Diskuse

Zuzana

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Libuško, dřžím palce, aby na knihu bylo hodně dobrých příběhů. Myslím, že jsem zatím přečetla všechny, které tu máš a těším se na dalšíR^

0 0
možnosti
Foto

děkuji Zdeni, ale sama víš jak dlouho to trvá od nápadu po konečnou relizaci-a já jsem navíc věčný odkládač pořád něco předělávám opravuji, takže běh na dlouho trať ale už podle reakcí -hlavně mužů-vidím že taková kniha je zapotřebí jak sůl;-)

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Libu, skláním se před Tvou vytrvalostí a neustále stojím názorově po Tvém boku.Kromě jiných považuji za největší zvrhlost zmiňované církve to, že jejich představitelé, stavitelé a manažeři, nemou uzavít sňatek a žít normálně. Pak jejich fyziologie nemůže odolat vnitřním tlakům a "hrdinně" se zaměří na děti, u nichž je předpokládaný strach z výhružek aby "to nikomu neřekly!" A to je obrovský systémový průšvih! Ano, je to strašná chyba systému!!!

K obviněním mužů to vidím někde "mezi". Obnovení paměti mezi americkými herečkami, které byly na hotelovém pokoji znásilněny, nesdílím. Ony do toho pokoje šly totiž dobrovolně. A pokud si to dáma neuvědomuje k čemu v podstatě dává již předem svolení, je hloupá. Vím, že můj pohled na věc je zjednodušen ale vystihuje mnohé situace, za které teď budou lidi pykat. Tím v žádném případě nechci říct, že se tyto činy nestaly a je nutné je soudně řešit.

Libo, bojovnice, drž seV!!

0 0
možnosti
Foto

moc děkuji Marceli za tvá milá slova-souhlasím s tebou že u těch amerických hereček a jiných žen, které hledí z boháčů něco vysoudit, nebo se prostě jen pomstít, je to dost sporné a může to být účelově vylhané, ale u žen které se jen svěří a nic z toho nehodlají těžit nevidím důvod proč nevěřit-ještě jednou dík a pěkný zbytek neděleR^:-)

0 0
možnosti
JP

J38o85s23e29f 37P35o70t41r

28. 10. 2018 1:22

Paní Palková,

jako obvykle jste mimo mísu.

Dole v diskuzi říkáte :"nebo jako náboženství-v teorii mají taky ta hesla dobře zvládnutá a propracovaná- třeba miluj bližního svého jako sebe sama-nepokradeš nesesmilníš- ale praxe je jiná-často"

Právě křesťanství vám zjevuje ten zásadní problém, totiž to, že člověk je od přírody hříšný, každý je zatížen dědičným hříchem (a ne, že to není pravda).

Vyvarovat se špatnosti je dílo výchovy, výchova jednotlivce, právě podle těch zásad, které jste matně uvedla. Že se to za 2 tisíce let křesťanství nepodařilo, není vina jeho, ale lidí. Stejně tak se to nepodařilo reálným socialistům, kteří kromě výchovy chtěli měnit i společnost. Výsledek jistě víte - 100 milionů mrtvých, špína, zaostalost, poloprázdné obchody, zadrátované hranice ....

Obviňovat klérus z pedofilie je z vaší strany pokrytectví, pokud máte trochu inteligence, musí vám být jasné, že je to selhání jednotlivce, ne systému. To je totiž typický znak neomarxistů vůči křesťanství, když jinak nemohou, selhání jednotlivce špinavě házet na celý systém. Nikdo přece neobvińuje pěvecké sbory, i když sbormistr pedofil je, stejně tak sportovní oddíly, taneční soubory....

Naopak, čím víc budete potlačovat křesťanské zásady, tím víc těch pedofilů bude a celá istambulská úmluva bude k cár papíru, stejně jako je teď.

3 0
možnosti
Foto

Mohl bych s vámi souhlasit, ale u pedofilie kléru zásadně nemohu. To není žádný neomarxismus (kde kdo to používá, aniž by věděl), ale skutečné selhání systému. Selhání jednotlivce je to při pedofilii, ale chyba systému spočívá v tom, že místo potrestání chybujícího jedince nastalo zakrývání a tutlání jeho nusného činu. To nemůže nic ospravedlnit, už vůbec ne mlžení o nutnosti zachování čistoty církve.

2 1
možnosti
PT

P68e33t62r 92T25o71m17e76k

27. 10. 2018 23:54

To se vám tedy krutě nepovedlo, když srovnáváte úchyly se kterými jste se jako holčička setkala (je-li to tedy pravda), s normálními chlapy, kteří mají třeba sice problémy ale žádným ženám neubližují, jestli tedy za ublížení nepovažujete nezájem o vás. Nelitujte se tolik.

6 1
možnosti
Foto

vy se zas nevyjadřuje když nevíte která bije-jen se ztrapňujeteRv

0 0
možnosti
Foto

Nic se nemá přehánět a už vůbec ne paušalizovat. Každý extrém, vydávný za obecně platnou realitu, je takto přijímán spíše extrémně zaměřenými, ale pro realisty nemůže být důvěryhodný.

1 1
možnosti
Foto

mělo být plus -ucvakla jsem se:-/

0 0
možnosti
Foto

sexismus je jak marxismus leninismus - teoreticky je to zvládnuté dobře, ale praxe většinou pokulhává.

1 0
možnosti
Foto

nebo jako náboženství-v teorii mají taky ta hesla dobře zvládnutá a propracovaná- třeba miluj bližního svého jako sebe sama-nepokradeš nesesmilníš- ale praxe je jiná-často právě ti co tohle kážou se chovají přesně opačně-a třeba co se zneužívání dětí tyče víme moc dobře jak to je s pedofilním klérem;-)

1 1
možnosti
Foto

Zlaté časy, kdy jste publikovala jen o italských turistech.

6 0
možnosti
Foto

knížka o turistech je minulostí a já jdu dál-vy se radši točíte pořád dokolečka na stejném místě?8-o

0 1
možnosti
PH

Koukám, paní kolegyně, že máte nějaké zvláštní období, kdy se držíte jednoho tématu. Copak?

4 1
možnosti
Foto

píšu knížku na tohle téma tak si to tady na vás testuju-ještě pár těhle příběhů tu bude;-)

0 0
možnosti
EK

Mě štve, jak muži v souvislosti s Istambulskou smlouvou ječí, že přece nelze říci, že násilí mužů na ženách je genderově podmíněno a ženy se stávají ve velké míře obětmi mužské agrese. Přitom neustále omílají, že ženy a muži přece nejsou stejní, hrozí se toho, že by se setřely rozdíly mezi pohlavími, nafukují se, jak díky testosteronu jsou silnější, chytřejší a vůbec lepší než ty hormonama zmítané slepičky, které neumí ani zaparkovat. A když jim někdo připomene, že holt ty mužské hormony mají na svědomí i větší agresivitu, tak jsou z nich najednou ubohé chudinky, které agresívní ženské mlátí po hlavě válečkem na nudle. Jako tady nedávno předváděl europoslanec Zdechovský. Zkrátka uznávají jen takové rozdíly mezi pohlavími, které se jim hodí do krámu. Kdybych nebyla ze zásady proti bonzáckým organizacím, co lezou lidem až do postele, tak bych měla z Istambulské smlouvy zlomyslnou radost.

2 2
možnosti
ZH

No jo, když vy to máte pomotané. Samozřejmě, že mezi muži a ženami rozdíly JSOU. A to nejen vnější, ale i vnitřní. Důsledkem těch rozdílů je pak to, že muži se častěji uchylují k fyzickému násilí, ženy pak k psychickému. Pokud je muž doma týraný i fyzicky, pak se zpravidla stydí vylézt s tím na veřejnost, protože by se v očích ostatních mužů rázem stal bačkorou.

11 0
možnosti
RE

Ale klídek:-) Všechno je jen o lidech. Já jsem nikdy nikoho nezprznil, ke všem se choval s úctou a přineslo mi to krásný vztah:)

6 0
možnosti
Foto

je to tak Romane-je to na každém z nás bez ohledu na pohlaví-dík za rozumný komentář a pěkný sobotní večer:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik