Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
-

-cis-

17. 6. 2011 13:17
Proč tak věcně?

Česká pojišťovna, dle vašeho příběhu (zaparkované auto, svědci) měla poskytnout plnění. Ale. Řidička od nehody ujela, proč jste nekontaktoval Policii ČR? Možná má Rosťa Tiguana na leasing od ŠkoFINu, proč jste nekontaktoval majitele vozidla? Svým právům, obzvláště u nás, musíte pomoci!

- Vaše povolání je úctihodné, ani v nejmenším Vás však neopravňuje k tomu, abyste napadal zástupce jiných profesí. Pokud šmahem označíte taxikáře a barmany za zlatokopy, kteří se neživí prací, vypovídáte více o své osobě.

Přeju Vám dobré lidi a vstřícné instituce...

0 0
možnosti
S

SimplyClever

17. 6. 2011 8:33
Logika věci 1

Osobně jsem zažil podobný případ a musím říct, že ačkoliv se to může zdát být absurdní, nedává mi vaše reakce smysl. To, že jste se obrátil na pojišťovnu, u níž má údajný majitel vozu, který do vás naboural, povinné ručení, je jistě logický krok. Dál už mi ale vaše představa o vývoji situace připadá příliš malicherná.  Zejména proto, že podle mého pojišťovna těžko může rozhodovat na základě výpovědi svědka, který vám nechám papírek za oknem nebo přijde v dobré víře poreferovat, že vaše auto naboural ten a ta. Předpokládal bych, že relevantní pro všechny pojišťovny - nejen pro Českou - bude skutečně jasný důkaz, že tiguan vaše auto naboural. A tady už narážíme na právní systém, v jehož vleku jsou v tomto případě vy, policie ČR, údajný "pachatel" a konečně i pojišťovna.

0 0
možnosti

Forn

16. 6. 2011 15:40
No...

Nevim, z pribehu neni jasne, jak presne probihala komunikace s Vami, ale obecne se mi zda, ze Vas pribeh neobsahuje jednoznacne zavery.

1) dostal jste od majitele toho auta podepsane prohlaseni ze zpusobil(a) nehodu? Predpokladam, ze ne.

2) Pokud ne, zavolal jste policii a mate policejni protokol? Pokud ano, mate svedky, kteri jsou ochotni svedcit? Bylo prokazano, ze to auto do vas nabouralo (idealne pred soudem)?

Pokud mate rozhodnuti soudu, tak je Ceska pojistovna v nepravu.

Pokud ale, pane, nemate rozhodnuti soudu, ze to zpusobilo to auto, ridic XYZ, tak tezko muzete obvinovat zrovna Ceskou pojistovnu. Obvinujte sam sebe, ze neznate pravni postupy. Pokud mate rozhodnuti soudu a CP vam zamitla vyplatu/opravu, tak pak teprve piste podobne nesmysly.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

16. 6. 2011 16:17
Re: No...

Tak na to už nemyslete,když se Vám zdá ten článek tak nejasný...;-(

0 0
možnosti
DH

Denule

16. 6. 2011 15:18
měla jsem něco podobného,

naboural mě chlap z vedlejší a ujel, další auto na hlavní ho pronásledovalo a tak jsem dostala SPZ, fotku v mobilu a kontaktní údaje svědků. Volala jsem Policii ČR, čekala asi dvě hodiny, jejich jediná starost byla abych jim v autě neporodila (byla jsem v 9. měsíci).

Po roce PČR uzavřela šetření s tím, že se skutečnost nepodařilo dokázat (takže jako Vy - asi jsem si to spolu se svědky vymyslela a dvě hodiny čekala s břichem a v chladu jen tak ze srandy),

naštěstí paní likvidátorka byla rozumná žena a plnění mi přiznala, dokonce se zmínila i tom řidiči, že už má víc záznamů...

Ale bylo to jen o subjetivním rozhodnutí, u mě ANO, u Vás bohužel NE. Právního nároku se nedovoláte, smlouvy mají napsané prostě neprůstřelně.

0 0
možnosti
JT

Jsem tu

16. 6. 2011 15:18
A jak se vse vyviji dal ...

Take me zajima jak se udalosti vyvijely dal. Zdali je ticho po pesine ci se hnuly ledy.

0 0
možnosti
MI

modrý králík

16. 6. 2011 15:06
prosím

o doplnění odpovědi od pana Nedvěda.

0 0
možnosti