Sobotka vzkazuje imigrantům: Herzlich wilkommen in ČR, když Frau Merkel zavřela

Celistvost a propustnost Schengenu vzala v neděli za své. Postaralo se o to Německo, když tamní ministr vnitra Thomas Maizere oznámil, že jeho země zavádí hraniční kontroly na hranici s Rakouskem. 

Tento akt pro všechny členy Schengenského prostoru znamená jediné. „Od teď, každej po svým prkně“. 
 
Pokud Německo, destinace, do níž míří drtivá většina uprchlíků, uzavře vlastní hranice, znamená to mimo jiné to, že rezignuje na ochranu vnějších hranic Schengenu. Budeme se s tím muset vypořádat sami. Než si proud imigrantů směřující do Německa přes Rakousko uvědomí, že je cesta slepá, potrvá to pár dní, nicméně, alternativní a velmi pravděpodobná trasa se nabízí přes naše území. Sobotkova vláda, trestuhodně, zatím hranice nezavírá a co víc, nepřipravuje ani preventivní kroky ke zvýšené ostraze ve spolupráci s armádou. 
 
Kabinet premiéra Sobotky kopíruje liknavost svého předsedy a zdráhá se razantnějších kroků.
Jako by naše ministerstvo vnitra každých 14 dní, nemuselo z kapacitních důvodů otevírat nová záchytná střediska a navyšovat kapacity lůžek. Jako by fungoval bezvadně Dublinský protokol o vrácení ilegálních migrantů. Jako by si denně Islámský stát nemnul ruce, kolik svých vojáků pohodlně infiltroval mezi běžence. Jako by…ale, škoda slov...
 
V době, kdy se hraje o to, kdo dá imigrantům ostřejší PR signál, „TUDY NE“  Vláda ČR čeká pravděpodobně na to, až zahřmí a dál si zahrává s důvěrou obyvatel a upřednostňuje volný pohyb zboží nad volným pohybem osob. Ekonomiku nad bezpečím. Než si však uvědomí, že ten gard je obráceně, může být už pozdě. Úsvit – Národní koalice je pro okamžité uzavření hranic. Pro spolupráci policie a armády a pro masovou akci všech států Schengenu při ochraně vnějších hranic.

Autor: Miroslav Lidinský | pondělí 14.9.2015 11:31 | karma článku: 37,00 | přečteno: 1308x