Imigranti “mašírujou“ hezky zostra. Prezidente, vydejte rozkaz!

Nestává se velmi často, že by prezident republiky, vrchní velitel ozbrojených sil, úkoloval generální štáb Armády ČR.

 V tomto případě by však měl podle mého názoru vydat neprodleně rozkaz náčelníkovi Josefu Bečvářovi k „přípravě na společné cvičení se složkami Policie ČR“ na státní hranici.

Znepokojily mě zprávy, že makedonská policie nezadržela ani pomocí omračujících granátů a pořádkových jednotek několik tisíc uprchlíků z blízkého východu, převážně pak Syřanů, Afghánců a Pákistánců mířících do Schengenu.  Pokud jim cesta půjde podle plánu, tak zanedlouho dorazí na naše hranice. Ostatně podle posledních zpráv začala makedonská policie neřízeně propouštět běžence do Srbska. Odtud je na maďarské hranice méně než půlden autem.

Pokud k tomu připočtu informace policejního prezidenta o tom, že policisté zadrží na našem území přibližně sto imigrantů denně, domnívám se, že bezpečnostní situace už je vyhrocená natolik, aby si vyžádala vojenskou podporu.

V brzké době ani neočekávám bezpečnostní zlepšení, neboť v zájmu transitních států není běžence, které se už dostali na jejich území, zadržovat, ale pouštět je dál. Žádná vláda nechce u sebe stanové tábory jako v Calais, na řeckých ostrovech nebo na Maltě. Pokud země Evropské Unie nedokáží zabezpečit své vnější hranice, je na čase, postarat se v první fázi sami o sebe.    

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Lidinský | pondělí 24.8.2015 9:42 | karma článku: 45,60 | přečteno: 7789x