Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K79a12r50e88l 51M58á26d94l65e

23. 9. 2015 11:18

Dokud šlo jen o žárovky, okurky, příkon vysavačů nebo velikost nádržek na WC, dalo se pořád mluvit o tom, že s odřenýma ušima pořád ještě pozitiva členství v Unii převažují nad negativy. Tenhle týden se podle mne poměr velice výrazně obrátil.

Jsem ročník 1958, když jsem chodil na ZDŠ, neřešily se diagnózy, jen byl někdo grázl a někdo trochu blbější. Grázl se vychovával občasnou fackou od učitelů, bylo to jednoduché a praktické. Ti hloupí to měli špatné, protože byli terčem šikany. Nešikanoval jsem, ale ani jsem se nezastal. Obrátilo by se to proti mně kampaní "Mádle je miláček Csambalový". Proto si myslím, že systém praktických škol byl pro tyhle pomalejší žáky ideální. Ale třeba to je celé jen snaha snížit nezaměstnanost u absolventů zbytečných humanitních studií - jejich vzdělání jim snad bude stačit na to, aby se hlásili jako asistenti žáků převedených z praktických do běžných škol.

0 0
možnosti

Tenhle geniální nápad vzbuzuje otázky. To si budou muset všichni učitelé doplnit vzdělání o speciální pedagogiku aby s retardovanými uměli jednat a učit je? Pokud ano, tak to snad mělo být provedeno s předstihem. Jak budou chráněny děti před šikanou těch agresivních jedinců? A jak budou před nimi chráněni učitelé?

2 0
možnosti

Jak budou chráněny děti před šikanou těch agresivních jedinců? Nijak. To bude právě ta příprava na život. Stejně, jako dnes se nemůžeme na exoty, kteří nám právě šacují kapsy či mávají mačetami nad hlavou ani křivě podívat, natož se nějak bránit, stejně tak si děti budou muset zvykat na totéž - že se totiž případným agresivním jednincům nebudou smět ani bránit, protože to budou chudáčci "s diagnózou". P.S. Připomínám, že hovořím o (případně) agresivních jedincích, nikoli o všech mentálně "slabších"...

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
speciální pedagog

Seznam rubrik