Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

janacz

4. 3. 2011 8:03
Za co nemohou?

Nemohou za to, co jsou. Ale jsou zodpovědni za to, co dělají. Je plně v jejich moci vyhýbat se situacím, které pak vedou ke zločinu. A to už je otázka vlastností jejich osobnosti, když si dovolí někomu takto ubližovat. Jinak jsou normální dost, aby nepodléhali svým impulsům. Podle Vaší teorie by za  svoje chování nebyli odpovědni ani alkoholici, gambleři, feťáci, snad ani zloději. !!

0 0
možnosti
EL

elisabett2

4. 3. 2011 10:00
Re: Za co nemohou?

Já jsem ale nikde neřekla, že za to nejsou zodpovědni. Ti lidé inteligenčně na tom nejsou nejlíp. Tohle je neomlouvá, samozřejmě. Když to tak ale vezmeme, tak oni kolikrát neodhalí jejich úchylku do té doby, než něco takového spáchají.

Ovšem gambleři, zloději, feťáci a alkoholici jsou lidé v drtivé většině inteligenčně v normálu, někdy jsou inteligenčně na výši.

0 0
možnosti
W

wrangler

3. 3. 2011 23:31
Další "humanistka"!

Fuj!RvRvRv

0 0
možnosti
EL

elisabett2

4. 3. 2011 0:43
Re: Další "humanistka"!

Proč fuj?

0 0
možnosti
PH

Azbestus

3. 3. 2011 21:59
Oba pořady, které uvádíte

se týkali stejných delikventů a nutno říci, že jejich resocializace je ve většině nemožná, protože se nacházejí na hranici debility, takže co s nimi?

Kastrace aspoň řeší ten jejich nejhorší rys a že se nezařadí nikam, je jasné, ale to bylo stejné i před kastrací, takže chápu Vaše zamyšlení a nic jiného jsem v článku nenašel.

Nebo jsem nečetl dostatečně pozorně?

0 0
možnosti
R

rudaz

3. 3. 2011 23:25
Re: Oba pořady, které uvádíte

Takže co s nimi? Přeci je vyvést přes hranici debility. Pokud tohle školská medicína s farmaceutickým průmyslem a jejich tabletami neumí, stačí se poučit jinde. Např. využitím výsledků výzkumu Břetislava Kafky, uvedeného v knize "Kultura rozumu a vůle". A měl pokračovatele, kde jsou jejich výsledky zkoumání? V trezoru. Nehodí se nyní někomu, léčení je byznys.

S úchylkou děti nerodí, záleží jak a jaké jim vychovatelé dají do šedé kůry mozkové informace. Jak kdo zaseje, tak taky sklízí. Zdravého rozumu je nám třeba.R^V

0 0
možnosti
JG

JanGajdos

3. 3. 2011 21:57
Kastrace

Začátkem pár slov k předchozímu příspěvku, recidiva je častá u tzv.

chemické kastrace, která se praktikuje i jinde v Evropě a de facto ani

kastrací není. U kastrace normální jsem o zvýšené recidivě neslyšel, ale

mohu se mýlit, za případný odkaz na konkrétní čísla předem děkuji. Pro zařazení deviantů jsou hlavním problémem předsudky vůči nim a

výsledná neochota je zaměstnávat (totéž ostatně platí nejen pro ně, ale i pro jiné okruhy lidí - nár. menšiny, osoby s fyzickým postižením etc.). Možnost trvalého dohledu po vyléčení (samozřejmě za podmínek, že dotyčný by si svůj pobyt tam odpracoval) by nejspíš byla prospěšná, ale realizace je druhou otázkou. Jinak proti kastraci apriori nejsem, pokud je ovšem provedena se souhlasem dotyčné osoby.

0 0
možnosti
S

sampis

3. 3. 2011 18:16
Otevřela jste velmi ožehavé a těžké téma

A bohužel, velmi povrchně. Co se týká kastrace jako takové, jsme poslední ze tří zemí v Evropě, kde se praktikuje. Podle našich sexuologů je účiná, zahraniční odborníci to rozporují a hlavně argumentují tím, že negativa převažují. Nadto jsou známé i recidívy po kastraci. Samo o sobě je to velmi odborné téma a ani mezi odborníky nepanuje jednota.

Psychologický profil sexuálních agresorů je většinou kokteilem poruch osobnosti. Tedy, často jede o lidi bez empatie, záludné, "sobecké", nepřátelské okolí a podobně. To může být důvod problematické resocializace. A jeden z argumentů proti kastraci.

Celkově jste článek vzala za správný konec (začátek),  ale bez potřebné hloubky. Nicméně téma je natolik obšírné a odborné, že chápu, obtížnost takovéto práce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2128x