Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bullterrier.se.neusmiva

20. 8. 2010 8:34
Všimněte si, jak zprávy o vyšetřování mizí

stejně rychle, jak se šíří internetem informace, že ti "bestiálně ubití chudáčci němečtí sousedé" byli vlastně esesáci ze vzorné obce SS Bergersdorf, kteří vraždili po celé východní Evropě. Bůh ochraňuj internet.

0 0
možnosti
P

polibek

20. 8. 2010 7:07
je zajímavé, že stím máte problém

nazývejte to tedy pravým jménem- němečtí nacisté. Tak se to běžně užívá i v učebnicích. Nazývat Rakušáka Němcem, ještě by se mohl urazit. To jsou dva pojmy a házet všechny lidi do jednoho pytle, i mezi nimi byli lidé co náckové nikdy nebyli. To je jako by jste řekl, že v češi byli komunistická pa..ž, nebo Stbáci. Taky by se vás to dotklo, a myslím si, že dost. Když už dejte tomu správné jméno.

0 0
možnosti
AA

Saša

20. 8. 2010 9:12
když správná jména,

tak tedy nacionální SOCIALISTÉ z Národně socialistické německé strany práce.

0 0
možnosti

capjar

20. 8. 2010 0:10
Vážený pane blogere,

 děkuji za tuto vzpomínku. Bohužel to tak bylo. Mám podobnou osobní zkušenost, když jsem měl možnost se setkat s několika odsunutými sudetskými Němci ze zdejšího regionu. Byli na tom znalostně stejně jako ta vaše rakouská lektorka.

0 0
možnosti
P

polibek

20. 8. 2010 7:20
Re: Vážený pane blogere,

Jenže je na nás, aby se jim dějiny osvětlily, ne podávaly jednostranně. Jak mají ti bývalí odsunutí ve 4 generaci vědět, že svým způsobem byli odsunuti nejen proto, že byli němci alespoň po jednom z rodičů, že většina zvedala ruce z neznalosti, ale vlastního užitku a proto se pak holt hodili do jednoho pytle, pokud se fírera nechtěli vzdát. Osvětlit a vysvětlit jim to musí především sudeťáci co tu měli možnost zůstat, i když to pro ně nebyl pocuc, a odsunutí sudeťáci vzájemně. Je zajímavé, že nejvíc řvou ti, co jsou potomci odsunutých do Německa, protože to tam provokují jistí lídři, a narušují tím uměle vzájemné vztahy. Sudeťáci žijící v Česku již po generace to vzali se sklopenou hlavou ale zvedli se z toho, jen občas když projedou pohraničím, tak jen hlesnou" hele to opuštěné chátrající zbořeniště, byl statek tvýho pradědy..." Přijali to jako kolektivní trest za ostatní nácky, a pokud vím problém jim to nedělá žádný. V pohraničí se stejně budou dál národy mísit mezi sebou.

0 0
možnosti
RH

Kruton

19. 8. 2010 23:47
??

Posuzovat vraždění lidí lze jen jedním způsobem. Oblíbená relativizace typu "taková byla doba" omlouvá naprosto veškerá překročení všech morálních pravidel. Nebo snad chcete svým dětem říct, že tam stříleli lidi, protože to byla tenkrát taková běžná praxe, protože kritizovat to nějakými morálními pravidly je bez historického nadhledu?

0 0
možnosti
MK

2mmmm_2

19. 8. 2010 23:29
Životní zkušenosti Vaší rodiny

jsou výmluvné. Vím, o čem píšete...Raději se o tom nebudu rozepisovat...

0 0
možnosti
MI

Xavon

19. 8. 2010 23:10
pane autore

Už z nadpisu vidím, že používání cizích termitů je pro Vás velké rizoto, i když se snažíte působit jako suterén.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x
bývalý učitel, dnes osoba samostaně výdělečně činná, dříve píšící pro novinky.cz

Seznam rubrik