Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

Torgaspen

23. 12. 2009 21:13
peníze

Pěkný článek. R^ Zajímavý je, že všechny vlády slibují peníze na vzdělání, ale nedají tam skoro nic. Když přidají někde, uberou jinde. Prostě dobře se to poslouchá, ale jak přijde na činy, couvnou. No taky číst diskusi pod články o školství  taky o něčem svědčí. Není ochota vzdělání zaplatit. Proto úroveň klesá. Pomalu, ale jistě. Přitom jsme zcela určitě co se vědomostí dětí týče mezi první 10. ve světě (podle mých vlastních zkušeností, nikomu to nevnucuji). Otázkou je, jak dlouho to tak bude.

0 0
možnosti
JM

mous007

23. 12. 2009 18:13
Velmi pěkně napsaný článek

Jsem učitel a učím na základní škole informatiku (na částečný úvazek), ke svému hlavnímu zaměstnání, protože jinak bych samozdřejmě neuživil rodinu.

Ve škole se situace mění každým rokem (mám deset let praxe), před několika lety jsem si byl jistý, že děti vzdělávám, nyní jsem si jistý, že je vychovávám a supluji roli rodičů, kteří se o děti téměř nestarají a raději si je kupují drahými dárky (jsou ovšem vyjímky).

Pokud se situace nezmění, a to nejen platy učitelů, ale i jejich pravomoce a přístup rodičů, pak se nejspíše v dohlené době jako společnost dožijeme toho, co vidím v amerických filmech.

Ale tou dobou já ve školství už dávno nebudu....

0 0
možnosti
BR

Stobka

23. 12. 2009 16:44
Musel byste změnit systém placení za hlavu

Od té doby, co škola dostává peníze za hlavu děcka, lezou všechny školy děckám a rodičům do zadku. Téměř nikdo na střední škole nepropadne, berou každého pokud možno bez přijímaček. Na základkách si učitelé nedovolí chtít po dětech domácí úkoly a nedejbože aby se děti učily něco nazpaměť, bez čehož, přiznejme si, například v jazyku nic dalšího nenaučíte. Když děcko soustavně narušuje hodiny, takže ani sebedokonalejší kantor nemůže vyučovat, ale ze 70 procent jen hlídat,, protože to děcko je rozjívený spratek bohatých rodičů, málem se ještě škola omluví rodičům, že jejich děťátko nedokázala patřičně zaujmout, protože tatínek by  jim příště už nesponzoroval. Proto se naše vynikající školství rychle za 20 let dokonale přiblížilo úrovni okolních států, tedy mnohem horší úrovni znalostí.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

23. 12. 2009 15:55
Bývávalo......

Učitelské povolání je nádherné poslání. Vlastně pro mě už bylo. Doba je jiná a je i jiný mrav, jak se říká. Prostě všechno je trochu jinak. Práce s dětmi bývala neopakovatelná. Důvěřivé oči těch nejmenších od 2 do 6 let, vnímavé  tvárné, naprosto odevzdané učitelce do jejích výchovných metod, o tom se těžko dá psát. Vztah učitelky, nebo učitele a dětí bylo něco tak důvěryhodného, nezkaženého, člověk se na svoji práci těšil. Nádherné neopakovatelné zážitky, jejich nevinné upřímné kritické poznámečky a důvěrné svěřování rodinných poměrů. Nádherné vzpomínání.V[>-]EU

0 0
možnosti
QD

Quantum daemon

23. 12. 2009 16:08
Re: Bývávalo......

ty jsi pedofil, ty nevinoucka tvaricko? 8-o

0 0
možnosti

INDNIK

23. 12. 2009 15:53
jen blb to může napsat

[>-]EUPřed vánoci i jindy jsem slušný,ale zkuste psát o sobě o tom jak jste nedostižný vystudovaný blb,toto tady šířili komouši a jak vypadá dnešní školní dítě z  hlediska socializace,vědění...?Já jsem na školách zažil jedno,děti mě měli rády,ale učitelky většinou donášely,pomlouvaly a moc toho neuměly.jen řvali na děti a sprostě o nich mluvily v soukromí.mě třeba nutily naposledy abych aspoň 10X zdravil a další nesmysly.ŽE SE NIKDO NEZABÝVÁ ŘEDITELI A ZÁSTUPCI A UČITELKAMI.vĚTŠÍ VYSOKOŠLSKY VZDĚLANÁ PRASATA JSEM NEVIDĚL.kOLEGŮ SLUŠNÝCH BYCH LUCERNOU HLEDAL!oDEŠEL JSEM Z ROMSKÉ KOMUNITY,KAM MEZI PRASATA,NEVZDĚLANCE?:-)

0 0
možnosti