Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No jo, příště můžeme blgovat spolu:-), děkuji za další argument pro nevhodnost tříkrálového symbolismu v Čechách R^

0 0
možnosti
Foto

;-Dasi je přirozené že lidi občas mají podobný názor-naopak přijemné potvrzení že to není tak úplně mimo mísu;-D

0 0
možnosti
JS

Pozdvižení kvůli černošskému modelovi v reklamním Letáku Lidlu nespočívalo v rasismu. To nakonec uvádíte i Vy. Problém, který kritici Lidlu zpočátku jen odtušili, se naplno ukázal až poté, co se zástupci Lidlu k tématu vyjádřili do médií, cituji: "A protože Lidl najdete také po celé Evropě, nevidíme rozdíly. Čím více ze světa totiž poznáte, tím větší toleranci vůči jiným máte. Proto jsou naši modelové ze všech koutů světa."

Jinými slovy – Lidl nám nechce jen prodat své zboží, chce nás učit toleranci, chce nás vychovávat a dokonce vyslovuje teorii, že poznáváním světa vzniká větší tolerance. Nestačilo jim jednoduché vyjádření, že prostě Lidl působí v celém světě a proto má modely z celého světa. Tečka. Nechtěně na sebe prozradili to, co řada jejich zákazníků zpočátku jen vytušila.

Jak chcete oddělit nacisty, kteří provozovali osvětimský vyhlazovací tábor, od nacistů, kteří seděli v kanceláři a dohlíželi na administrativu? Spojenci, kteří porazili nacistické Německo, se rozhodli, že to rozdělovat nebudou a postavili naprosto všechno, co bylo jakkoli spojeno s nacismem, mimo zákon. Je totiž logické, že ten, kdo se přihlásil k nacismu, se prostě přihlásil ke komplexní ideologii, kterou je možné komplexně zhodnotit a ukázat na její zločinné aspekty.

To samé se týká islámu. Jak chcete oddělit islamisty od muslimů? Prorok Muhammad je za svůj život přímo odpovědný za smrt asi jednoho tisíce lidí. Korán obsahuje nespočet výzev k likvidaci nemuslimů. Pro islamistu je Muhammad Pečetí všech proroků a nejvyšším Poslem Allahovým. Pro "obyčejného" muslima je Muhammad Pečetí všech proroků a nejvyšším Poslem Allahovým. Kde je rozdíl? Rozdíl mezi islamistou a muslimem je jako rozdíl mezi nacistou v Osvětimi a nacistou v kanceláři.

Zatímco karikatura Muhammada s bombou v turbanu vystihuje násilnickou podstatu osobnosti Muhammada, karikatura Čecha v podobě přívržence Ku-Klux klanu je jen zoufalou snahou naroubovat na Čechy vlastnost, která naprosto neodpovídá realitě.

1 1
možnosti
JB

J15a93n 65B95u37r38d46a

6. 1. 2017 13:37

Karikovat Čechy jako přívržence KKK je podivné, to je fakt; toto je mnohem trefnější: http://tw.greywool.com/i/DUMx2.jpg ;-D

1 0
možnosti
Foto

Zakažme Libušku R^

0 0
možnosti
Foto

teda;-( to jsem si nezasloužila;-(

ale dík za přečtení

0 0
možnosti
EH

Jsem si celkem jistá, že kvůli obrázku Čecha v Charlie Hebdo by žádný redaktor nezemřel. :-)

1 0
možnosti
Foto

to jsem si jistá také,;-Dproti vtipkování o spadlém letadlu nebo obětech zemětřesení je to nic

ale to nebylo meritem textu přesto děkuji za přečtení a komentář

0 0
možnosti
BO

Ale on se brzy zakáže. Ovšem přesně z opačného důvodu než myslíte. On totiž ten černý je poslední tam vzadu. A proč si to myslím? V Nizozemsku nosil dárky Černý Petr, ale protože s ohledem na koloniální minulost Nizozemí to bylo považováno za rasistické, tak jim to OSN zakázalo. Nakolik to tam uplatňují nevím, ale opravdu se to stalo!

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-Dto snad není možný;-D;-D;-D

ale vlastně, dneska je možný všechno

děkuji za komentář

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik