Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, trochu to zlehčím, a řeknu, že ta otázka připomíná nabídku: uškrtit nebo podříznout?:-D:-D

Bohužel, šunka oproti dřívější proslulé Pražské šunce doznala značný úbytek kvality. Snad je dobrá ta, co nabízejí cateringy na různých večírcích, a krájejí jí rovnou z kýty.

A uzené? To je kapitola sama pro sebe. Protože se většinou udí "uměle", je akorát slané (má oranžový, ne černý povrch). Velmi těžko se shání takové, které chutná.

Takže já bych snad obojí Italům raději rozmluvila.

Dobrá šunka se dá, někdy, koupit v supermarketu.

A ty dezerty se snad ani nedají komentovat:-))) Buď je to neschopnost nebo lenost, a nebo kombinace obojího.

Nabízejí třeba někde palačinky se sezónním ovocem? (s čokoládou a ostružinami nebo švestkami nemají chybu:-)))

0 0
možnosti
Foto

R^Občas jezdíme po Evropě s CK a dobří průvodci jsou k nezaplacení.:-)

Jednou jsme byli v pizzérii Pavone na pražské Ohradě a byla tam skupinka Italů středního věku. Italsky sice neumím, ale i tak jsem poznal, že byli z tamního jídla vysloveně nadšení:-)

0 0
možnosti
Foto

Raději uzený a ty šunky na gauči, tak jak píšeš i ty.;-D

0 0
možnosti
Foto

;-D03Jsem ráda za psaní o turistech, i když jich mám někdy plné zuby

0 0
možnosti
Foto

;-D já jím všechno takže mě je to fuk-ale italské prosciutto Sand Danielle je asi chuťově nejjemnější

;-Da ze všeho nejraději si válím šunky u televize;-D

2 0
možnosti
DV

D31a73v65i17d 17V90l65k

31. 7. 2017 22:53

Já jsem se vůbec zamyslel nad tím titulkem. Šunka , nebo uzený Za mě asi uzený,ale Libuško ona taky není šunka jako šunka.Třeba taková Schwarzvaldská šunka, nebo ty sušené Ibero šunky a v Itálii se vsadím , že těch šunek je tisíc druhů. A pak taky něco na způsob vařených šunek kutí Babiš:-P.A Pršuty a tirolské špeky to jsou uzené,nebo šunky???

1 0
možnosti
VV

Tak sunka je vzdy kejta. A je jedno jestli na gauci ci uzena na taliri. Ovsem mnoho obchodu nabizi dusenou, chemicky upravenou krkovici ci jine maso Jako sunku. Dokonce jeden moravsky vyrobce nabizi sunkomat, ve kterem so za tri dny vyrobite sunku doma.

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik