Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J13a29n 78H11u74r21k65a

6. 1. 2019 16:13

zákony jsou nastaveny tak jak si je určitá skupina vytvoří a platí tak dlouho než ti kteří jsou nuceni s těmi zákony žít nemají jinou možnost než vzít spravedlnost do vlastních rukou a nastolit zase na pár let pseudospravedlnost...je to o lidech

0 0
možnosti
MS

Jak to souvisí s tím, že zákon nastavuje určité povolené množství pyrotechniky a obchodní řetězce tento zákon překračují? To už není o tom, jak si která skupina vytvoří zákon, ale jak ho d o d r ž u j e.

0 0
možnosti
MG

Každý rok je na Silvestra venku už od setmění větší a větší randál. Čím víc mají někteří peněz, tím větší potěšení ve formě bouchání si dopřejí. Chtělo by se dodat, nebýt to výrok tak profláknutý: Jak je to možné?

0 0
možnosti
VB

Sranda bude, až to nějaký blb ze srandy v supráči zapálí. Když jsem viděl ty hromady v Lidlu......to mohu jít rovnou do Slavětic odminovávat.

0 0
možnosti
Foto

přesně na tohle jsem pane Viléme chtěla poukázat-těch zfetovaných opilých a duševně vyšinutých, kteří klidně i v metru nebo v obchoďáku zaútočí aniž by ochranka stačila zareagovat, těch je ve zprávách stále více-děkuju za názor a hezký večer:-)

0 0
možnosti
Foto

To jsi, Libuško, dobře vystihla. Je to jako se vším. Dokud se něco nestane, mává se nad tím blahovolně rukou. Jenže... každý z nás mohl v některém z těch marketů nakupovat a žádný z nás by nechtěl být obětí nedodržování pravidel. Je na zamyšlení, proč se s jedním tak snadno zamete a na druhého ne a ne najít koště.;-)

0 0
možnosti
Foto

Zdeničko mluvíš mi z duše-přesně na tohle jsem při psaní blogu myslela-dík za zastavení a hezký večer:-)

0 0
možnosti
JJ

Téměř každý den vidím, jak se porušují zákony. Je to takový sport. Za p..ce jsou spíš ti co neporušují a snaží se dodržovat. Zvlášť na silnici.

0 0
možnosti
Foto

máte pravdu paní Jitko-když mluvíte o těch silnicích-třeba reklamní tabule v blízkosti silnic byly zakázány už před časem, a jaké je situace dnes?;-);-DNemluvě o tom když někdo ukradne rohlík je hned označen za zloděje ale ti co kradou ve velkém nám kážou o slušnosti;-)

1 0
možnosti
PT

Ja si myslim, ze je to tim, ze mame vzory mezi nasi politickou elitou. Kazdy prece dobre vi, ze Babis jeste nesedi, Mynar porad nema proverku a takovych pripadu by se nasla spousta skrz politicke spektrum. U starostu a radnich to same.

2 0
možnosti
Foto

uhodil jste hřebík na hlavičku pane Petře.bingoR^

0 0
možnosti
VH

Ve kterých obchodech bylo zjištěno skladování nadměrného množství pyrotechniky, jak probíhalo příslušné řízení, bylo již ukončeno, v kterých případech a s jakým výsledkem???

0 0
možnosti
Foto

A to je přesně ten důvod (jak píše pan Hrubý) proč se nikomu kvůli složitému papírování do nějakých větších a nic neřešících kontrol moc nechce /i když na straně druhé by byli celníci a ČOI bez práce/ ovšem úplně nejjednodušší, kdyby to bylo možné, by bylo u takového stánku nikoliv škrtnout sirkou, ale pomocí hasičů takový stánek pořádně zalít. ;-O

0 0
možnosti
Foto

Vietnamští stánkaři mají z kontrol, zabavování zboží a směšně nízkých pokut ohromnou legraci, protože za zboží zabavené si dovezou tuny rachejtlí dalších.8-o

0 0
možnosti
Foto

pravda pane Šindeláři ale i velké řetězce mají srandu nejen z pokud ale z našich zákonů a vlastně z naší země jako takové si dělají jen odbytiště méně kvalitního zboží viz nedávné aféry s dvojí kvalitou potravin-v reportáži zaznělo, že kontroloři mají v takové případě dvě možnosti: Provozovnu okamžitě uzavřít a nebo požádat majitele o nápravu-už v listopadu bylo zjištěno že rachejtlí je v některých řetězcích víc než norma povoluje (zhruba 2krát více)ale nápravu nesjednali naopak těsně před svátky zboží přibylo

1 0
možnosti
Foto

Dokud budou lidé pitomí, přesvědčení, že čím větší rachot na Silvestra, tím lepší bude nadcházející rok a tuto libůstku budou kupovat po vagónech, pak je svatou povinností obchodníka jim ji nabídnout v dostatečném množství. A protože je to zboží ultrakrátké sezóny a oni na něm chtějí vydělat stejně nebo ještě více jak na tom ostatním, Zákoník u toho určitě studovat nebudou.

2 0
možnosti
RK

Aneb ono to třeba projde, přinejhorším to dopadne blbě...

0 0
možnosti
Foto

R^Nevím, jestli jsou ty řetězce nějak sankcionovány, ale oba víme, jak je to u nás s dodržováním zákonů a vymahatelností práva.

hezký den, Libu.

0 0
možnosti
Foto

podle zákona jak zaznělo v té reportáži, mají kontroloři možnost provozovnu zavřít anebo žádat nápravu-pokud se jedná o nebezpečí a ohrožení občanů tak by měli postupovat razantněji-je to vlastně jak ruská ruleta-podpálí to nějaký opilec anebo ne? Jen na to jsem chtěla poukázat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik