Nechci dělat imigrační paniku, ale Vnitro má kapacity už jen na pár dní

Nechci v žádném případě vyvolávat paniku, ale vycházím pouze z informací, které poslancům posílá každý týden Ministerstvo vnitra ohledně počtu imigrantů na našem území.

Z materiálů mi vychází logická matematická rovnice. Kapacity se naplní v řádech dnů.
 
Ministerstvo ve své statistice uvádí, že pro záchytné účely jsou zřízena jednotlivá zařízení a plus se v brzké době bude otevírat jedno další v Ústeckém kraji.  
 
Bělá Jezová kapacita 600 stav k 23.8  576 ubytovaných
Vyšní Lhoty kapacita 300 stav k 23.8  215 ubytovaných
Zastávka u Brna kapacita 216 stav k 23.8  196 ubytovaných
Drahonice budou teprve otevřeny kapacita 240 lůžek
 
Pokud tedy nejsme již dnes na stropě, tak máme volných pouhých 129 míst. Podle mluvčí Cizinecké policie Kateřiny Rendlové zadrží v průměru na našem území policisté 44 imigrantů denně. Navíc Maďarsko nestíhá plnit lhůty Dublinského usnesení o „zpětném odběru“  a imigranti se nám zde prostě hromadí. Nemluvě o víkendové anabázi, kdy tisíce uprchlíků prolomily kordon makedonské policie a míří dál do Evropy a podle OSN budou přes Makedonii procházet 3000 migrantů denně !
 
Už jsem opakovaně vyzýval k uzavření hranic a spolupráci Policie ČR s Armádou ČR. Souběžně by státy schengenského prostoru měly přistoupit k okamžité společné akci armád a policií jednotlivých států na území Maďarska. Zatím však mé výzvy zůstávají liché a  Sobotkova liknavost mě rozhodně nenechává chladným. To budeme stále otevírat nová a nová střediska?    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Lidinský | úterý 25.8.2015 16:33 | karma článku: 41,07 | přečteno: 2273x