Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J82o27s67e95f 87P53o96t94r

24. 12. 2018 23:19

Paní Palková,

když už snášíte fůru detailů a nicotek, abyste diskreditovala, v tomto případě Vánoce, měla byste si uvědomit, že se v psaném textu dělají odstavce. Odstavci se oddělují jednotlivé myšlenky a hlavně to slouží čtenářům k lepší orientaci, a ve vašem případě by to pomohlo vaším podobně smýšlejícím čtenářům k intenzivnějšímu pochopení vašeho textu.

To ani ve svých knížkách neděláte odstavce?

0 0
možnosti
Foto

nic nediskredituji jen shrnuji informace a předkládám je- že se křesťanské svátky nápadně často shodují časově i obsahově s těmi pohanskými není nicotnost ale dost podstatná věc což potvrzujete vy sám svým podrážděným tónem- kvůli nic byste se neobtěžoval;-Ddík za potvrzení že se mi podařilo shrnout to podstatné

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

J24i59ř22í 76K86i51n35d77l

24. 12. 2018 14:01

Jinak kapr se na svátečním stole objevuje jako hlavní pokrm v průběhu 17. století a to jen v movitějších rodinách. Do té doby a i v 17. a v 18. století v běžných a chudších domácnostech přetrvává tradiční houbový kuba, různé kaše, oukropy apod. Od poloviny 19. století se však kapr jako tradiční štědrovečerní večeře konzumuje i v našich zemích, dříve se připravoval převážně na černo nebo na modro. Vánoce křesťané slaví od roku 350, kdy je doložena první zmínka o oslavě vánoc.

1 0
možnosti
RK

Při tomhle si vždy vybavím slova jedné písně arménského umělce, který se začlenil do přehlídky tamních umělců jako byli Chačaturjan, Petrosjan, Mikojan... Jmenuje se Nedvědjan ;-D;-D;-D. Ale dosti humoru - písnička Lístek vánoční přesně vystihuje povětšinou pokrytectví, kterého se my lidé dopouštíme: "Zástupy lidí půjdou přát, proč za rok jenom jedenkrát, tak jako by láska měla už svůj vymezený čas, až vánoce přejdou, sebeláska zvítězí zas v nás."

Přesto přeji hezký štědrý den, anžto jsem ve skrytu duše optimista a věřím, že si ho někteří z nás umí udělat vždy, když na něj mají náladu.

1 0
možnosti
Foto

;-)díky Ríšo-hlavně klid a pohodu:-)

0 0
možnosti
DV

D46a27v29i80d 30V46l12k

24. 12. 2018 13:50

Hezké svátky Libuš:-)V

0 0
možnosti
Foto

díky Davidě krásné pohodové sváteční dny nejen Tobě ale celé rodince:-)

1 0
možnosti
LI

Abych trochu přispěla k té vánoční atmosféře, tak něco o jmelí. To zavěšuju nad dveře vždycky o štědrovečeru. Mělo by (mělo) přinést štěstí, ale jen to s láskou darované. Jako dítě jsem slýchávala, že chrání před ́zlými duchy ́...

Pohodový svatvečer.

0 0
možnosti
Foto

děkuju paní Ludmilo-jmelí považovali za posvátné také už dávní pohané-políbit se pod ním právě na štědrý večer s milovanými osobami přináší štěstí.

vždycky kupuji pozlacené, letos mám zelené posypané zlatozelenými třpytkami-vypadá tak krásně že doufám že vydrží co nejdéle-pohodové klidné svátky vám i celé rodině:-)

0 0
možnosti
Foto

Hezké Vánoce, Líbo.:-):-)R^

0 0
možnosti
Foto

díky Pavli to samé-hlavně klid a pohoda:-)

0 0
možnosti
Foto

J66a89n 94P29r83a57ž47á55k

24. 12. 2018 12:19

Libu, at je to jak chce, hezky si dnesni svatecni den uzij:-)

0 0
možnosti
Foto

to samé přeju tobě i celé rodině Honzo:-)

1 0
možnosti
Foto

Ve střední Evropě jsme všichni směsky a směsky jsou i naše tradice. Ale proč si je neužít:-). Veselé Vánoce

1 0
možnosti
Foto

moje řeč pane Marku-je jedno jestli slavíme vracející se sluničko nebo něco jiného, hlavně aby byl klid a pohoda, což vám přeju z celého srdce:-)

0 0
možnosti
Foto

Přesto všechno pohodové Vánoce paní Libuško. VR^

0 0
možnosti
Foto

přesně tak Danuš, to že člověk ví podružné okolnosti neznamená že si to neužije-stejně jako víme co si vytrpěl kapr, co ho dnes zbaštíme, ale to neznamená, že si na něm nepochutnáme-ten by si poděkování zasloužil víc než nějaké imaginární bytosti-tak klidné a pohodové svátky nejen všem lidem ale i zvířátkům:-)

0 0
možnosti
RE

Tak proto jsem ho nikdy nemohl na Štědrý večer vidět!:))) Jak už tady předtím někdo napsal. jsme směs germánsko-keltsko-slovansko-židovská:)

1 0
možnosti
Foto

přesně tak Romane-důkaz že globalizace není nic nového a že se jí tudíž obáváme zcela neprávem-dík za nákuk a pohodové svátkyR^:-)

0 0
možnosti