Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

raz

13. 2. 2012 19:45
Bude-li v Bruselu

mít někdo názor, že Země je přece jenom placatá, tak v Česku vyjde  okamžitě nařízení o výměně globusů za chlebové placky.

 Jestli budeme i nadále postrádat odvahu hájit to, co se dlouhodobě ukázalo jako prospěšné (a nejedná se jen o tak zvaně zvláštní školy nebo babyboxy) ztratíme nakonec vše, co tvoří rozhodovací suverenitu samostatného státu. A jestli o právu na suverenní rozhodování o způsoba našeho života  nešlo především zakladatelům naší státní samostatnosti, nebo osovobození  od poručnictví SSSR nebylo i jedním z hnacích motorů sametové revoluce , tak především osamostatnění se od Rakouska bylo fatálním omylem.

0 0
možnosti
JRJ

Já rád játra

13. 2. 2012 16:17
rozvrat verejneho skolstvi

Cikanata jsou jen nastrojem. Obohacovani skol o neprizpusobive bude vyhanet normalni deti do drahych soukromych a tim se zmeni toky penez a poradne a o to jde az v prvni rade.

Nakonec skoncime jako v Americe, verejne skoly plne nasili a drog, rodice plati krvave penize jen aby se jejich dite tomuto obohaceni vyhnulo. Nadane dite ale z chude rodiny ma vysokou jistotu zmarenych sanci do budoucna.

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 2. 2012 11:37
přesněji bude příčinou likvidace našeho školství

Protože inkluzivní vzdělávání není o tom "natlačit  všechny děti ze speciálních do základních škol".Je to o tom, že by ta inkluzivní škola měla už dokázat s nimi pracovat. S naprostou změnou koncepce výuky,obsahem látky, změnou  práce učitele s kolektivem třídy, aby dokázal aktivně pracovat s každým jednotlivým žákem dostatečně individuálně,ale současně udržoval potřebný  edukační i výchovný proces celé třídy.Jistojistě s asistenty, kteří by se žákům věnovali nejen během hodiny, ale hlavně i mimo vyučování. Bez toho, a jen prostým "přetlačení mentálně slabších  žáků" školství bezpečně za pár měsíců až let zkolabuje. Nevím zda někdo sledoval nedělní film na ČT1 "Mapa zámořských objevů  "..ve které si nakonec stárnoucí profesor, po naprostém výchovném i vzdělávacím debaklu u své třídy raději sám řekl řediteli o vyhazov...

1 0
možnosti
AA

Saša

13. 2. 2012 11:13
K tomu doporučuji také články:

http://houska.bigbloger.lidovky.cz/c/226748/Peklo-inkluzivni-skoly.html

http://drkula.blog.tyden.cz/clanky/5756/neruste-zvlastni-skoly.html

Je otřešné, když pod záminkou integrace Romů má být tisícům postižených dětí uděláno ze života peklo.

0 0
možnosti
MZ

zajicek8

13. 2. 2012 17:56
Re: K tomu doporučuji také články:

Ano, máte úplnou pravdu. Lehce až středně mentálně retardovanou máme v příbuzenstvu. Ostatní děti se jí posmívaly, i ona sama věděla, že jim přes veškerou snahu nestačí. Pouze tehdejší zvláštní škola jí umožnila cítit se dobře, naučit se číst, psát, počítat. Vyučila se zahradnicí, léta pracuje jako zahradnice a uklizečka, dokáže se pohybovat v normálním světě. A hlavně je spokojená.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1142x
speciální pedagog

Seznam rubrik