Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Známý polonofil Zdeněk Matuška, a ostatní intelektuální titáni zase kritizují Polsko.

:-(

0 0
možnosti
Foto

to víte pane Ondřeji , když se nás snaží otrávit masem a všechno mají levnější takže ohrožují naše obchodníky;-)

1 0
možnosti
PB

Karma a souhlas, jsou to středověcí pitomci.

1 1
možnosti
Foto

dík za paleček pane Petře a pěkný pohodový večer:-)

0 0
možnosti
IL

Tomu lze těžko uvěřit...Díky za informaci.R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

já Ivanko napřed myslela že je to apríl-přestože jsem tu zprávu zachytila už včera, počkala jsem do dnešního dne protože se mi to skutečně nechtělo věřit8-o

0 0
možnosti
Foto

R^ Popravdě mám pocit že v Polsku se středověk vrací od zákazu interrupcí.

Tak jako vnímání víry u muslimů ve většině pokládám za nedemokratické a křesťanské církve se mi zdály krapet pokrokovější přinejmenším v ponechání svobody těm kteří v "jejich" Boha nevěří, v Polsku katolická církev (potažmo stát) skutečně tento pokrok nevykazuje.

0 1
možnosti
Foto

je to tak paní Hanko-nejednou jsem zde psala že náboženští fanatici jsou prostě nebezpeční a to jak zde někteří takzvané křesťané neustále poukazují na špatnosti islámu-a ne že by nebyly, je jich spousta-tak jen odvrací pozornost od toho jak se nám sami nenápadně vplížili do života-co říct na níže uvedené komentář ?8-o

Jakub Šolc 81845

Polští duchovní ať si samozřejmě zůstanou v Polsku. Ženy nemají právo vraždit děti.

0 0
možnosti
MV

taky jsem vcera pri zpravach neveril vlastnim usim a ocim...

0 0
možnosti
Foto

je to tak Marku- středověk neskončil středověk trvá-jen se bolševikovi podařilo je na pár desetiletí umlčet ale už jsou tu zas-jinak se omlouvám, že jsem komentář k tvoje skvělému řízkovému blogu vložila dvakrát-ale když se po pěti minutách neobjevil myslela jsem že jsem ho zapomněla odeslat a tak jsem ho napsala podruhé-jako vždy než abych pomyslela, že je chyba v systému jsem si kladla vinu své zbrklosti- spousta lidí to má naopak, než by hledali chybu v sobě hledají ji v systému nebo lidem kolem sebe-dík za nákuk a pohodový den:-)

0 0
možnosti
DH

Jako laický kazatel jisté zdejší národní církevní společnosti musím z hloubi své věřící duše s bratry z polské katolické církve a jejich záslužným počinem souhlasit. Vždyť své věřící a jejich potomstvo vedou správnou duchovní cestou, kterou jim jistě ukázal, a na kterou je navedl Vševědoucí.

A jak čítávám mnohé zdejší blogerské výplody, tak řada z nich by si díky svému obsahu skutečně zasloužila totéž, nemluvě o příspěvcích mnohých zdejších diškutérů.

A možná bych v této záležitosti šel ještě o trochu dále a v duchu krásných církevních středověkých tradic bych pálil nejen knihy a literární pa-výtvory, ale na hranici by měli končit i jejich tvůrci.

0 0
možnosti
Foto

v přeneseném slova smyslu se to upalování autorů děje již dne pane Horáku-zkuste napsat něco o pedofilních duchovních nebo o tom, že okupace Golanských výšin, které si v roce 1967 přivlastnil židovský stát je nesprávná- a uvidíte ten kvikot ochránců tradičních hodnot.ukamenují vás slovy;-)

0 2
možnosti
Foto

Hloupost se neomezuje ani na církve, ani na víru, nebo nevíru.... tohle mohlo napadnout jen blbce.

0 0
možnosti
Foto

souhlasím pane Vracovský-já spíš chtěla poukázat na to jak je hloupé když na základě vyšinutého chování nějaké skupinky někdo hned vztahuje jejich fanatismus na celek, jak se to tu často děje-kdy kvůli ISIS jsou za krvelačné teroristy označování všichni muslimové-dík za komentář a pohodový den:-)

0 0
možnosti
Foto

Polsko je někdy divná zem.

1 1
možnosti
Foto

pozor pane Matuško tohle je paušalizace;-)

1 0
možnosti
MS

Legenda českého baroka Antonín Koniáš dělil knihy na opravitelné a neopravitelné; jak se zdá má stále své fanoušky.

Postoj církví k Harry Potterovi není jednotný; někdy varování, někdy ocenění. Neexistuje závazné stanovisko. Záleží na přístupu, jistá rizika zde jsou. Pokud se to bere jako pohádka podobně jako jiné pohádky plné kouzel, není problém. Poslední díl filmové série ocenil Vatikán, Benedikt XVI. sesadil biskupa, který mj. přisuzoval HP "prvky satanismu". Jsem zvědavý, zda ti Koniášovi Hujeři dostanou od představených přes prsty.

https://www.cirkev.cz/archiv/110713-vatikan-chvali-film-harry-potter-a-relikvie-smrti-2

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php?id=8298

https://www.radiovaticana.cz/clanek.php?id=10911

http://www.katyd.cz/clanky/harry-potter-bojovnik-proti-zlu-a-rasismu.html

2 0
možnosti
Foto

jestli k tomu budou jejich představení přistupovat se stejnou shovívavostí jako po celá desetiletí kryli případy pedofilii tak se jim asi nestane nic pane Sedmíku, navíc jak jsem zmínila v blogu ještě v polovině minulého století Vatikán dával na index knihu třeba takového Alberta Moravia. v náš kardinál Duka tas žaluje brněnské divadlo kvůli představení, Piťha kázal proti Istanbulské smlouvě a na Slovensku před volbami zas jeden kněz věřící strašil, že zvolit si za prezidentku osobu s tak liberálními postoji jako má paní Čaputová je hřích-církev se nikdy nevzdá své snahy ovládat a zasahovat do věcí státu

0 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik