Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

I když svět je jiný, některé odkazy předků mají trvalou hodnotu. Veškeré v článku vyjmenované výzvy může změnit uplatnění odkazu našeho velikána, uznávaného v celém kulturním světě, mezi vzdělanci zvláště. Po roce 1990 jsem věřil, že se naše školství bude ubírat jeho doporučeními, např. jako: "Kdo nedbá být vyučován, toho budeš marně vyučovati, dokud u něj neprobudíš vřelý zájem o učení"

> J.A.Komenský. Nestalo se tak a tak jsme tam, kde jsme. Jediná dobrá zpráva ale je, že ze závadného stavu lze se vyhrabat a všichni takové osvícence budou podporovat. Které vedení státu s přeměnami začne?

0 0
možnosti
JK

Babišova vláda do školství přinesla peníze a Fialova je zase vzala.

0 0
možnosti
PK

Dnes je svět jiný, i ten školní - jen bych uvedl - osmiletku jsem absolvoval v letech 1952-1960. Východní okraj Prahy, žádný "zapadákov". Ve třídě nás bylo přes 40, 1 učitel(ka), žádní asistenti a asi i nadstavba - inspektoři, poradci, psychologové apod. - minimální. Topilo se uhlím. Pravda - všichni Češi, učitel měl vždy pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 9
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 278x
Jsem ředitelkou Nadace Sirius, která se dlouhodobě věnuje podpoře znevýhodněných dětí a jejich rodin, dětí ohrožených domácím násilí nebo chudobou, dětí v náhradní rodinné péči. Stojí také za projekty na podporu rodin s dětmi se zdravotním hendikepem. Nadace mimo jiné provozuje i veřejnou sbírku Patron dětí, která zprostředkovává přímou finanční pomoc pro znevýhodněné děti a jejich rodiny.

Seznam rubrik