Diskuse

Štrosmajrák

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Jako rodilá Pražanda jsem po Štrossmajráku štrádovala mnohokrát, ale nikdy mě nenapadlo si tohle zjistit. Ostuda, že? Díky za zajímavý výcuc a fajn vkročení do nového roku;-D

0 0
možnosti
LI
Foto

děkuji paní Ludmilo-a přeji veselé oslavy konce starého a začátku nového roku

0 0
možnosti
Foto

Libuško, mám moc ráda Tvé "průvodcovské blogy" a moc Ti děkuji i za tento! Fakt je, že člověk při jízdách do Prahy většinou navštíví jen místa, kam nutně potřebuje zajít, kde chce něco vyřídit a v mém případě nakoupit knihy:-). A pak ke své škodě pomíjí krásné a zajímavé lokality, kde třeba už hodně dlouho nebyl, což je taky můj případ. Musím to napravit a udělat si příště čas i na potěchu oka a ducha.

0 0
možnosti
Foto

dík za milý komentář Zdeni-v Praze je skutečně spousta krásných zákoutí až někdy pojedeš tak dej vědět zajdem na kávičku:-)

0 0
možnosti
MK

Hezké obrázky.

A dovolím si malou spekulaci. Nemyslím si, že herec Kopecký se v seriálu jmenoval Štrosmajer pouhou náhodou. Považuji za pravděpodobnější, že se tehdy někdo pokusil přelstít cenzora a povedlo se mu to. Už při prvním vysílání tohoto seriálu jsem byl udiven tím, že tato asociace se dostala na obrazovku. Cenzor asi nebyl příliš na výši.

0 0
možnosti
Foto

možné je všechno pane Michale -dík za přečtení a komentář-a hezký zbytek roku jakožto i začátek toho novéhoR^:-)

0 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za zajímavé informace obrazovou reportáž. "Štrosmajerák" znám z doby, kdy jsem pobýval v Praze, byl to také orientační pojem. Zastavovala tam tramvaj... A.v tom kostele jsem byl vícekrát.

Ale kupodivu mě nikdy nenapadlo si zjistit, kdo byl onou zajímavou osobností. Dík a přeji Vám hezký Nový rok!

0 0
možnosti
Foto

Tramvaje tam staví pořád pane Marku...a hned několik linek---dík za přečtení a přání které samozřejmě opětujiR^:-)

0 0
možnosti
Foto

Už jsem v tom kostelíku nebyla ani nepamatuji, vždycky tam měli vánoční jesličky.:-)

0 0
možnosti
Foto

mě se tam líbí hlavně tak jeskyně s Panenkou Marií-mimochodem krásné jesličky jsou Pavlo u Panny Marie Andělské u Lorety a perníkové zas i Matěje na Praze 6-dík za nákuk a pěkné oslavy Nového roku:-)

1 0
možnosti
RK

Pro ty, kteří tu vzývají svou oblíbenou čtvrť: já bych takhle nesměl dát dopustit na Strašnice, ostatně kde jinde v Praze najdete skutečné Miramare? To by bylo zajímavé téma, Libuško, podrobnosti najdeš v mailu a případně zkus odpovědět.

Jenže - také jsem prošel pečlivě Vršovice i s ikonickým Dolíčkem, Hostivař, Zahradní město, Malešice... a vybírejte - všude bylo něco. Štrosmajerák jsem dlouho vnímal jako exotiku, protože ve Strašnicích nějaká pravá náves vlastně nebyla ;-D;-D;-D. A taky jsem to tam měl po dlouhé roky dost daleko.

0 0
možnosti
Foto

Máš pravdu Ríšo-v Praze se dá najít všude něco zajímavého a to Miramare bych měla nějak zpracovat do samostatného blogu už jen pro to spojení s mojí milovanou Itálií-ale zase keltské opidum jako u nás v Šárce na Velké skále-sorry ale kam se hrabou Vršovice;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

J81a22n 57A28n25d69r76l14e

30. 12. 2018 14:45

ona vubec historie nazvu ulic, namesti, nabrezi ba i mest je hodne poucne zkoumani, o lidske malosti, pyse i hrdinstvi...:-/

VamR^

0 0
možnosti
Foto

díky Honzo -někdy je to opravu zajímavé:-)

1 0
možnosti
VV

J to jednoz mala prazskych namesti, ktere nacisti za protektoratu nenaridili prejmenovat.

Zato moskevsti vazalove ho prejmenovali hned dvakrat.

0 0
možnosti
Foto

každá doba má svoje pane Vladimíre-dnes zas boříme architektonické památky abychom si zde vystavěli ocelovoskleněné obří kůlny připomínající krabice nazývané supermarkety kde nakupujeme zboží méně kvalitní než u západních sousedů ale za ceny vyšší ;-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

R^;-D;-D;-DDÍK ZA NÁKUK PNÍ LEONO;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik