Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Docela tomu věřím a vinu nese Frau Merkel, protože prohlásila že syrské uprchlíky vracet nebudou. My bychom tady měli být k tomuhle německému rozhodnutí loajální a neměli bychom zdržovat tyhle německé migranty v jejich pouti do vysněného ráje který vyhlásil veřejně že "příjímá"

0 0
možnosti
PN

To je zase diskuse. Takže stav je následující: Máme tady partu, která raději zemře, než by vzdala pochod na sever Evropy. Máme tady ozbrojené složky, které vidí, že každý voják, který před pár desítkami let legálně a podle rozkazu vystřelil na narušitele hranice (v opačném směru) jde dnes před soud a sluníčkáři se jej snaží minimálně společensky zničit. Každému důstojníkovi, který vydá rozkaz střílet do civilistů hrozí obvinění z vraždy, genocidy, válečných zločinů a podobných radostí s trestní sazbou desítek let. Nikdo za žádných okolností takový rozkaz nevydá. Není doba tatíčka Masaryka, kterému by to prošlo, doba se změnila.

Toto bylo jasné už před pár desítkami let takže se řešila nesmrtící výzbroj, kterou lze použít proti neozbrojeným civilistům. Jak bylo vidět v Makedonii, odhodlání imigrantů překonalo omračující granáty a slzný plyn. Co je k dispozici dále?

Slyšel jsem o mikrovlnné zbrani, která vyvolá pocit pálení, absolutně nesnesitelný, člověk má pocit, že hoří za živa. Ale v zásadě se mu nic nestane. Takže pořídit dostatek kusů a na hranice s nimi.

Pokud reuzignujeme na obranu nelegální činnosti (a přechod hranice bez dokladů nelegální je) tak to je konec. Kde to skončí? Rezignujeme na znásilňování a podřezávání ve jménu šaríje? Zákony se musí dodržovat a policie musí mít legitimitu a prostředky jejich dodržování vynutit, jinak přestáváme být státem jako takovým. Neb schopnost vynutit zákony je základním atributem státu, bez této schopnosti stát neexistuje.

0 1
možnosti
Foto

Existuje film, v ČR se tuším jmenuje stav obležení. V hlavní roli Denzel Washington a Bruce Willis. Ten hraje vygumovaného zeleného mozka, kterého vyzvou, aby bránil zem před útokem islámských teroristů. Je v tom filmu zajímavý moment, kdy samotný Willis varuje a říká, nepouštějte si armádu do ulic. Neposlechli ho a jak to dopadlo se podívejte v onom filmu. Z názorů pana Lidinského mám pocit, že je velmi podobný postavě Bruce Willise z onoho filmu. A tak říkám, raději držme armádu na uzdě. Představa že zemi budou řídit generálové nebo plukovníci se mi ekluje.

3 1
možnosti
MV

Dost dobře nechápu proč se veterán necháva využívat k těmhle populisticko náckovskejm tanečkům.

Chápu, že Konvička potřebuje těm svejm joudům předhodit nějakýho reálnýho válečnýho veteran. Chápu, že Úsvit potřebuje Konvičkovo fans aby ho vůbec někdo volil. Ale opravdu nechápu proč pan Lidinský nechává takto hloupě využít protyhle populistický hry.

Reálně, daleko větší hrozba pro nás jsou změny , který v budoucnu nastanou. Většinu práce zaberou efektivnější a levnější stroje. Nezaměstnanejch bude 75% a makat bude jen těch 25% nejlepších. Těch 75% budou celoživotní student a budou se snažiot dostat mezi těch 25%. Cěkaj nás takový komplexní změny, že aktuální problem s migrací je opravdu jen taková rozcvička. Pokud ji nezvládnem v klidu a v pohodě jako by se to dotýkalo migrujících Evropanů, můžem to rovnou zabalit.

Armádu na hranice a co s ní? To opravdu může napsat jen hlupák, nebo člověk co se snaží oblbnout lidi.

3 9
možnosti
Foto

Už jen ti vaši "Kónvičkovi joudové" o vás řekli vše...Rv

2 1
možnosti
JC

Armádu máme proto, abychom se nemuseli bránit sami individuálně. Pokud armáda svůj úkol ochrany našeho společného území nesplní, budou lidé postaveni před nutnost bránit své rodiny a své domovy sami. Ti, kdo mají zbraň, na tom budou lépe než neozbrojení. To je třeba mít na paměti.

Také je třeba mít na paměti, že když se nějaká taková invazní skupina dostane do vnitrozemí a začne tam napadat majetek nebo obydlí nějakého místního myslivce a on je postřílí, nikdo je nebude hledat. Nejsou evidovaní. Nikdo o nich neví. Takže když je pak potajmu v lese nebo na poli zakope, žádné vyšetřování nebude.

Tak to už je přeci lépe, aby ta armáda na hranice nastoupila a bránila nás legálně a organizovaně.

1 0
možnosti
LN

...pane Lidinský nic ve zlém...dokud jste byl běžným blogerem...tak jsem vaše texty rád četl....ale dnes jste politik...a ti podle mne mají spoustu jiných a lepších prostředků...jak prezentovat své názory....a tak by svými (někdy i hloupými) politickými proklamacemi neměli zaplevelovat prostředí blogu....

3 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím s Vámi. Blog je svobodná platforma (zatím) a je každého věc, zda ji využije.

3 0
možnosti
Foto

Miroslav Lidinský (* 23. září 1972 Chlum u Třeboně) je bývalý český policista a příslušník Útvaru speciálních operací Vojenské policie, poručík ve výslužbě na Ministerstvu obrany ČR, profesionální hráč golfu handicapovaných, od srpna 2015 předseda hnutí Úsvit - Národní koalice.

Život- Po studiu průmyslovky v Praze pracoval jako technolog. Později narukoval k Pohraniční stráži, která se transformovala v Pohraniční policii...(Wikipedie)

Takže zkušenosti by byly, že. Tedˇ ještě přesvědčit parlament a vládu a pak už se jen obětavě ujmout velení ,,operace". Členy štábu by jistě našel i na blogu;-)

1 1
možnosti
PK

P52e78t30r 64K22ř22í45ž

28. 8. 2015 14:28

Nepamatuji se, že by bylo možno si vybírat, k jakému druhu vojska člověk narukuje...

1 0
možnosti
DS

https://cs.wikipedia.org/wiki/Arm%C3%A1da_%C4%8Cesk%C3%A9_republiky, Podle současné právní úpravy může být branná povinnost vyžadována pouze v případě ohrožení státu či za válečného stavu.[6]

Stav ohrožení státu je mimořádným stavem, který může na návrh vlády vyhlásit Parlament v případě, že je bezprostředně ohrožena svrchovanost státu, územní celistvost státu nebo jeho demokratické zásady.[1] Na rozdíl od nouzového stavu má tedy stav ohrožení striktně politický charakter. Tento stav zatím nebyl na území České republiky nikdy vyhlášen.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Nouzov%C3%BD_stav

2 0
možnosti
Foto

No, jestli není vlna islámských migrantů ohrožením svrchovanosti státu, územní celistvosti, a jeho demokratických zásad, pak jediný další důvod by asi byl přistání tisíců nepřátelských marťanů...

5 1
možnosti
ZB

Poručíku zavelte.0,2 procent voliču Vaší strany,která se dost podivně ocitla v Parlamentu jistě pujde s Vámi.Vojáci na hranicích pochytají co nejvíce migrantu,kteří až je znovu pustíme odejdou do Německa....nebo co tam ti vojáci budou dělat,to mají střílet do žen a dětí...

4 4
možnosti
AD

Naše hranice ilegálně překračují ženy a děti? Omlouvám se, že jsem tak neinformovaná...

0 0
možnosti
Foto

A co by tam asi tak ta armáda dělala?

Člověče orientujete se vůbec v zákonech?

U nás je naštěstí parlamentní demokracie ne vojenská diktaturaRv

5 11
možnosti
AD

Pane Polický, když se v zákonech skvěle orientujete, můžete mi prosím vysvětlit, na co máme armádu? Myslím to vážně, já to opravdu nevím. Jestli nemůže bránit naše hranice, tak na co ji máme? My, potažmo další státy, v nichž je naštěstí parlamentní demokracie?

7 1
možnosti