Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Perfektný článok - garma! R^Muoj názor - něpomáhať, něhať tak, němá to cenu.

1 0
možnosti
Foto

Pro upřesnění, záleží na formě.Pokud by někdo přijel do Afriky, našel pitnou vodu, vyhloubil studnu a tečka, tak ne. Pokud se na tu práci najmou místní dělníci (aby se vše naučili), důsledně se vysvětlí jak se zjistí, že je voda pitná a opět se místní učí jak si to určit sami, pak ano. V případě některých organizací se toto děje a pak je to pro mne osobně přijatelné i když i to pro mne dlouho bylo diskutabilní.

0 0
možnosti
Foto

pokud to nebude bezedná studna na prachy, ale akce dobrovolníků tak souhlas....o relativně obrovských finančních injekcích bez adekvátního výsledku si ale myslím jediné....zrušit.

3 0
možnosti
JM

Obávám se ,že Evropané trpí spasitelským komplexem v kombinaci s nesmírnou nafoukaností na naši demokraticko-technokratickou civilizaci. Nedokážem zvládnout Cikánskou mentalitu a tak se montujeme do ještě odlišnější africké.

4 0
možnosti
JM

Kolikanásobně se zvýšíla populace v Zambii za několik posledních desetiletí?

1 1
možnosti
AT

Není třeba jim dávat ryby, spíš je nutné je naučit ty ryby chytat...

4 0
možnosti
JM

Ryby chytat uměj,mi jim vnucujeme sunar a volby a ryby jim kradou naše superlodě.

2 2
možnosti
Foto

Africe nepomůže socialismus ve formě pomoci, nebo dotací. Africe může pomoct jen čistý, neregulovaný kapitalismus.

4 3
možnosti
JD

JJ .. nedávno proběhla správa o vraždícím kmeni eboly :-/  ... no po africe je hafo kmenů které mají na svém kontě mrtvých tisícinásobně víc ... asi by bylo potřeba taky nějakou karanténu

1 0
možnosti
JZ

Ona většina téhle pomoci není ani tak touha pomoct, to je každému fuk, jestli někdo někde kdo ví kde umírá hladem. Ale stovka na složence umí krásně sobecky podepřít vlastní sebevědomí...

Smysl snad mají ty školy. Když se do nich dneska nějak rozumně nalije pár desítek miliard dolarů, zhruba za 3 generace se situace začne zlepšovat.

1 1
možnosti
Foto

pokud neslouží především jako misijní...

1 1
možnosti