Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Masox

5. 1. 2008 13:19
Klausovy pochybnosti

Vážený autore, jen pro informaci... V. Klaus odmítl jmenovat soudce mu navržené, načež ústavní soudkyně Benešová (která jej již dlouhá léta osobně nesnáší) rozhodla, že přes formulaci "na základě návrhu prezident jmenuje" nemá prezident pravomoc jmenování zamítnout.

U ministrů je to obdobné: "prezident jmenuje vládu řízenou premiérem a složenou z ministrů, navrženou pověřenou osobou" - tato formulace dokonce odmítnutí jmenování ani nepřipouští; v nejlepším případě pouze nenařizuje jmenování neprodlené a umožňuje pouze jmenování zdržovat.

0 0
možnosti

hobr

6. 12. 2007 23:28
zdravotnictví

Podívejme se do zdravotnictví, tam to již leta vedou odborníci, tedy lidé z oboru. Už ani nevzpomínám, kdy ministrem zdravotnictví nebyl lékař. A myslíte si, že je ve zdravotnictví stav lepší, než ve školství? Prozradím vám to. Není...

Rozhodně bych neodsuzoval někoho, kdo je v práci první den a ještě nic nepředvedl. Myslím, že i mladý člověk může být na ministerském postu úspěšný. Ale taky nemusí, samozřejmě. Odsuzovat ho však kvůli jednomu prohlášení je předčasné, navíc když až tak není moc pánem těch peněz o které jde...

0 0
možnosti

divilek

6. 12. 2007 7:27
Rada pana prezidenta pánům Liškům...

... Neviditelná ruka trhu to zařídí :-). Zdrhněte v dostatečném počtu ze školství tam, kde si vyděláte více. A následně vzrostou i platy ve školství :-). Kdo je schopný vydělat více peněz jinde, zbytečně ztrácí čas ve školství, tam už politici oblbují učitele 18 let ... Mimochodem - když na to ten stát nemá, očekával bych podprůměrné mzdy i u politiků a manažerů státních a polostátních molochů (ČEZ je zářný příklad, jak spoustu lidí zbytečně přeplácet za převzetí socialistického monopolu...)

0 0
možnosti
PS

PetrS

6. 12. 2007 13:00
Re: Rada pana prezidenta pánům Liškům...

No, on se vzdycky nekdo najde, komu ty penize ve skolstvi stacit budou. Sice to bude nejakej nouma, co sotva vystudoval SS, ale to nam nebude vadit ... ze ....

0 0
možnosti

War

5. 12. 2007 23:49
Ministr

Myslim že to bude dobry ministr... proč ? hlavni ukol je vytřiskat penize z EU a ten doufam splní...

0 0
možnosti

Rejpal

5. 12. 2007 23:29
Když nechcete, tak to nedělejte !

Ve třídách bude jak před 50 lety po 34 žáků a vaše platy budou o 50% vyšší. Do montoven je to stejně až moc, víc nepotřebují. Zatím to vypadá, že to co  je zatím učíte ve třídách po 22 žácích je méně, než znali žáci před těmi 50 lety.  A to co budou potřebovat pro život odkoukají v televizi. Že ano, pane Procházko.;-D

0 0
možnosti

Vlado

5. 12. 2007 23:02
Narky ucitelu

Ty vecne narky ucitelu uz zacinaji byt otravne, podivejte se na to objektivne: je to povolani, kdy clovek prijde do prace tesne pred osmou, v jednu odpoledne uz je doma a ma dohromady snad tri mesice prazdnin (kdyz se sectou letni, zimni, podzimni...). Mam mezi uciteli spoustu kamaradu, takze vim, ze to tak proste je. No, a nizsi plat je spravedlivou dani za to, ze ucitel nechodi domu v pet, v sest hodin vecer nebo i pozdeji, takze by se kantori meli konecne pochlapit, vzit to tak jak to je, a prestat brecet.

0 0
možnosti

Jiří Pecl

5. 12. 2007 23:47
Re: Narky ucitelu

Zdá se, že všichni vaši kamarádi - učitelé jsou diletanti !

1) Plný pracovní úvazek učitele je sice 21 hodin týdně, ale jsou v něm započteny jen odučené hodiny, nikoliv přípravy (které si dělá každý zodpovědný pedagog třeba i po 30 letech praxe) a "administrativní" činnost. Rázem je to více než 40 hodin týdně.

2) Od celkové délky prázdnin odečtěte cca 2/5 a dostanete přibližnou délku řízené dovolené.

PS: Ze školy chodím domů běžně kolem 17:00 a před chvílí (asi 23:30) jsem si dodělal přípravy na zítřejší výuku.

Přeji pěkný den :-)

0 0
možnosti

Vlastimil Kováč

5. 12. 2007 22:49
dotaz

Tak mne napadlo, není ministr jen jakýsi manažer s řadou odborníků, kteří za ním stojí?

Opravdu nechci rýpat jen se ptám. Navíc nedokáži si představit, že by měl pronést něco jiného. Myslím, že by měl dostat šanci? neodepisoval bych ho?

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x
bývalý učitel, dnes osoba samostaně výdělečně činná, dříve píšící pro novinky.cz

Seznam rubrik