Se slušností v předvolebním boji nejdál (ne)dojdeš

Před časem na mě při čtení novin vypadl volební leták přední české politické strany, který vedle slibů nabízel lidem hru s názvem Člověče, nevol je. V ní se strana inspirovala známou stolní hrou a nevybíravým způsobem se navážela do svých politických soupeřů a zesměšňovala je. Ani druhá strana však nezůstala pozadu a na svých webových stránkách popisuje místo vlastních vizí především slabá místa protivníka.

Do voleb zbývají přesně dva měsíce a toto je teprve začátek. V těchto dnech se všude v krajích uzavírají kandidátky jednotlivých stran a volební boj teprve přituhuje. Nicméně už teď je zřejmé, že na místo věcných debat půjde opět spíše o to, jak co nejvíce očernit své protikandidáty. Slušnost, dialog a souboj stran ve smyslu fair-play se na hony vzdaluje realitě, kterou česká politika v předvolebním boji předvádí. Dávat soupeři podpásové rány nástroje volebního boje nezakazují, nicméně mně osobně nikdy nebyly vlastní a odmítám se tomuto současnému trendu podřídit.

Před několika měsíci se v jedné anketě osobností společenského života ptali, co chybí po dvaceti letech demokracie české společnosti. Většina se shodla na tom, že česká společnost upadla morálně a slušnost už se mezi lidmi nenosí. A teď je tedy především úkolem nás, politiků, abychom se začali opět vzájemně respektovat a ukázali voličům, že se za chování svých zástupců ve veřejném životě nemusí stydět.

Autor: Roman Línek | úterý 30.3.2010 23:38 | karma článku: 9,79 | přečteno: 1191x
  • Další články autora

Roman Línek

Nejenom mladým patří svět

23.9.2016 v 2:35 | Karma: 10,79

Roman Línek

Letiště posouvá celý region

30.8.2016 v 18:25 | Karma: 10,42

Roman Línek

Užívejte léto v našem kraji

8.7.2016 v 20:18 | Karma: 9,26