Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

důchodce

8. 5. 2008 13:05
rezjire, ty jsi vskutku

VŮL, jakým může být opravdu jen komunista. Já si tu šílenou éru pamatuji, protože jsem ji celou zažil. Do obchodu se nechodilo tak, že si prostě jdu koupit konkrétní věc. Základní větou každého zákazníka, vycvičeného tím hnusným systémem byla: "Máte to...?" Nebylo nic, Věčně nebyl ten či onen druh masa, tedy pokud vůbec nějaká ta flaxa u řezníka vysela. Nemluvě o zcela běžných věcech, jako česnek, majoránka, magi. Ženské neměly vložky, nebyl toaleťák ani dopisní papíry či tykety Sportky. Ani blbé hřebíky, nemluvě o anábázy při zhánění cementu, obkladaček, atd, atd. Není v lidských silách vypočítat všechny ty "skvělé přednosti" toho odporného Augiášova chlévu, který tu neustále obhajuješ. Hájíš tím také všechny ty politické vraždy, statisíce zavřených v Jáchymově a jinde, všechny ty okradené o majetek, vyhnané z domovů, obhajuješ i mstu na generacích dětí, které nemohli studovat. Ve výčtu toho, co se snažíš chránit, se  pamětníkům musíš rezjíre zákonitě jevit jako hnusné prase.

0 0
možnosti
RR

rezjir

8. 5. 2008 14:31
Lžete,

a s vámi i všichni ostatní, prostě jste se vzájemně utvrdili v kolektivní lži.A nikoliv v nějakých vzpomínkách. Mám pro to důkaz, který zde nikdo dosud už asi tak 15 let nepřipomněl.

Za totáče se okolo obchodu odehrávala ještě jedna záležitost,  kterou dnes nikdo nepřipomene. A tato děravá paměť je velmi zajímavá.

0 0
možnosti
RB

erben3

8. 5. 2008 10:51
.

Jo jo, zažil jsem, pamatuji, maturoval jsem pouze o 4 roky dříve, než vy. Karma.

0 0
možnosti
RR

rezjir

8. 5. 2008 2:14
A zkuste dnes někdo

sehnat jonatanky. A za totáče se normální pomeranče daly alespoń loupat, dnes už pouze ty ekologické.

0 0
možnosti
JK

pepr22

8. 5. 2008 1:25
hmm

s těma banánama je to už docela ohraný. třeba nebyly furt, ale fronty? (dneska na nic nejsou?) a hlavně ty banány. jinak asi každej pamětník žil v jiným státe - mně pamětníci vyprávěli i jiný zkušenosti. No a každej si asi i tu svojí historii vykládá po svým

0 0
možnosti
RR

rezjir

8. 5. 2008 0:32
Nevím co lepší

Stát frontu na banány, nebo na práci? Chodit jednou do roka do průvodu nebo přeskakovat denně bezdomvce u nádraží?

A navíc si všimněte, že ten socialismus měl masovou podporu ze zdola. Ten ředitel nemusel "si všimnout", že hoši odhazují prapory v dál jak Cyrano svůj širak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1571x
bývalý učitel, dnes osoba samostaně výdělečně činná, dříve píšící pro novinky.cz

Seznam rubrik