Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mirek

29. 2. 2008 15:29
bezohleduplnost

velice zábavné je, že autor potřebuje auto jenom k přesunu na své pracoviště,pak sedí celou svojí pracovní dobu na zadku v kanceláři. Takže nevím nad čím ta diskuse. Kdyby někdo potřeboval svůj vůz k pracovnímu výkonu neřeknu ani slovo, ale pouze pro svojí pohodlnost, aby nemusel poslouchat "zbytečné tlachání" v MHD mi přijde sobecké a bezohleduplné nejen k životnímu prostředí!!!!! A´t jezdí na kole, když je to takový sportovec!!!!!!!

0 0
možnosti
MP

MirkaP

28. 2. 2008 16:33
"necizí adresát"

kdo to je?

0 0
možnosti

Andrea

28. 2. 2008 11:18
Diky za clanek

My obyvatele rozhrani P10/2 v tesne blizkosti P3 si opravdu rveme vlasy, jak pisete...

0 0
možnosti

Malina

28. 2. 2008 12:33
Re: Diky za clanek

S největší pravděpodobností si je rvete i "díky" občanům (jako např. autor článku), kteří zaparkují v nezpoplatněných ulicích, aby poté ke svému cíli v ZPS došli. Tudíž rozplemenění moru ZPS po podstatné části Prahy zdá se být nevyhnutelné, i když např. Praha 10 zatím odolává. Jinak poznatek mé přítelkyně, která neudělá krok pěšky  (MHD už vůbec ne) zní, že za cca 8 let příležitostného stání (asi 3 x týdně) v P1 ji odtáhli jenom 2x, lístky za stěračem byly, avšek bez následků ignorovány. Od zavedení ZPS v P2, kde postává též několikrát týdně, se nestalo vůbec nic. Jasně, asi je trochu dítě štěsteny, ale fakt je, že strážníků o moc více než před zavedením ZPS nebude a prostě není fyzicky možné uhlídat tolik desítek kilometrů ulic.  Někteří se bojí odtahů, ale tato aktivita ve dne má úskalí v tom, že kvůli provozu to nejde zdaleka všude (takže odtahujou v noci z poloprázdných ulic a obvykle při tom dělají takový randál, že celou ulici vzbudí).  

0 0
možnosti

Pavel

28. 2. 2008 10:28
Diskriminace

V tomto s vámi plně souhlasím. Zóny jen pro obyvatele dané části jsou diskriminační. Komunikace, kde se parkuje, jsou přeci veřejné, spravuje je příslušná MČ za peníze všech, kteří v Praze pracují a odvádějí tu daně. To znamená i za peníze dojíždějících. Proč ti nemají možnost si parkování zaplatit? To, že bydlím v Praze mi přeci nedává žádný nárok na parkovací místo na veřejné silnici...

0 0
možnosti

buxus

28. 2. 2008 10:40
Re: Diskriminace

Teoreticky máte pravdu, v praxi ovšem platí daně miliony lidí a ti všichni by měli tedy mít nárok zaparkovat v centru Prahy. To ji nemůžete zajistit. Tak jako to chcete dělat? Nechat všechny zaplatit poplatek za kartu? To by se jistě radnicím líbilo, jenže ak bychom byli tam kde jsme teď.

Pochopte, že to není problém parkovacích zón, ale toho, že v centru počet parkovacích míst zdaleka nedostačuje nabídce. A totéž platí o propustnosti komunikací v šiřším centru i na výpadovkách.

0 0
možnosti

buxus

28. 2. 2008 10:07
Systém parkovacích zón je špatné řešení, ale

... bohužel lepší není. Stavět nadzemní parkhauzy v historickém centru nelze, a v širším centru by to znamenalo zabírat zbylé parky či bourat již stojící domy. A jít pod zem? To je na mnoha místech technicky nemožné a v každém případě mimořádně nákladné. Avšak i kdyby se problém takto řešil, bude to znamenat jediné - příliv dalších aut do centra a ještě větší zácpy na komunikacích ráno a v opačném směru večer. Propustnost příjezdových komunikací půjde zvýšit jen těžko a to i za cenu dalšího utrpení lidí, kteří kolem nich žijí.

A většina problémů, které odpůrci zón zmiňují, tedy: řemeslníci ci návštěvy nemohou zaparkovat, atd., existují přece i tam, kde zóny nejsou. Problém je tedy jinde - každoročně přibývají desítky tisíc automobilů a zvyšuje se tlak na propustnost komunikací a míst pro parkování. Bez omezení, ať již jakéhokoliv druhu, to prostě nepůjde. Nebude to fyzicky možné.

0 0
možnosti

Petr

28. 2. 2008 9:54
Praha 9

Naštěstí mám vlastní garaž a do zmíněných lokalit jezdím málo. Včera jsem byl náhodou na FÚ Prahy 9 a při pohledu na místní parkovací cedule jsem zjistil, že to někteří umí řešit lépe. Tam stálo, že "Parkování mezi 17.00 - 24.00 jen s povolením MÚ Praha 9". Jednoduchý vzkaz přijiždějícím "Klidně parkuj v pracovní době a pak slušně vypadni, aby mohli parkovat místňáci". Určitě to není 100% řešení,ale má logiku. 

0 0
možnosti
MK

EdMan

28. 2. 2008 10:00
Re: Praha 9

R^

0 0
možnosti

kokn

28. 2. 2008 9:53
jojo

K tomu uz toho tady bylo napsano vic, napr. http://boehmova.blog.idnes.cz/c/26352/Nesmysl-zvany-parkovaci-karty.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
speciální pedagog

Seznam rubrik