Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

25. 3. 2010 7:59
Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak.

Ceny másla určitě podléhají tržním podmínkám (nabídka v poměru k poptávce) a schopnosti obchodníků tlačit výkupní ceny zemědělcům směrem dolů. Tohle ale nechci rozebírat, možná o tom někdo napíše zajímavý blog.

Hlavně mě zaujalo, že do samoobsluh nechodíte jen nakupovat, ale popřemýšlet a pobavit se. Popřípadě se trošku naštvat, když nemá člověk zrovna dobrou náladu. Radím však procházet obchody s dobrým naladěním, to po desetiminutové procházce mezi regály může vyrůst až v řehot, takže chodit do kina už je naprosto zbytečné. Stačí pročítat různé nápisky a hesla,  zaručená čerstvost, třetí kus zdarma, Dobrý táta. Pojmenování výrobků je až srdcervoucí. ;-D Nasmějeme se, ale nekoupíme. Lákavý obal téměř vždy, kvalitní obsah téměř nikdy. Režim se nezměnil, hesla zůstávají.

0 0
možnosti
OU

25. 3. 2010 7:12
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MK

Bob-an

24. 3. 2010 23:28
WTF?

Opravdu se mi vubec nezda ze by nekdo (obzvlaste nekdo z "profi ekonomu") tvrdil ze vysoke ceny masla muze poptavka v cine, predevsim proto ze jaksi cina si muze mleko vyrabet sama urcite levneji nez EU a nevic trh s mlecnymi vyrobky je v EU prakticky netecny vuci vnejsim vyrobkum(nebo jste snad nekde videl treba cinsky jogurt? :-D)..... vysoka cena masla jaksi byla duslekdem vysokych vykupnich cen mleka po zvyseni poptavky v EU, jako dusledek techto "luxusnich" vykupnich cen se zacly rozsirovat stada a dusledky toho vidime dnes....

No a taky me celkem uz stve jak se kazdy navazi do ekonomu kvuli predikcim ktere nevysly.... ono kazdy ekonom ktery je pri smyslech vam rekne ze takove predikce jsou opravdu jen velmi hruby odhad ktery vubec nemusi vyjit, protoze promennych je tolik, ze se s tim pocitat proste neda...... a taky ekonomie neni vubec veda o "predvidani budoucnosti" tim se zabyva jen par lidi v bankach a spol a zjevne bankam jejich vysledky prace staci a maji pro ne vyznam....

0 0
možnosti
MF

falm

24. 3. 2010 23:57
Re: WTF?

Máte pravdu, kupónová privatizace byla také taková "predikce". Pro občany. Pro ty, co ji vyvořili to byla až příliš jasná "dikce".

0 0
možnosti