Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z

zrcadlo

18. 12. 2008 15:57
FUJ

Autor není schopen udržet myšlenku, jednou ODS už není pravicová strana, na závěr jedině ona je pravicová. Rozpolcenost je patrná nejen v jeho milované straně,ale i v životě. FUJ!!!!Rv

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

18. 12. 2008 12:49
Tak co,tedy?

Občanská demokratická strana vyklidila pozice na pravici. Dnes už je to vlastně středová strana.

Občanská demokratická strana zůstala nejsilnější pravicovou politickou stranou a určitě to tak bude i nadále.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

18. 12. 2008 12:43
ODS není občanská ani demokratická

nefunguje v ní vnitrostranická demokracie a nezajímá jí, co si myslí občané. Nebo to tak aspoň z venku vypadá, což vyjde na stejno.

Nová pravicová strana je nutnost, protože pokud není v ODS vnitrostranická demokracie, zajišťující konkurenci myšlenek a osobností, jediné co pomůže je konkurence vnější. Nová strana se však musí vyvarovat chyb, které udělala US. Především nemůže stavět na lidech, kteří už své jméno zprofanovali v ODS. Peravicový volič je alergický na některá jména a kdyby leadrem nové strany byl Tlustý nebo Langer, nevzal by jí. Nová strana samozřejmě musí hledat koaliční partnery a nabízí se ODS a KDU. Spolupráce ale musí probíhat transparentně, každý krok musí být vysvětlen, aby měl volič pocit, že nedal vlastně hlas ODS. A ještě opatrnější musí být spolupráce s ČSSD, aby neměl člověk pocit, že dal hlas Paroubkovi.

Přesná analýza chyb ODS a zřetelné poukazování na odlišnost v těchto bodech - to je cesta pro novou pravicovou stranu.

0 0
možnosti