bez většího zájmu veřejnosti, protože budete soukromý podnikatel podnikající v kultuře.

Z veřejných prostředků je přispíváno na provoz jen těch pražských divadel, která byla založena jako nezisková organizace a v Praze mají jako svého zřizovatele magistrát.

Kdyby byl z veřejných prostředků podporován Váš ryze soukromý podnik (jak píšete), byla by to podpora podnikání jednoho subjektu z daní jiných subjektů a to odporuje regulím EU, čili se to nesmí.

Mějte se hezky, Jana Kolářová

0 0
možnosti
M2

Macho 2

30. 5. 2008 13:36
Re: tak krátké a chyba v každé větě

Paní Kolářová. Mohla byste my vysvětlit praktický rozdíl u divadel mezi ziskovými a neziskovými? Žádny nemůže být! Tedy prakticky. Vy mně jistě demagogicky rozdíl vysvětlíte. Já osobně bych vyjma divadla Národního (což je státní) nedal ani korunu. Prosím, pokud jsou to prostory města nebo státu ať je třeba nízký nebo minimální pronájem. Ale proč někdo dotaci ano a druhý ne? Vy si opravdu troufáte rozhodnout, které divadlo dělá umění a které brak? A jestli ano tak plaťte těm, které podle Vás dělají umění. Já to budu dělat taky tak. A které přežije to přežije. Teď se jedná o princip příživnický. Chcete li socialistický.

Je opravdu k neuvěření, že si někdo troufne tvrdit, že divadla s dotacemi jsou umělecká a ta bez dotací komerční!

O pravopis sic taky trochu jde, ale pro mě je přednější zdravý rozum. Tady se jedná o kritiku toho co se kolem dotací a grantů děje madam.

0 0
možnosti
MK

wopi

30. 5. 2008 12:08
jo

R^

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

30. 5. 2008 11:52
dotace

když se tolik divadel neuživí, tak ať zkrachují, pokud je budem dotovat tak se stanou (nebo se už stali?) na divácích zcela nezávislí. :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x
bývalý učitel, dnes osoba samostaně výdělečně činná, dříve píšící pro novinky.cz

Seznam rubrik